Παραπολιτικά

Έκλεισε το κυλικείο πριν τελειώσει η χρονιά…

Τελευταίες ημέρες της σχολικής χρονιάς και τα παιδιά σε σχολείο του Ηρακλείου έμειναν χωρίς κυλικείο; Μαθαίνω ότι ο Δήμος Ηρακλείου κατήγγειλε τη σύμβαση με τον κυλικειάρχη και ζητά την άμεση αποχώρησή του από το κυλικείο του Γυμνασίου της Νέας Αλικαρνασσού. Οι λόγοι μάλλον είναι σοβαροί, αν σκεφτεί κάποιος ότι ο διευθυντής του σχολείου έκανε αίτημα προς τον Δήμο για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης μέχρι το τέλος Μαΐου, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στους μαθητές.

Ο Δήμος Ηρακλείου απάντησε αρνητικά στο αίτημα και ζήτησε την άμεση αποχώρηση του κυλικειάρχη και την παράδοση των κλειδιών. Έτσι, μετά από αυτό, από σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου η Διεύθυνση του σχολείου ενημερώνει ότι δε θα υπάρχει κυλικείο στο σχολείο και πρέπει τα παιδιά να φροντίσουν να κρατάνε τρόφιμα και νερά από το σπίτι τους. Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης που εξέδωσαν δίνονται και οι ακόλουθες οδηγίες: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η έξοδος των μαθητών και μαθητριών από το σχολείο. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, επίσης, η χρήση υπηρεσιών delivery στα κάγκελα ή στις εισόδους του σχολείου. Παρακαλώ φροντίστε για το φαγητό των παιδιών από το σπίτι».

Ιστορίες καθημερινής τρέλας με διαρροές νερού

Όχι, δεν πρόκειται για... τοπικές μπόρες, ενώ οι πολίτες δε χρειάζεται να κρατούν... ομπρέλες όταν διασχίζουν δρόμο σε γειτονιά του Ηρακλείου. Γιατί πολύ απλά το χειμωνιάτικο... σκηνικό δεν οφείλεται σε βροχοπτώσεις, αλλά σε... διαρροή νερού.

Δημότες επί της οδού Παρασκευοπούλου διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ποσότητες νερού που χάνονται στο οδόστρωμα, όχι μία, όχι δύο, αλλά 5 μέρες, με το νερό να συνεχίζει να αναβλύζει από τρία σημεία...

Συνεργείο μετέβη πριν από λίγες ημέρες στο σημείο, όμως αποτέλεσμα... μηδέν. Το πολύτιμο αγαθό συνεχίζει να χάνεται στους δρόμους, με τους δημότες να κάνουν λόγο για αδιαφορία από τη ΔΕΥΑΗ.

Από την πλευρά μας ενημερώσαμε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, ο οποίος αναφέρθηκε στην υποστελέχωση της υπηρεσίας, σημειώνοντας ότι τα συνεργεία δεν προλαβαίνουν από τις πολλές... διαρροές, οι οποίες αγγίζουν τις 15 σε ημερήσια βάση.

Θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Georgetwon

Στο “πρεστιζάτο” Πανεπιστήμιο Georgetwon θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της χώρας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα δει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αλλά θα μετάσχει και σε σειρά δραστηριοτήτων που οργανώνουν η ελληνική Πρεσβεία και η ομογένεια.

Μία από αυτές τις εκδηλώσεις είναι και η ομιλία στο Georgetown. Για την ακρίβεια, είναι συζήτηση με ομάδα προσκεκλημένων που έχουν κληθεί με ατομικές προσκλήσεις από την ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, άλλωστε ο τίτλος της εκδήλωσης είναι “A conversation with Prime Minister Kyriakos Mitsotakis”, δηλαδή μια συζήτηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην αίθουσα “Gaston” του Πανεπιστημίου και θα μετάσχει και ο David Ignatius, αρθρογράφος της “Ουάσινγκτον Ποστ”.

Το «βατερλό» ενός… ανακατωσούρα!

Τσάμπα και άδικα εκτέθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης - εκθέτοντας ταυτόχρονα και την κυβέρνηση και τους πολιτικούς προϊστάμενούς του, που δε φρόντισαν να του... “τραβήξουν το αφτί” - και έδωσε τη δυνατότητα σε όλη την Ελλάδα να βοά για την άμεση και άνευ περιστροφών παρέμβασή του στις εκλογές της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Πήγαν τσάμπα και οι υποσχέσεις που έδινε (και οι απειλές που εκτόξευε) στα μέλη των διοικήσεων των σωματείων, που καλούσε για να “ψήσει” να ψηφίσουν τον εκλεκτό του. Όλοι, πλην ελαχίστων (μόλις... 3 εκ των 26), ψήφισαν τον Νίκο Τζώρτζογλου, ο οποίος θριάμβευσε και ανανέωσε τη θητεία του.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΕΠΣΗ έδωσε τη δική του απάντηση (και μήνυμα) μέσα από το Facebook:

«Μέγαρο Μαξίμου ακούει;

Εκλογές Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, εν έτει 2022...

