Τρωκτικά και σύννεφα σκόνης

Παραπολιτικά
Τρωκτικά και σύννεφα σκόνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύννεφα σκόνης, τρωκτικά και εικόνες που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός της “ΚΡΗΤΗ TV” σε δρόμους όπου πραγματοποιούνται τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στην οδό Αμνισού. Δημότες και καταστηματάρχες περιέγραψαν την ταλαιπωρία τους, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες καταστάσεις, ενώ αυτό που ζητούν είναι η επίσπευση των σχετικών εργασιών. Πέρα από τη σκόνη, διαμαρτύρονται για τα απόβλητα που τρέχουν, όπως λένε, από τις αποχετεύσεις, όπως και για τα ποντίκια, τα οποία σουλατσάρουν ανενόχλητα στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Αναστασάκη, υπάρχουν κάποια τεχνικά ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, σε σχέση με τις υποδομές της ΔΕΥΑΗ, με τον ίδιο να εκτιμά ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, καταγράψαμε τη δυσαρέσκεια δημότισσας και για το δέντρο το οποίο γέρνει προς την οικία της. Όπως μας είπε, πριν αρκετούς μήνες δράστης σκαρφάλωσε από το δέντρο και βρέθηκε στο μπαλκόνι της, με την ίδια να κάνει έκκληση στους αρμόδιους, προκειμένου να προχωρήσουν στις αναγκαίες παρεμβάσεις προτού βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με... επικίνδυνες καταστάσεις.

Εντάξει απλώς… ιθαγενείς!

Εντάξει, οι συμπατριώτες μας στην Αυστραλία θυμήθηκαν και την περιοχή του σεισμόπληκτου Αρκαλοχωρίου με επιταγή ενίσχυσης 10 χιλιάδων ευρώ. Αλλά αυτή η γκουμούτσα τόσων τετραγωνικών της επιταγής για τη φωτογραφία είναι κιτς... Να ήταν έστω ένα εκατομμύριο ενίσχυση, να πεις χαλάλι, αλλά τέτοια επιφάνεια για 10 χιλιάδες, πόσο ιθαγενείς μας φαντάζονται στο νησί εκεί στην ήπειρο της Ωκεανίας;

Και όπως τα γράφαμε χθες, εντάξει με το μπάχαλο στα δελτία Τύπου και με τις φωτογραφίες, που ακόμη δε μάθαμε ποιος παίζει τον ρόλο δημοσιογράφου! Και άντε να δούμε αν θα πει και τι θα πει η ΕΣΗΕΠΗΝ για να προστατεύσει τους δημοσιογράφους-μέλη της! Αλλά με τα ίδια λεφτά της Περιφέρειας να δίνονται και αποκλειστικές ανταποκρίσεις σε ένα ηλεκτρονικό μέσο; Ή μήπως δεν έμαθαν τη μουρμούρα και πως κάποιοι κάνουν διακοπές σε ένα ακριβό ταξίδι, ενώ κάποιοι συμπολίτες δεν έχουν λεφτά ούτε για τη ΔΕΗ;

Χαμόγελα στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου

Χαμόγελα επικρατούν από χθες στα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου. Η φοιτητική παράταξη, μετά από 17 χρόνια, έκοψε πρώτη το νήμα των εκλογών, με τα μέλη της να δηλώνουν άκρως ικανοποιημένα. Η αλήθεια είναι πως οι εκλογές αυτές έγιναν μετά από δύο χρόνια πανδημίας, διαμορφώνοντας διαφορετικές και δύσκολες συνθήκες. Πάντως, όσοι έχουν ασχοληθεί κατά τα φοιτητικά τους χρόνια με τις παρατάξεις, γνωρίζουν πως το “σκίρτημα” της κάλπης για τους φοιτητές είναι διαφορετικό, αλλά πολύ δυναμικό για τους νέους που υπερασπίζονται με τις δημοκρατικές διαδικασίες τα πιστεύω τους.

Το αιώνιο πρόβλημα

Πάρκινγκ! Ένα εγχείρημα που από μόνο του είναι κάτι απλό, αλλά ακούγεται τόσο περίπλοκο τους καλοκαιρινούς μήνες στην Κρήτη για τους οδηγούς! Ειλικρινά, για να βρει κάποιος πάρκινγκ στις μεγάλες πόλεις του νησιού το καλοκαίρι, θα πρέπει να... προσευχηθεί! Βέβαια, αν θελήσει να πληρώσει, οι επιλογές του αυξάνονται σημαντικά, αλλά, ειλικρινά, με τη σημερινή “εκρηκτική” αύξηση των τιμών σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, ποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει και για παρκάρισμα; Καλό θα ήταν στο μέλλον να υπάρξει μεγαλύτερη μέριμνα από τους ιθύνοντες, προκειμένου, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το “αιώνιο” πρόβλημα!

Ακριβό μου σουβλάκι!

Κάποτε ο Έλληνας πολίτης επέλεγε το σουβλάκι, ως μια φθηνή λύση ανάγκης για το κυρίως γεύμα του, χωρίς να χρειαστεί να βάλει «βαθιά» το χέρι στην τσέπη. Πλέον, η λέξη φθηνό αποτελεί, χωρίς υπερβολή... «ανέκδοτο», καθώς η τιμή του, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αγγίζει μέχρι και τα 3,50 ευρώ! Έτσι, όπως καταλαβαίνει κανείς, μια οικογένεια, αν επιλέξει το συγκεκριμένο αγαθό, θα χρειαστεί να το σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά. Ένα παραδοσιακά φθηνό φαγητό τείνει να φτάσει στις τιμές το μαγειρευτό φαγητό, και το ερώτημα είναι πόσο θα διαρκέσει αυτή η ανεξέλεγκτη ακρίβεια σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες!

Τιμοκατάλογος στο ΕΚΑΒ Αθήνας

Αφορά σε δευτερογενείς διακομιδές με τα ασθενοφόρα ιδιωτικών κέντρων. «Έπεσαν» και οι υπογραφές. Το ΕΚΑΒ/ΣΥΡΙΖΑ έκανε την καταγγελία. «Θύελλα» οι αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές στα νοσοκομεία. «Θα αγωνιστούμε ώστε να αποσυρθεί η απόφαση», λένε οι συνδικαλιστές.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, σε επίπεδο Κρήτης, η παραπάνω πρακτική έχει καταγγελθεί εγγράφως από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ αρκετές φορές, ενώ εκφράζεται ανησυχία για την επόμενη ημέρα πανελλαδικά, καθώς τώρα υπάρχει επίσημο έγγραφο-σύμβαση.  Στον τιμοκατάλογο που αναρτήθηκε τα ποσά κυμαίνονται από 40 έως 90 ευρώ, ανάλογα με τη διαδρομή. Κέντρο, προάστια, μετ’ επιστροφής κ.λπ.

Όπως κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΑΒ, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ ανάρτησε στο Τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ την απόφαση της 1ης Υ.ΠΕ. με θέμα «Υπηρεσίες μίσθωσης αδειοδοτημένων ασθενοφόρων για την εξυπηρέτηση δευτερογενών διακομιδών (όπως εξιτήρια και επανεξετάσεις) των δομών Υγείας αρμοδιότητας της 1ης Υ.ΠΕ.». Αφορά στις δευτερογενείς διακομιδές με πέντε ασθενοφόρα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο-Αμ. Φλέμινγκ» και Ιπποκράτειο.

Οι διαφημίσεις έγιναν συμβάσεις

Μέχρι σήμερα τα ασανσέρ στα νοσοκομεία όποιος τα κοιτάξει είναι γεμάτα με κάρτες επί των τιμολογίων που κυκλοφορούν, όπως λένε οι εργαζόμενοι.

Κάποιοι δίνουν και προσφορές μάλιστα: «Πληρώνεις τη μία, κερδίζεις τη δεύτερη». Η συμβουλή προς όλους μας, ωστόσο, είναι: «Μην “τσιμπάτε”, μην τους δώσετε τη δυνατότητα αυτή. Το υπουργείο πρέπει να πάρει πίσω την απόφασή του. Δεν πρέπει να υπογραφούν άλλες συμβάσεις. Κινούμαστε στον κύκλο της τρέλας. Πληρώνεις απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία, θα πληρώνεις χειρουργεία, πληρώνεις δευτερογενείς διακομιδές. Πληρώνεις τεστ για κορωνοϊό, πληρώνεις, πληρώνεις... Τότε γιατί οι εισφορές σου στα ταμεία, γιατί οι φόροι, γιατί αυτό το μπαράζ πληρωμών;».

Κράτησαν «στάση» στην Κρήτη μέχρι στιγμής

Άγνωστη είναι η επόμενη μέρα, αλλά με τόσες διακομιδές καθημερινά στην Κρήτη - μόνο στο Ηράκλειο 50 με 60 - δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις με ιδιωτικά κέντρα, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι. Τους το χρεώνουν στα θετικά, τόσο για την 7η Υ.ΠΕ. όσο και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News