Πλωτή πολυτέλεια ανοιχτά του Ηρακλείου

Παραπολιτικά
Πλωτή πολυτέλεια ανοιχτά του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σούπερ yacht “Avantage” βρέθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα από τα εντυπωσιακότερα yacht που έχουν δέσει στο λιμάνι της πόλης, μήκους 98 μέτρων και αξίας εκατοντάδων εκατ. ευρώ.

Το “Avantage” έδεσε για δύο μέρες στο λιμάνι του Ηρακλείου, μαγνητίζοντας όλα τα βλέμματα πεζών και οδηγών που βρέθηκαν στην περιοχή.

Το σκάφος, που παραδόθηκε πριν από δύο χρόνια στην πλοιοκτήτρια εταιρεία, πραγματοποιεί από πέρυσι κρουαζιέρες στη Μεσόγειο για περίπου 100 άτομα. Η πολυτελής θαλαμηγός έδεσε για δύο μέρες στο λιμάνι του Ηρακλείου, πριν συνεχίσει το ταξίδι της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πολυτελή σκάφη κάνουν την εμφάνισή τους στην Κρήτη, αφού όσο πλησιάζει το καλοκαίρι ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν τις ομορφιές του νησιού μας για τις πολυτελείς διακοπές τους.

Το NATO… βλέπει Eurovision

Το ότι θα νικούσε η Ουκρανία στον διαγωνισμό της Eurovision ήταν όχι απλά αναμενόμενο, αλλά... σιγουράκι. Αυτό που δεν ήταν τόσο αναμενόμενο ήταν ότι θα έκαναν σχετικές δηλώσεις... υψηλοί αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ!

Η νίκη της Ουκρανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision δείχνει «την τεράστια υποστήριξη από τον κόσμο» στη χώρα αυτή, στην οποία επιτέθηκε η Ρωσία, δήλωσε χθες ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του NATO Μίρτσεα Τζεοάνα.

«Είδαμε χθες (σ.σ. το Σάββατο) την τεράστια υποστήριξη από τον κόσμο σε όλη την Ευρώπη (...). Βεβαίως, το τραγούδι ήταν υπέροχο, είναι υπέροχο», υπογράμμισε ο Τζεοάνα πριν από τη σύνοδο για δεύτερη ημέρα των υπουργών Εξωτερικών του NATO στο Βερολίνο.

Οι Ρώσοι «εξαπέλυσαν τον πιο βάναυσο και κυνικό πόλεμο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», πρόσθεσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Οι απλοί άνθρωποι θέλουν ευημερία και ασφάλεια, όχι «παιχνίδια»

Οι συζητήσεις είναι άπειρες, όπως και τα σενάρια, μετά το επίσημο αίτημα της Φιλανδίας να μπει στο ΝΑΤΟ! Το βασικό, ωστόσο, είναι οι όποιες εξελίξεις και αν υπάρξουν να μην απειλήσουν την παγκόσμια ασφάλεια. Ο απλός πολίτης δε νοιάζεται για τα διάφορα... “μαγειρέματα” μεταξύ των ισχυρών. Το μόνο που ζητά είναι ειρήνη και ευημερία, προκειμένου να ζήσει τη ζωή του και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του! Όλα τα άλλα ποσώς τον ενδιαφέρουν, πόσω μάλλον μετά από δύο χρόνια πανδημίας, που αναγκάστηκε να θυσιάζει την ελευθερία του και να ζει υπό τον ασφυκτικό κλοιό του κορωνοϊού και των αρνητικών ειδήσεων!

Μια μεγάλη, ωραία και αφιλόξενη πόλη

Μία μεγάλη, ωραία και άκρως αφιλόξενη πόλη. Αυτό είναι το Ηράκλειο την περίοδο αυτή. Στο κέντρο, τις ώρες που τα καταστήματα είναι ανοικτά και παράλληλα πραγματοποιούνται εργασίες στα πολλά και κάπως άναρχα μέτωπα που έχουν ανοίξει, δημιουργείται σκηνικό αφιλόξενο κυρίως για όσους έχουν κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης ή μικρά παιδιά και παιδικά καροτσάκια... Ωραία τα έργα, αλλά και το «αλλά» είναι μεγάλο, θέλουν σωστό προγραμματισμό και μία αρχή και ένα τέλος. Εύχομαι το αποτέλεσμα, πάντως, να ανταμείψει τους καταστηματάρχες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, που έχουν δείξει υπομονή άξια σεβασμού!

Είναι να αναρωτιέται κανείς…

Τώρα που η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει για τα καλά και πλησιάζει στην κορύφωσή της, είναι να αναρωτιέται κανείς τι πιστεύουν οι οδηγοί από το εξωτερικό που καταφτάνουν στην Κρήτη για τους δρόμους που αντικρίζουν, με τις άπειρες λακκούβες, για τη συμπεριφορά των ντόπιων οδηγών, που κάνουν ό,τι τους... “καπνίσει”, αλλά ακόμη και για τους πεζούς που πολλές φορές περπατάνε στη μέση του δρόμου σαν να μη συμβαίνει τίποτα! Λογικά, όσο καλή εικόνα θα έχουν για τις ομορφιές του τόπου μας, για τη φιλοξενία που λαμβάνουν, για την κρητική κουζίνα και τα ήθη και έθιμα του νησιού μας, άλλο τόσο αρνητική θα αποκομίζουν για την εμπειρία τους στους δρόμους της Κρήτης!

Ντόρα και Βενιζέλος μαζί στα Χανιά

Ο πόλεμος, η γεωπολιτική και ενεργειακή κρίση που τον συνοδεύουν, σε συνδυασμό με την πληθωριστική έξαρση και την επαπειλούμενη επισιτιστική κρίση που εκδηλούμενη θα απειλήσει πρώτη τη σύμμαχο Αίγυπτο, χτυπούν γενικό συναγερμό και κινητοποιούν τους πάντες. Στη βάση των παραπάνω αναδεικνυόμενων κινδύνων και απειλών, συνέρχεται μέχρι σήμερα Τρίτη στα Χανιά η Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οικοδέσποινα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία προσκάλεσε και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να συνδράμει στην αξιολόγηση των έκτακτων συνθηκών. Επ’ ευκαιρία, η κ. Μπακογιάννη, ερωτηθείσα, περιέγραψε την κατάσταση ως εξής: «Οι Αμερικανοί θα πάνε την κρίση με τον Πούτιν μέχρι τέλος, εξοπλίζουν συνεχώς με ολοένα και πιο σύγχρονα όπλα την Ουκρανία, οι Ουκρανοί πολεμάνε σαν θηρία, ο Πούτιν δεν έχει εναλλακτικές, θα επιμένει και αυτός για καιρό, και έτσι ο πόλεμος θα παρατείνεται πιέζοντας αφόρητα τον κόσμο, αλλά ιδιαιτέρως την Ευρώπη, οι αντοχές των πολιτών της οποίας θα δοκιμαστούν στον μέγιστο βαθμό».

Λήξη χωρίς επαχθείς όρους

Γι’ αυτό, κατά την Ντόρα, θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να τερματιστεί το συντομότερο ο πόλεμος, χωρίς επαχθείς όρους για τη Ρωσία, γιατί τότε θα περιπέσουμε σε κατάσταση αντίστοιχη εκείνης που ακολούθησε της Συνθήκης των Βερσαλλιών μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ντόρα λοιπόν τάσσεται ευθέως υπέρ των προσπαθειών του Εμανουέλ Μακρόν και του Μάριο Ντράγκι, οι οποίοι αναζητούν μια φόρμουλα απεμπλοκής από τον πόλεμο. Θα έχει ενδιαφέρον, από αυτή την άποψη, τι θα αποφέρει η χανιώτικη σύνοδος της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σε ταβέρνα

Πάντως, στο περιθώριο εθεάθησαν Ντόρα Μπακογιάννη και Ευάγγελος Βενιζέλος να γευματίζουν με τους συνεργάτες τους σε γνωστή ταβέρνα του Μαραθίου. Μάλιστα, μετά το γεύμα ήταν προγραμματισμένη και ξενάγηση στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πανηγύρισε κι ο Χαρδαλιάς

Το δικό του «ζήτω» είπε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδιαλιάς, για τη νίκη της Ουκρανίας στη Eurovision.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός δημοσίευσε σε story στο Facebook μία φωτογραφία με τους νικητές της Eurovision και από κάτω έγραψε «Ζήτω Ουκρανία».

Σημειώνεται πως το νικητήριο τραγούδι, ονόματι “Stefania”, συνδυάζει μελωδικά στοιχεία με τη ραπ και, από την αρχή της εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα, έχει μετατραπεί σε έναν άτυπο ύμνο των Ουκρανών.

«Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου. Μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών και έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του», έχει πει ο τραγουδιστής, Όλεχ Πσιουκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News