Κάτι ετοιμάζουν στη γέφυρα του Αϊ Γιάννη Χωστού

Παραπολιτικά
Κάτι ετοιμάζουν στη γέφυρα του Αϊ Γιάννη Χωστού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση... “κλαδέματος” πέριξ της γέφυρας στον Αϊ Γιάννη Χωστό και λίγα μέτρα πριν τον πρόχειρο κόμβο που δημιούργησε η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, με στόχο οι διερχόμενοι οδηγοί να έχουν μεγαλύτερη... ορατότητα.

Ωστόσο, οι εργασίες κλαδέματος δρομολογήθηκαν και για έναν ακόμη λόγο. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Νίκο Συριγωνάκη, σχεδιάζεται ο ένας από τους δύο παράλληλους δρόμους, στο ύψος της γέφυρας, να γίνει διπλής κυκλοφορίας, για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου. 

Προκειμένου να δρομολογηθεί η επίμαχη παρέμβαση, η Περιφέρεια Κρήτης αναμένει τις σχετικές εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στις εργασίες διαγραμμίσεων στον επίμαχο δρόμο.

To “πάρτι” μετακλητών σε Δήμο!

Μα καλά, έχετε πάρει χαμπάρι ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται “πάρτι” μετακλητών σε Δήμο; Δε θα σας γράψουμε σε ποιον... Όχι για να κρατήσουμε τα τυπικά, αλλά για να σας δώσουμε τροφή για σκέψη... Κάτι σαν κουίζ!

Πάντως, από τους πιο μεγάλους και εύρωστους Δήμους που υπάρχουν. Μάλιστα, οι τοποθετήσεις αυτές των μετακλητών φαίνεται ότι σχετίζονται με την προεκλογική εμπλοκή στελεχών τού εν λόγω Δήμου στα εθνικά ψηφοδέλτια! Έτσι ξαφνικά γέμισε ειδικούς συμβούλους, με σκοπό να είναι ικανοποιημένος ο συνεργάτης αντιδήμαρχος, μπας... και στείλει καμιά ψήφο σε συγκεκριμένο υποψήφιο.

Ερώτημα: Πιστεύουν ακόμη κάποιοι ότι οι ψήφοι στέλνονται ταχυδρομικώς ή ότι ακόμη δεν “ξεβλάχεψαν”... οι ψηφοφόροι; Μα τόσα χρόνια πολιτισμός... κάποια στιγμή παίρνουν και οι “βλάχοι” χαμπάρι!

Μια συγνώμη για τον κόμβο

Παράνομες είσοδοι προς το αστικό Ηράκλειο, τους Μαλάδες και τη Φοινικιά, άναρχη ανάπτυξη και μία φυτεμένη βιοτεχνική ζώνη, στις “πληγές” της περιοχής, ανέφερε ο Νίκος Συριγωνάκης στον 98,4.

Ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία από τους επαγγελματίες, τους κατοίκους και τους χρήστες των δρόμων της περιοχής, σημειώνει ότι γίνονται αλλαγές στις κατευθύνσεις δρόμων που θα ανακουφίσουν προσωρινά, πως αναμένονται οι εγκρίσεις για την κατασκευή ενός νέου κόμβου στη συμβολή των δρόμων Φοινικιάς-Μαλάδων και κατάργηση του μικρότερου, που έχει προκαλέσει ασφυκτική κυκλοφοριακή πίεση. Κατά τον ίδιο, ήδη έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης το έργο κατασκευής 11 ισόπεδων κόμβων μέχρι και τον Προφήτη Ηλία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια.

Μέτρησαν δυνάμεις

Οι εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ. ήταν μία ευκαιρία για κάποια στελέχη να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Μπορεί οι ίδιοι να μη βρέθηκαν υποψήφιοι, μιας και κατέχουν άλλες θέσεις, ωστόσο αξίζει κανείς να επιχειρήσει μία προσεκτική ανάγνωση πίσω από τις ψήφους που έλαβαν υποψήφιοι και τη χωροταξική τους κατανομή. Αυτοδιοικητικοί (νυν και εκκολαπτόμενοι) είναι μάλιστα περισσότερο ενδιαφέρον να δουν αν η “γραμμή” τους πέρασε.

Ξανά γραμματέας

Τυπική καθαρά διαδικασία αποδείχτηκε η επανεκλογή του Παύλου Μαρινάκη στη θέση του γραμματέα της Ν.Δ.! Χθες, κατά την πρώτη της συνεδρίαση, όπως συγκροτήθηκε μετά το 14ο συνέδριο του κόμματος, η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. επιβεβαίωσε ομόφωνα, και με συνοπτικές διαδικασίες, την ανανέωση της θητείας Μαρινάκη, όπως προτάθηκε από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής άνοιξε με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού έγινε πρώτα η ανάγνωση και ψήφιση του Κανονισμού Λειτουργίας της Πολιτικής Επιτροπής. Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής γραμματέα, την οποία διηύθυνε ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης.

Την Εφορευτική Επιτροπή συναποτελούσαν ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, η ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Βασίλης Νέγρης και Όλγα Μαγγανά.

