Ψήφισαν για τον ήλιο ή το χρώμα του ήλιου;

Παραπολιτικά
Ψήφισαν για τον ήλιο ή το χρώμα του ήλιου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντάξει, αυτό το ότι είχε φύγει το ΠΑΣΟΚ και είχε έρθει το ΚΙΝ.ΑΛ. και τώρα που ψήφισαν επανήλθε το ΠΑΣΟΚ και έγινε παλινόρθωση των συμβόλων είναι λίγο να γελάς! Χωρίς να θέλω να θίξω τον παρόντα πρόεδρο ή να εξάρω την εκλιπούσα, θα πρέπει να αναφέρουμε ως γεγονός το εξής: Στο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά έγιναν τα αποκαλυπτήρια της νέας πρόσοψης των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Το έργο για την ανανέωση της πρόσοψης της Χαριλάου Τρικούπη είχε ανατεθεί από τη Φώφη Γεννηματά και φυσικά στα αποκαλυπτήρια όλοι είδαν και μίλησαν για την επαναφορά του ήλιου του ΠΑΣΟΚ. Μόνο που αυτός ήταν λευκός πάνω σε πράσινη επιφάνεια. Και τέτοια σημαία είχε το ΠΑΣΟΚ στα καλά του χρόνια. Συνεπώς, με την ψηφοφορία της Κυριακής τι ακριβώς ψηφίστηκε; Μήπως ο ήλιος να είναι πράσινος και όχι λευκός;

Για να μην... τρώγονται οι “πράσινοι” σύντροφοι μεταξύ τους και να μην “ακονίζουν τα νύχια” στον ΣΥΡΙΖΑ, η ουσία είναι μία: το ΠΑΣΟΚ είναι συνιστώσα του ΚΙΝ.ΑΛ., το όνομα και το σύμβολο είχε διατηρηθεί για την παράταξη, και επί της ουσίας δεν άλλαξε και τίποτα την περασμένη Κυριακή! Ήταν μια ψηφοφορία για να ανέβει λίγο ακόμη το ηθικό των ψηφοφόρων, των σημερινών και των παραδοσιακών, ενόψει εκλογών, που είτε τώρα, είτε το φθινόπωρο, είτε σε 12 μήνες που λέει ο Μητσοτάκης, θα γίνουν πριν τις αυτοδιοικητικές και θα γίνουν και δύο φορές! Αυτά και τέλος...

Την Έφη την αγαπούν στη Μεσαρά

Την Έφη Κουτεντάκη την αγαπούν πολύ στη Μεσαρά κι αυτό αποδείχτηκε άλλη μια φορά στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Όσοι υποψήφιοι είχαν τη στήριξη και υποστήριξη της Έφης, για όσους “είπε έναν καλό λόγο” - ας το πούμε έτσι - πραγματικά... “έσκισαν” στις εκλογές για τη Νομαρχιακή του Κινήματος. Και έχει την αξία του αυτό, διότι άλλο να κατεβαίνεις στις εκλογές και να ψηφίζεσαι (όπως συνέβη με την Έφη στις περιφερειακές) κι άλλο τα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά σου και σε στηρίζουν να ψηφίζονται από την εκλογική βάση του Κινήματος.  Και αυτό το πέτυχε η Έφη, κάτι που δείχνει ότι πραγματικά την αγαπούν στη Μεσαρά.

Βαλίτσες για Αυστραλία

Βαλίτσες για να ταξιδέψει στη μακρινή Αυστραλία ετοιμάζει αυτές τις μέρες η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, καθώς ως επικεφαλής της αποστολής από το νησί μας πρόκειται να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Κρήτης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Η κ. Λιονή θα βρεθεί στη Μελβούρνη και στο Σίδνεϊ, όπου χτυπά η “καρδιά” πολλών Ελλήνων ομογενών και δη Κρητικών, οι οποίοι κάθε χρόνο αποδίδουν τις δέουσες τιμές για τους νεκρούς ήρωες της μεγαλύτερης Μάχης που διαδραματίστηκε ποτέ στην Κρήτη ενάντια στον Γερμανό κατακτητή.

Παράλληλα, θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ και την έκθεση “Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση”, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου θα αναχωρήσει αύριο Πέμπτη και θα επιστρέψει στην έδρα της στις 22 Μαΐου.

Πρώτα η ομορφιά και μετά οι ικανότητες

Έχετε παρατηρήσει πώς αναφέρονται τα ελληνικά ΜΜΕ στις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στην πολιτική; Κατά κύριο λόγο προτάσσουν τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά. Και αν η φύση τίς έχει προικίσει με κάλλος και ομορφιά, τότε επιμένουν να αναφέρονται μόνο σε αυτά.

Η «όμορφη», η «γοητευτική», η «στυλάτη» κ.λπ. πολιτικός. Αφήστε που τα περισσότερα άρθρα που τις αφορούν έχουν να κάνουν με τι επέλεξαν να φορέσουν σε δημόσιες εμφανίσεις τους. Λίγο μας ενδιαφέρει αν εκεί που εμφανίστηκαν έκαναν κάτι ουσιαστικό.

Αφού ξεπεράσουμε τα της εμφάνισης, παρατηρούμε ότι η πλειοψηφία εστιάζει σε διάφορους “άλλους” ρόλους. Π.χ. μητρότητα, αδελφικές σχέσεις, καλή κόρη κ.λπ.

Αν είμαστε τυχεροί, μπορεί και να ενημερωθούμε για την επαγγελματική τους ιδιότητα, τις σπουδές, τις επαγγελματικές τους κατακτήσεις, την ακαδημαϊκή τους πορεία, την κοινωνική τους δράση, και πάει λέγοντας.

Είναι άδικο; Φυσικά και είναι. Θα αλλάξει; Φυσικά και δε θα αλλάξει, άμεσα τουλάχιστον.

Όλη αυτή η παρουσίαση των γυναικών με όρους εμφάνισης τις αδικεί, αδικεί τη δουλειά τους, το έργο που παράγουν και αδικεί και κάθε άλλη γυναίκα που επιθυμεί να προχωρήσει στη ζωή της χωρίς να προσδιορίζεται από το φύλο της, αλλά από τις ικανότητές της ως άνθρωπος.

Την επόμενη φορά που θα διαβάσετε για τη γοητευτική ξανθιά πολιτικό, γυρίστε σελίδα σας παρακαλώ, έτσι ίσως καταφέρουμε κάποια στιγμή να μην επιβάλλουμε ποσοστώσεις στην εκπροσώπηση, αλλά να μιλάμε για ίσα δικαιώματα, που γίνονται πράξη.

Θέλει μέτρα

Ο πληθωρισμός-σοκ της τάξης του 10,2%, που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τον μήνα Απρίλιο καταδεικνύει με το πιο ηχηρό τρόπο ότι χρειάζονται περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών. Τη σημερινή εποχή είναι ένα αδύνατο εγχείρημα να ζήσει ένας νέος εργαζόμενος με τον βασικό κατώτατο μισθό (ακόμα και με την αύξηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση από την 1η Μαΐου) σε δικό του σπίτι με ενοίκιο. Φυσικά, δεν είναι μόνο οι νέοι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα. Είναι οι οικογενειάρχες που πρέπει να στηρίξουν τα παιδιά τους, τα οποία, όπως είναι φυσιολογικό, έχουν πάμπολλες ανάγκες! Είναι και η πλειοψηφία των συνταξιούχων, οι οποίοι πρέπει να μετρήσουν κάθε ευρώ, προκειμένου να βγάλουν τον μήνα. Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα με δρακόντεια μέτρα και όχι μέτρα... ασπιρίνης!

Αδράνεια για τον Πλατύ

Την κυβερνητική αδράνεια στην ολοκλήρωση του φράγματος του ποταμού Πλατύ αναδεικνύει ο αν. τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, με τη συνυπογραφή 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με φόντο το πρόσφατο αποκαλυπτικό δημοσίευμά μας εδώ στη “Ν.Κ.”.

«Την ώρα που η πεδιάδα της Μεσαράς και ο νότιος νομός Ρεθύμνου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας, τα νερά του ποταμού Πλατύ παραμένουν αναξιοποίητα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης σε προηγούμενη κοινοβουλευτική παρέμβασή μας παραμένουν στον... αέρα και οι τοπικές κοινωνίες στα νότια των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνης παραμένουν στο περίμενε, παρά την εξάντληση των υδάτινων αποθεμάτων του νησιού. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο υπουργός οφείλει να απολογηθεί και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις».

Με βάση την απάντηση του αρμόδιου υπουργού Υποδομών σε παλαιότερη επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άμεσοι στόχοι τέθηκαν η προκήρυξη τεχνικής μελέτης συνολικού κόστους 1.000.000 ευρώ για τη “Νέα μελέτη...” και η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για το φράγμα του Πλατύ ποταμού, που θα τροποποιούσε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η σύμβαση του τεχνικού συμβούλου έχει ήδη λάβει 4 παρατάσεις και επί της παρούσης δε διαφαίνεται καμία προοπτική για την ολοκλήρωσή της και την επιτυχή προκήρυξη του διαγωνισμού του έργου, ενώ για τη νέα τεχνική μελέτη για την περιοχή Γερακαρίου δεν προκύπτει από καμία πληροφορία ότι βρίσκεται σε στάδιο εκπόνησης», αναφέρει ο Χάρης Μαμουλάκης και ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Υποδομών, θέτοντας τα εξής ερωτήματα:

«1) Προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί στη δημοπράτηση του έργου του φράγματος του ποταμού Πλατύ και, αν ναι, με τι χρονοδιάγραμμα;

2) Σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο ανομβρίας στις περιοχές της Μεσαράς και του νότιου Ρεθύμνου;

3) Για ποιο λόγο έχουν δοθεί 4 παρατάσεις στη σύμβαση του τεχνικού συμβούλου που ανέλαβε να τροποποιήσει τα τεύχη δημοπράτησης του έργου “Έργα φράγματος Πλατύ νομού Ρεθύμνου με Αγωγό Μεταφοράς προς Μεσαρά και αρδευτικά δίκτυα ν. Ρεθύμνης”;

4) Σε τις στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση της τεχνικής μελέτης “Νέα μελέτη για φράγμα Γερακαρίου Δήμου Αμαρίου και άρδευση νέων εκτάσεων κατά μήκος του αγωγού μεταφοράς προς Μεσαρά και περιοχών Γερακαρίου”;

5) Έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση συνολικά για το έργα του ποταμού Πλατύ;».

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News