Τέλος οι λακκούβες στη ΒΙΠΕ

Παραπολιτικά
Τέλος οι λακκούβες στη ΒΙΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λακκούβες τέλος για τη Βιομηχανική Περιοχή, μόνο για την... οδό Α και σε ένα μήκος 1.100 περίπου μέτρων.  Πριν εννέα ημέρες ξεκίνησαν εργασίες φρεζαρίσματος, προκαλώντας κυκλοφοριακή αναστάτωση, ενώ οι οδηγοί οπλίζονται με ακόμη μεγαλύτερη υπομονή, με φόντο τις εργασίες ασφαλτόστρωσης, οι οποίες βρίσκονται στην τελική ευθεία.  Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε τις εικόνες ταλαιπωρίας στη Βιομηχανική Περιοχή, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται τμηματικά.

Οδηγοί χαιρέτισαν το έργο, το οποίο υλοποιείται μετά από αρκετά χρόνια και αφού προηγήθηκαν πιέσεις προς τον Δήμο από τον Σύνδεσμο Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ., ωστόσο δεν έλειψαν και τα παράπονα, καθώς, όπως σημείωσαν, οι εργασίες θα μπορούσαν να γίνουν σε ώρες μη αιχμής ή το σαββατοκύριακο.

Αυτό που ελπίζουν είναι να μην αντικρίσουν και πάλι λακκούβες στην οδό Α, με την ταλαιπωρία των οδηγών να λαμβάνει τέλος την ερχόμενη Τρίτη, οπότε εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της ασφαλτόστρωσης του Δήμου Ηρακλείου.

Τελικός Κυπέλου Ελλάδας και υφυπουργός Αθλητισμού

Είναι αλήθεια ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου είχε ζητήσει 500 και πλέον προσκλήσεις από τη διοργανώτρια Αρχή του Τελικού Κυπέλου Ελλάδος, για να κάνει το «κομμάτι» του με δωρεάν μοιρασιά, περνώντας από το γραφείο του; Είναι αλήθεια ότι παρέλαβε από την ΕΠΟ μόλις 5 και αυτός είναι από τους επιπλέον λόγους της κόντρας για τη διάθεση του ΟΑΚΑ στην ΕΠΟ για τον αγώνα; Επί τη ευκαιρία, ο υφυπουργός Αθλητισμού, που δεν υπάρχει μικρή- μεσαία- μεγάλη διοργάνωση που να μη σπεύσει να δώσει το «παρών» με τις γνωστές φωτογραφήσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλήθεια στον κορυφαίο θεσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, το Κύπελλο Ελλάδας, θα εμφανιστεί; Θα φωτογραφηθεί με τις διοικήσεις της ΕΠΟ και κυρίως του ΠΑΟ και ΠΑΟΚ ή θα αποφύγει για πρώτη φορά το αγαπημένο του «σπορ» στις φωτογραφήσεις για λόγους δημοσίων σχέσεων, ακριβώς όπως... «ο διάολος το λιβάνι»; Όπως λέει και ο σοφός λαός, «εδώ σε θέλω κάβουρα»...

Στηρίζουν... Ταταράκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ταταράκη... «δαγκωτό» λένε στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου να δηλώνει ευχαριστημένη από την έως τώρα συνεργασία και να εκφράζει δημοσίως τη στήριξή της στην εκ νέου υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Αγίου Βασιλείου, λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση του ίδιου, ότι σκοπεύει να διεκδικήσει ξανά τον δημαρχιακό θώκο.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξαίρει τη συνεργασία που υπάρχει και τα θετικά δείγματα γραφής - όπως επισημαίνει - που έχει δώσει μέχρι τώρα η δημοτική Αρχή Αγίου Βασιλείου και φυσικά ο ίδιος ο Γιάννης Ταταράκης.

«Αξιολογώντας θετικά την εμπειρία της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τη δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου και λαμβάνοντας υπόψη τις επικαιροποιημένες προγραμματικές δεσμεύσεις και το πλαίσιο συμφωνίας που ενέκρινε η Οργάνωση Μελών Αγίου Βασιλείου, η Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δηλώνει τη στήριξή της στον ανεξάρτητο υπερκομματικό συνδυασμό για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου “Κοινή πορεία για το μέλλον”, με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο κ. Γιάννη Ταταράκη.

Τα δείγματα γραφής της δημοτικής Αρχής και η ειλικρινής συνεργασία της με τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου αποτελεί εχέγγυο αξιοπιστίας και συστράτευσης για μια νέα παραγωγική θητεία, με επίκεντρο τις ανάγκες των δημοτών, την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική συνοχή, τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, τη δημοκρατική διακυβέρνηση και δημόσια λογοδοσία», αναφέρει η ανακοίνωση στήριξης της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην εκ νέου υποψηφιότητα του Γιάννη Ταταράκη.

Οι μάσκες πρέπει να παραμείνουν

Το έχουμε πει πολλές φορές. Δεν υπάρχει λογική στην απόφαση να μη θεωρείται πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εμπόριο, εστίαση και εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο θεωρείται ήπιο και έπρεπε να συνεχιστεί η εφαρμογή του από τη στιγμή που η πανδημία και ο κορωνοϊός παραμένουν δίπλα μας και... παραμονεύουν. Δεν είμαστε ειδικοί, αλλά δεν μπορείς από τη μία στιγμή στην άλλη - ακόμα και αν υπάρχει μειωμένη διασπορά - να ανατρέπεις έναν ολόκληρο σχεδιασμό, τον οποίο μάλιστα... πολυδιαφήμισες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με την υγεία των πολιτών.

Στο «κόκκινο» η υποστελέχωση στα ξενοδοχεία

Πριν από λίγο διάστημα μιλήσαμε για τα εργατικά χέρια που δεν... υπάρχουν στον πρωτογενή τομέα, αλλά πρόβλημα υποστελέχωσης καταγράφεται και σ’ έναν ακόμα κλάδο, αυτόν του τουρισμού. Οι προκρατήσεις χτυπούν «κόκκινο», ωστόσο ακόμη και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, με τα κενά σε προσωπικό να είναι έντονα. Κάποια στιγμή, ίσως θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση αναφορικά με τα κίνητρα που θα πρέπει να δώσει η ίδια η Πολιτεία σε νέους για να ασχοληθούν με τον τουρισμό, αλλά μέχρι τότε πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και με τον χρόνο μάλιστα να πιέζει ασφυκτικά τους επιχειρηματίες.

Δήμοι και ΔΕΥΑ εκπέμπουν SOS!

Την αναγκαιότητα στήριξης των Δήμων με έκτακτη επιχορήγηση, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους, υπογράμμισε εκ νέου χθες ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη συνάντηση που είχε, ως επικεφαλής αντιπροσωπίας της, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Αυτή τη φορά μάλιστα επιστράτευσε και τη σκληρή γλώσσα των αριθμών! Σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η ΚΕΔΕ από τους Δήμους και τις ΔΕΥΑ, οι αυξήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας το δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου κυμαίνονται από 90% έως 120%, ενώ για τα σχολεία η αύξηση σε πετρέλαιο και αέριο αγγίζει το 75%.

Επίσης, γεγονός είναι ότι πολλές Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης ανά την Ελλάδα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο αυξημένο ενεργειακό κόστος, με αποτέλεσμα να ζητούν αύξηση δημοτικών τελών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε ότι, χωρίς στήριξη, η βιωσιμότητα των Δήμων κινδυνεύει, με τον κ. Πέτσα να απαντά πως επίκειται νέα οικονομική στήριξη ύψους 100 εκατ. ευρώ μέσα στον Ιούνιο. Η αντιπροσωπία της ΚΕΔΕ ζήτησε, επίσης, την οικονομική στήριξη των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τούς ενημέρωσε πως οι υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε διαδικασία ανάλυσης των οικονομικών στοιχείων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το συγκεκριμένο ζήτημα στο προσεχές διάστημα.

Το νέο Δ.Σ. στην Αγία Αικατερίνη

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή εξέλεξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης και στις 13 Μαΐου έγινε η συγκρότηση σε σώμα για τη νέα θητεία. Στο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται: Πρόεδρος ο Μηνάς Γρ. Μαυροειδής, αντιπρόεδρος η Δέσποινα Βελόγλου, γενική γηραμματέας η Ειρήνη Μουντράκη, ταμίας η Ελισάβετ Τσαγκουρνή, έφορος Περιουσίας και Πρόνοιας η Ειρήνη Ματθαιάκη, έφορος Επιμόρφωσης και Κατάρτισης η Κυριακή Ντελή, έφορος Εκδηλώσεων η Αντωνία Τσιράογλου, έφορος Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων-Χορηγιών η Ειρήνη Ζερβού και έφορος Αναπτυξιακών Έργων και Περιβάλλοντος ο Θεολ. Μαστροκούκος. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν, σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης, οι: Σπύρος Δοκιανάκης, Γεωργία Αγκριθαράκη και Εμμ. Καταντωνάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News