Σπορέλαιο ούτε για δείγμα

Δεν υπάρχει σπορέλαιο ούτε για δείγμα στα ράφια των σούπερ-μάρκετ της Γερμανίας. Αυτό μας μετέφερε Ελληνογερμανός, που επισκέπτεται τον τόπο του τις τελευταίες ημέρες. Σπορέλαιο, ηλιέλαιο, αλάτι, ρύζι και μακαρόνια είναι σε έλλειψη κι όχι γιατί δεν έχει η χώρα, αλλά γιατί πολλοί καταναλωτές, υπό τον φόβο μεγαλύτερης κρίσης - λόγω του πολέμου στην Ουκρανία - κάνουν «αποταμίευση». Όπως μας μετέφερε χαρακτηριστικά - ίσως και λίγο υπερβολικά - ο φίλος της στήλης, τα πορτμπαγκάζ των αυτοκινήτων είναι γεμάτα σακιά αλεύρι και συσκευασίες μακαρόνια. Έχει ο κόσμος τους φόβους του, διάβασε κι όσα δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών περί προμηθειών για ένα δεκαήμερο, ήρθε κι έδεσε το γλυκό! Να σημειωθεί βέβαια πως οι παραινέσεις στους Γερμανούς είναι για υγρά και τρόφιμα - 2.200 Kcal ανά άτομο... Όχι, γιατί σε κάτι αλήστου μνήμης εποχές οι παραινέσεις των τέως και νυν υπουργών της χώρας προς τους Έλληνες ήταν να “στοκάρουν” χαρτιά υγείας. Τι να πεις! Ό,τι έχει σε προτεραιότητα έκαστος...

Στη δουλειά με κατοικίδιο

Η τάση να παίρνουν μαζί τους οι εργαζόμενοι στη δουλειά τα κατοικίδιά τους μπορεί σε μας να μοιάζει ελαφρώς παράδοξη, ωστόσο αποτελεί μια πραγματικότητα για αρκετές χώρες κυρίως στην Ασία, όπως η Ταϊβάν και η Ταϊλάνδη, με πολλές έρευνες να έχουν καταδείξει τη σύνδεση αποτελεσματικότητας των εργαζομένων με την παρουσία των αγαπημένων τους κατοικιδίων. Στον δρόμο αυτό φαίνεται ότι οδεύει και ο Καναδάς, καθώς μια πρόσφατη έρευνα για την PetSafe έδειξε ότι το 51% των Καναδών θα ένιωθαν πολύ πιο ευτυχισμένοι αν είχαν στο γραφείο μαζί τους το αγαπημένο τους κατοικίδιο. Οι νέοι είναι αυτοί που εμφανίζονται πιο θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σε βαθμό που όπως αναφέρει ο ξένος Τύπος που δημοσιοποιεί τα πορίσματα της έρευνας, ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξης του 18% των ερωτηθέντων ηλικίας από 18 έως 24 χρόνων να φτάνει στο σημείο να δηλώνει ότι θα άλλαζε δουλειά χωρίς δεύτερη σκέψη αν ο εργοδότης τους αρνείτο να τους επιτρέψει να πηγαίνουν στη δουλειά με το κατοικίδιό τους. Λέτε να το δούμε και εδώ κάποια στιγμή; Το πιο πιθανό. Μόνο που, όπως συμβαίνει κατά κανόνα, θα χρειαστούν αρκετά ακόμα χρόνια... Και αν σπεύσει κάποιος να θεωρήσει το ενδεχόμενο υπερβολικό, προφανώς δεν έχει κατοικίδιο με το οποίο να έχει δεθεί μαζί του και σαφώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι οι καιροί αλλάζουν γενικώς σε όλα. Και ευτυχώς σε κάποιες περιπτώσεις για καλό!

«Μην ενεργοποιείτε δικαιώματα μέχρι να σας πούμε»

Περίοδος που “τρέχουν” οι προθεσμίες, αλλά το μήνυμα του αντιπροέδρου της ΕΑΣΗ Μύρωνα Χιλετζάκη δεν μπορεί να παρερμηνευτεί.

Να προλάβουν ό,τι προλαβαίνετε επιχειρούν οι αγροτοσυνδικαλιστές, καθώς ο εκσυγχρονισμός και η τεχνολογική μετάβαση, δυστυχώς, γίνονται πειραματικά σε βάρος του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των παραγωγών.

Γιατί άφησαν εκτός αυτού του εγχειρήματος τη βάση δεδομένων που διαθέτουν οι Ενώσεις; Γιατί δε ζήτησαν την τεχνογνωσία των εργαζόμενων στις Ενώσεις, που διαχειρίζονται το σύστημα τόσα χρόνια;

Εκτός κι αν... εκτός κι αν οι σκοπιμότητες ή ο σχεδιασμός αφορά σε άλλα πράγματα, όπως μειωμένες επιδοτήσεις, παραγωγή κι επιδότηση μόνο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, νέα ΚΑΠ, Δασικοί Χάρτες...

Απάντηση δε θα δοθεί. Κατώτεροι των περιστάσεων κι ανίδεοι περί αγροτικής πραγματικότητας οι περισσότεροι...

Στατιστικά μέχρι στιγμής, για εκείνους που έχουν οριστικοποιήσει δηλώσεις, η επισφάλειά τους ξεπερνά το 40%, λένε όσοι ξέρουν (δίνουν το ποσοστό αυτό για να μην τρομάξει ο κόσμος).

Ακόμα χειρότερα, εδώ δε μιλάμε για πρόδηλα λάθη και διόρθωση...

Όποιος διαβάζει πίσω από τις λέξεις, κατάλαβε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News