Εκλογές ενός αθλητικού φορέα, που κάποιοι νόμιζαν ότι είναι βουλευτικές και έπραξαν αναλόγως.

Μια προεκλογική περίοδος γεμάτη παρασκηνιακές μεθοδεύσεις από τον Ηρακλειώτη υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος κατάφερε να κάνει άνω-κάτω σωματεία και διοικήσεις με τις τακτικές του.

Μέχρι και ολόκληρα Διοικητικά Συμβούλια πέρασαν την πόρτα του πολιτικού γραφείου στην 25ης Αυγούστου. Αφήστε τα τηλέφωνα που έπεσαν!

Βέβαια, οι άνθρωποι του γραφείου ίσως να ξέχασαν ότι μάτια υπάρχουν και βλέπουν και αφτιά που ακούν, και ενήργησαν αδίστακτα και με περίσσιο θράσος.

Στην τελική, βέβαια, όχι μόνο δεν πέρασαν οι πρακτικές τους, αλλά η ήττα τους είναι συντριπτική, 92% με 8% και 11-0 στις έδρες του Δ.Σ.

Ποδοπατήθηκαν όλα τα μικροπολιτικά παιχνίδια τους!

Ωστόσο, δεν μπορεί παρά τα όσα έγιναν στο Ηράκλειο να είναι μια μικρογραφία του πώς έχει κινηθεί ο συγκεκριμένος υφυπουργός στις αθλητικές Ομοσπονδίες, αλλά και όπου αλλού υπάρχει εκλογική κάλπη.

Σαν τον χαμαιλέοντα, που έρπει και θέλει να τρυπώνει παντού και με κάθε τρόπο!

Αλήθεια, το Μέγαρο Μαξίμου ακούει;;;

Είμαι ένας πρώην πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας... Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου Ελλάδος.

Και πρόεδρος της ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ».

Eμείς τι να προσθέσουμε; Τίποτε, εκτός από το να αναρωτηθούμε πότε θα στείλει συγχαρητήριο μήνυμα στον Νίκο Τζώρτζογλου ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ως γνωστόν, πιστός ακόλουθος του Ηρακλειώτη υφυπουργού Αθλητισμού...

Εδώ ο κάδος, εκεί ο κάδος, που είναι ο κάδος;

Εδώ ο κάδος, εκεί ο κάδος, πού είναι ο κάδος; Ιστορίες καθημερινής τρέλας στην πόλη του Ηρακλείου, που ακόμα δεν έχει λύσει το αυτονόητο κομμάτι χωροθέτησης των κάδων στις συνοικίες. Μάλιστα, σε συγκεκριμένο δρόμο στα Καμίνια ο κάδος βολτάρει από σημείο σε σημείο, επειδή κανείς δεν τον θέλει κοντά στο σπίτι του. Πάει ο ένας στον σπρώχνει δεξιά, πάει ο άλλος τον μεταφέρει απέναντι και, όταν δεν υπάρχει χώρος να μετακινηθεί, απλά παρκάρει το αυτοκίνητό του ακριβώς μπροστά, για να μην υπάρχει πρόσβαση. Άραγε πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η παράκρουση στο Ηράκλειο, μιας και ορισμένοι κάτοικοι δε λένε να καταλάβουν ότι η καθαριότητα αποτελεί τη μισή για να μην πούμε όλη την αρχοντιά της πόλης. Νομίζουμε ότι αυτή η κακή συνήθεια καβγάδων για τους κάδους είναι παγκόσμια αποκλειστικότητα της πατρίδας μας, αφού και αυτές οι ιστορίες για χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης μάλλον μοιάζουν με... σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Βέβαια, όταν δεν υπάρχει καμία απολύτως παρέμβαση, έστω και με τη μορφή επισήμανσης, όλοι αυτοί θα κάνουν του κεφαλιού τους, επιβαρύνοντας το κοινωνικό σύνολο. Άραγε μπορεί να μπει τέλος σε αυτή την τραγική κατάσταση;

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα

Ο Γιώργος Ντισπυράκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στο πλευρό του νυν δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με ανοιχτή επιστολή του εξηγεί τους λόγους: «Αποφάσισα να ακολουθήσω τον νυν και μέλλοντα υποψήφιο δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη στην επόμενη εκλογική του προσπάθεια.

Γιατί τον κ. Νικολιδάκη;

Η απόφασή μου αυτή είναι καταστάλαγμα σκέψεων και εκτιμήσεων, που σχετίζονται με τον αγώνα, το ήθος, τις απόψεις, το όραμά του, αλλά κυρίως το ουσιώδες έργο του και τη στάση της δημοτικής του ομάδας, μιας ομάδας με την οποία μπορώ να συνεργαστώ και να συμβάλλω ενεργά σε αυτήν.

