«Βομβαρδισμένο τοπίο» στην Αμνισού

Παραπολιτικά
«Βομβαρδισμένο τοπίο» στην Αμνισού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το... βομβαρδισμένο τοπίο προέρχεται από την οδό Αμνισού, η οποία βρίσκεται μια ανάσα από την οδό 1821, με δημότες να δεινοπαθούν από τη σκόνη, ενώ για τη μετάβασή τους στις οικίες τους χρειάζεται να... σκαρφαλώνουν τα “βουναλάκια” με τα μπάζα. “Χοροπηδούν” για να πάνε στα σπίτια τους. Όσο για τα ηλικιωμένα άτομα, αυτά δυσκολεύονται αρκετά, ενώ υπάρχει και ο... φόβος του τραυματισμού.

Αντικρίζοντας τις φωτογραφίες, καταλαβαίνει κανείς ότι η μετακίνηση στα σπίτια τους αποτελεί... κουίζ.

Η ταλαιπωρία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκτέλεσης των αναγκαίων έργων ανάπλασης της οδού 1821, ενώ το ζητούμενο για τους κατοίκους είναι το πότε θα “τρέξουν” και πάλι τα έργα, καθώς, όπως πληροφορήθηκαν, εντοπίστηκαν ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Αυτό που εύχονται είναι να μην υπάρξει οποιαδήποτε... εμπλοκή στα έργα, καθώς δεν αντέχουν άλλο τη σκόνη και τα... σφουγγαρόπανα ανά χείρας.

Στην Κρήτη για «μαραθώνιο» επαφών η διοίκηση της Alpha

Στην Κρήτη βρίσκεται από χθες η Διοίκηση της Alpha Bank, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Ψάλτη και τη συμμετοχή των γενικών διευθυντών Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη, Retail Ισίδωρο Πάσσα και Ανθρώπινου Δυναμικού Φραγκίσκης Μελίσσα, καθώς και των διευθυντών Εμπορικής Τραπεζικής, Επιχειρηματικών Κέντρων, Μικρών Επιχειρήσεων και Δικτύου Καταστημάτων της τράπεζας.

Η πολυπληθής αποστολή της Alpha Bank θα επισκεφτεί το σύνολο των νομών και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 130 συναντήσεις με μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις του νησιού μας.

Το «αντίδοτο» στην ταλαιπωρία!

Είδαν και αποείδαν οι οδηγοί στον Αϊ Γιάννη Χωστό, όπου μετά τη διαμόρφωση δεύτερου κόμβου, επικρατεί το αδιαχώρητο. Όσοι μπόρεσαν να αποφύγουν τον χαμό, αναζήτησαν εναλλακτικές διαδρομές, στενά και παράδρομους για να γλιτώσουν τα χειρότερα. Άλλοι οδηγοί που κατοικούν στην περιοχή έκαναν το... κουμάντο τους: Άφησαν το αυτοκίνητο νωρίτερα κοντά στην εθνική, το πρωί περπάτησαν ως το σημείο με τα πόδια και έφυγαν με το Ι.Χ. για τον προορισμό τους.

Μετά το πρασίνισμα, έρχεται το χλοοκοπτικό!

Άνοιξη... η φύση πρασινίζει και μαζί και οι υποψήφιοι! Οι ΠΑΣΟΚικοί, για να μην ξεχνιόμαστε.

Έχουν πάρει αλά μπρατσέτα ό,τι κοινωνικοοικονομικό ζήτημα υπάρχει για να αποδείξουν την ύπαρξή τους. Και όχι μόνο!

Αυτή η προεκλογική περίοδος μπορεί να γράψει βιβλίο. “Της φιλοδοξίας το ανάγνωσμα”, “Ο πόλεμος της σταφιδολιάς” ένα πράμα!

Πήραν παραμάζωμα την ελιά, το αμπέλι, τη σταφίδα και ό,τι φύεται στην Κρήτη τα “φιντανάκια” για να αναδειχτούν.

Φιλική συμβουλή συντροφάκια! Η άνοιξη κρατά, δυστυχώς, πολύ λίγο και οι πρασινάδες μαραίνονται, και μετά πέφτει χλοοκοπτικό. Μην πείτε πως δε σας τα έλεγα.

Αναζητούν κόσμο…

Σε απόγνωση βρίσκονται αρκετοί επιχειρηματίες τουρισμού και εστίασης, οι οποίοι αναζητούν κόσμο να εργαστεί και δε βρίσκουν με τίποτα. Το θέμα έχει έρθει έντονα στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες, με τους επαγγελματίες να εξηγούν πως πρόκειται για αναζήτηση εργαζομένων σε πολλές και διαφορετικές θέσεις και ειδικότητες. Μάλιστα, και στις πιο ορεινές περιοχές της Κρήτης είναι ίδια η κατάσταση, όσο και αν ακούγεται περίεργο, μιας και εργατικά χέρα για γεωργικές και όχι μόνο δουλειές δε βρίσκονται με τίποτα! Και είναι να αναρωτιέται κανείς πώς η ανεργία παραμένει σε αυτά τα επίπεδα!

Οι καλά γνωρίζοντες από την αγορά εργασίας λένε, πάντως, πως στις μέρες μας όποιος αναζητά μεροκάματο, και μάλιστα σταθερό, βρίσκει!

Κορωνοϊός σε απόσταση αναπνοής

Πανδημία εδώ, πανδημία εκεί, πού είναι η πανδημία; Η απάντηση είναι εύκολη, αλλά ίσως κάνουμε ότι δεν την ξέρουμε ή μάλλον ότι δεν καταλαβαίνουμε. Η πανδημία είναι δίπλα μας, καραδοκεί και ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Αλλά για να λέμε και του... στραβού το δίκιο, δε φταίει και ο πολίτης που κάποιοι επιχειρούν μέσα από αποφάσεις να του πουν ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, οπότε ας επιστρέψουμε στο... ’19. Μια βόλτα στο κέντρο μεγάλων πόλεων της Κρήτης και μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι η κατάσταση από την πλευρά της τήρησης των... μέτρων - όσων έχουν απομείνει - είναι τραγική. Για αποστάσεις ούτε λόγος, η μάσκα... άφαντη και η λογική “προσέχω για να έχω” - την υγειά μου - έχει πάει... περίπατο. Ο Σεπτέμβρης δεν είναι και πολύ μακριά και τα μέτρα παραμένουν στο συρτάρι, εκείνων που τώρα το έχουν - το συρτάρι - καλά κλειδωμένο.

Αντιδράσεις αλλά με... μέτρο

Σεβαστές οι αντιδράσεις για τον νέο κόμβο - της ταλαιπωρίας, η αλήθεια είναι - στον Άγιο Ιωάννη Χωστό στο Ηράκλειο, ωστόσο να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κανείς δεν προχωρά σ’ έναν σχεδιασμό με στόχο να διευκολύνει μία κατάσταση, για να τον στήσουν μετέπειτα στον... τοίχο. Οι αρμόδιοι πήραν μία απόφαση, κατασκευάστηκε αυτός ο κόμβος, ωστόσο στην πράξη τι διαπιστώθηκε; Ότι έχει αστοχίες, κενά και εξελίσσεται σ’ ένα ακόμα βάσανο για τους διερχόμενους οδηγούς. Ας βάλουμε φρένο, λοιπόν, σε φωνές και σε... απειλές και ας αφήσουμε τους αρμόδιους να διορθώσουν τα όποια λάθη. Και από την ενημέρωση που έχω, ίσως σε λίγες μέρες να υπάρξουν αλλαγές και ένας άλλος σχεδιασμός.

Eurovision χωρίς νόημα;

Πάμε ολοταχώς για τον τελικό της Eurovision. Λίγο από άλλη πραγματικότητα δε μοιάζει όλο αυτό; Μα, θα μου πεις, γιατί να ακυρώσουμε έναν διαγωνισμό μουσικής, μια γιορτή χαράς; Σε μια χρονιά πανδημίας, μετα-πανδημίας, με έναν πόλεμο να μαίνεται επί ευρωπαϊκού εδάφους, ίσως η μουσική, ίσως η τέχνη να μπορούσε να μεταδώσει ένα ηχηρό μήνυμα. Ίσως η τέχνη θα μπορούσε να εξευμενίσει τα πάθη, να γιατρέψει τις πληγές.

Η τέχνη ναι, η Eurovision όμως μπορεί; Όσο και αν αυτό το μικρό “πανηγύρι” της Ευρώπης έχει καταφέρει να μείνει όρθιο δεκαετίες τώρα, άλλο τόσο δεν έχει καταφέρει να παράγει τέχνη.

Αφήστε που έχει χάσει πλέον και το νόημά της, να προάγει η κάθε χώρα τον πολιτισμό, τη γλώσσα, τα ακούσματά της. Οι περισσότεροι πλέον συμμετέχουν με αγγλικό στίχο και όλα μοιάζουν βγαλμένα από ένα καλούπι κοινό. Συστατικά μιας συνταγής που υπόσχεται τη νίκη. Παγκοσμιοποίηση, αγάπη μου... και κάπου εδώ αρχίζουμε να αναπολούμε ένα “Μάθημα Σολφέζ” και μια Καιτούλα, που μας τραγουδούσε... «Ελλάδα, χώρα του φωτός»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News