Γιατί τώρα;

Η παρουσία μου στις ανάγκες και στις κατά καιρούς περιστάσεις που απασχολούν τον Δήμο μας είναι συνεχής, τόσο από προσωπικό ενδιαφέρον όσο και από οικογενειακή παράδοση. Έχει να κάνει, επίσης, με τη δική μου ετοιμότητα και διάθεση να προσφέρω στα κοινά του τόπου μας. Οικογενειακοί και συναισθηματικοί είναι οι λόγοι που δε μου το επέτρεψαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, καθώς υπήρχε υποψηφιότητα από στενό συγγενικό μου πρόσωπο...

Ζητώ, λοιπόν, τη στήριξή σας και εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους όσοι αγωνίζονται για το καλό του τόπου μας!».

Εξάρτηση σχεδόν... στα πάντα!

Απογοητευτική πραγματικά είναι η εικόνα της σημερινής Ελλάδας. Παράγουμε ελάχιστα, εισάγουμε σχεδόν τα πάντα!

Συγκεκριμένα, εισάγουμε το μαλακό σιτάρι που είναι η πρώτη ύλη για το ψωμί, σε ποσοστό 80%. Χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας κατά 65% και 80%, αντίστοιχα. Κοτόπουλα κατά 50%. Ενώ στο αγελαδινό γάλα εισάγουμε σχεδόν όσο γάλα παράγουμε. Επίσης, εισάγουμε κίτρινα τυριά, ζωοτροφές, όπως σόγια και καλαμπόκι, λαχανικά, πατάτες και ξηρούς καρπούς.

Εξάλλου, ελλειμματική είναι η παραγωγή μας στο κριθάρι, τα λεμόνια, τα όσπρια (φασόλια, ρεβίθια, φακές) και τη ζάχαρη.

Κρεμμύδια από Τουρκία και λεμόνια από Ισραήλ

Όσο για την ερώτηση «γιατί θα πρέπει να εισάγουμε κρεμμύδια από την Τουρκία ή λεμόνια από το Ισραήλ και να μην τα παράγουμε στη χώρα μας;», η έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου έδειξε ότι η βασική αιτία είναι ότι είμαστε η πιο ακριβή χώρα της Μεσογείου, δηλαδή με πολύ υψηλό κόστος παραγωγής: ακριβό μεροκάματο, ακριβά γεωργικά εφόδια κ.λπ.

Για να έχουμε ένα λογικό κέρδος, θα πρέπει να πουλήσουμε στη διπλάσια τιμή - και παραπάνω ακόμα - τα προϊόντα μας. Κάτι βέβαια που δε θα μπορούσε να γίνει...

Κι εδώ στην ίδια έρευνα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ελαιόλαδο. Και τονίζεται το παράδειγμα: Αν ο Έλληνας παραγωγός δώσει το λάδι του 2 ευρώ το κιλό, δε βγαίνει, βάζει και από την τσέπη του, ενώ ο Τυνήσιος, ο Αιγύπτιος κ.λπ. στα 2 ευρώ είναι ευτυχής!

“Πίκρα” και στη... ζάχαρη

Η ζάχαρη αποτελεί άλλο ένα κραυγαλέο παράδειγμα: Στην Ελλάδα, τόσο οι καλλιεργούμενες εκτάσεις όσο και ο αριθμός των τευτλοπαραγωγών βαίνουν διαρκώς μειούμενα εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, όταν προχώρησε η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τέθηκε η ποσόστωση στην παραγωγή των κρατών-μελών της. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Ελλάδα μόνο το 2020 πραγματοποίησε εισαγωγές 334,2 τόνων ζάχαρης, η οποία προήλθε κυρίως από τη Σερβία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και τον Μαυρίκιο.

“Χωματερές” και πάλι...

Από την άλλη, όταν κάποια προϊόντα δεν πωλούνται και σαπίζουν στις εγκαταστάσεις των παραγωγών και των τυποποιητών, η “απόσυρση” και πάλι προβάλλεται από την ίδια την κυβέρνηση ως μία... “καλή λύση”... Και το λέω αυτό διότι, όταν την περασμένη Πέμπτη οι εκπρόσωποι των παραγωγών των φρούτων της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας ζήτησαν από τον υπουργό Γ. Γεωργαντά βοήθεια, προτείνοντας μάλιστα την εφαρμογή της διανομής των φρούτων στα σχολεία, τα ιδρύματα και τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας της χώρας, εκείνος τους απάντησε ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της... απόσυρσης... Ενώ, δηλαδή, πεινάει πολύς κόσμος, θα λειτουργήσουν και πάλι οι περίφημες χωματερές, όπως κατάλαβα τουλάχιστον εγώ, από τα λεγόμενα Γεωργαντά... Αυτό δε θα πει “απόσυρση”;...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια