Κάπου εκεί υπάρχει μια φωλιά…

Παραπολιτικά
Κάπου εκεί υπάρχει μια φωλιά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα κοιτάξει κάποιος τη φωτογραφία και θα σκεφτεί: Γιατί επιλέχθηκε για τη “Φωτοβολίδα”; Μια πινακίδα από το Ηράκλειο; Είναι θέμα; Ναι, είναι... Κοιτάξτε πιο προσεκτικά... Στη δεξιά πλευρά της φωτογραφίας, εκεί ψηλά στην πινακίδα... κάποιοι έχουν φτιάξει το σπίτι τους. Δύο πιτσουνάκια, μια φωλιά και τεράστια ευτυχία!.. Και ξέρετε τι λένε για τα περιστέρια, ε; Δεν αποχωρίζονται ποτέ το ταίρι τους!

Έχει ξεφύγει...

Μάλλον δεν υπάρχει προηγούμενο πλέον με τα καμώματα του υφυπουργού Αθλητισμού και το θέμα τείνει να λάβει πολιτικές προεκτάσεις, καθώς η λογική “το κράτος είμαι εγώ” κορυφώνεται χωρίς ίχνος ντροπής και συστολής. Η ανοιχτή, απροκάλυπτη παρέμβασή του πλέον στις εκλογικές διαδικασίες της ΕΠΣΗ είναι κυνικά ωμή και, ως φαίνεται, δεν έχει τέλος. Τα “καρφιά” για τη στάση του πέφτουν “βροχή”... Έφτασε στο σημείο να τηλεφωνεί προσωπικά ο ίδιος και να πιέζει για να κατευθύνει το εκλεκτορικό σώμα, έχοντας επιστρατεύσει το πολιτικό του γραφείο. Όσο πλησιάζουμε στην εκλογική διαδικασία, γίνεται λόγος για εκπλήξεις τέτοιες που θα δημιουργήσουν θέμα, ακόμη και για τη θεσμική του ιδιότητα. Φήμες λένε ότι υπάρχουν ηχητικές και άλλες αποδείξεις. Το θέμα γίνεται ακόμη πιο περίεργο, από τη στιγμή που, αν και είναι κεντρικό κυβερνητικό στέλεχος, εμφανίζεται τοπικά να καθοδηγεί μια “παρέα”, κάποιοι εκ των οποίων εμφανίζονται μέχρι και υβριστές του επικεφαλής της κυβέρνησης. Πάντως οι δέκτες τηλεφωνημάτων και πιέσεων μιλούν μεταξύ τους και ανταλλάσσουν τα γεγονότα με τη συμπεριφορά τού εν λόγω πολιτικού, που πλέον μόνο θυμηδία τούς προκαλεί...

Κι άλλα χρήματα για διαφήμιση

Επιπλέον δαπάνη επικοινωνιακής προβολής για την Περιφέρεια της Κρήτης μέσω της Ειδικής Διαχείρισης, καθώς εγκρίθηκε το διαφημιστικό πρόγραμμα της υπηρεσίας ύψους 330.000 ευρώ. Για να δούμε τώρα τι, πώς και πού θα το δούμε...

Νεκρά ζώα στην εθνική

Το εθνικό οδικό δίκτυο της Κρήτης έχει... τα γνωστά προβλήματα. Αν και υποτίθεται ότι ένα τέτοιο δίκτυο θα έπρεπε να είναι ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος, στην πραγματικότητα είναι... αυτό το χάλι που βλέπουμε στην καθημερινότητά μας.

Ένα από τα αποτελέσματα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται είναι ότι η πρόσβαση των μικρών ζώων, κυρίως γάτες και σκύλοι, είναι ανεμπόδιστη. Κάτι που έχει ως συνέπεια να σκοτώνονται δεκάδες από αυτά καθημερινά σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ.

Είναι θλιβερό ως φαινόμενο και ελπίζουμε η πρόσβαση στον “νέο ΒΟΑΚ” να είναι δυσχερέστερη για τα ζωάκια, αν και δεν τρέφουμε ιδιαίτερες ελπίδες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ωστόσο κάτι που είναι εύκολο να γίνεται - και γίνεται σε όλους τους αυτοκινητόδρομους στις πολιτισμένες χώρες - είναι να μαζεύονται τα πτώματα των ζώων από το οδόστρωμα ή την άκρη του δρόμου. Είναι στοιχειώδης πολιτισμός, και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου είναι και θέμα της εικόνας που δίνει το νησί μας, ενώ και με τις ζέστες του καλοκαιριού είναι και θέμα δημόσιας υγείας.

Δυστυχώς, στην Κρήτη δε συμβαίνει αυτό. Πολλές φορές τα πτώματα δεν απομακρύνονται για πολλές ημέρες και συσσωρεύονται, δημιουργώντας μια εξαιρετικά δυσάρεστη και αρνητική εικόνα.

Τόσο δύσκολο είναι να περνά μια φορά το 24ωρο ένα αυτοκίνητο να τα μαζεύει;

Άντε, φροντίστε για αυτό, δεν είναι τίποτε φοβερό!

Εργαζόμενοι στον τουρισμό

Ας είμαστε ειλικρινείς: Όλη αυτή η ιστορία με το θέμα της μη εξεύρεσης εργαζομένων για την τουριστική βιομηχανία είναι προφανέστατα μια υπόθεση που θα μπορούσε να λυθεί εύκολα και απλά, αλλά... θα έβαζε σε κίνδυνο τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών του χώρου.

Ο τουρισμός είναι επισφαλής απασχόληση, εποχική (6-7 μισθοί τον χρόνο, μόλις) και υψηλής καταπόνησης. Ένας εργαζόμενος, εφόσον έχει επιλογή, θα προτιμήσει κάτι άλλο, παρά να πάει να εργαστεί για έξι μήνες σε κάποιο ξενοδοχείο ή ταβέρνα, να δουλεύει 30 μέρες τον μήνα, με ένα το πολύ ρεπό, και για 10-14 ώρες ημερησίως, δίχως φυσικά ούτε σκέψη για υπερωριακή αμοιβή. Κι όλα αυτά με ένα μισθό που μπορεί μεν να μην είναι στο κατώτερο τμήμα των αμοιβών, αλλά που σαφέστατα μετά δυσκολίας αντικατοπτρίζει (και καλύπτει) όλα τα αρνητικά.

Είναι λίγο αστείο να γκρινιάζουν οι επιχειρηματίες, όταν αρνούνται να δώσουν μια αξιοπρεπή αμοιβή στους εργαζομένους τους ή να προχωρήσουν σε ελάχιστες προσλήψεις παραπάνω, ώστε να καλύπτονται για να μπορούν οι εργαζόμενοι να παίρνουν έστω 4 ρεπό τον μήνα και να μη χρειάζεται να εργάζονται πέραν του ωραρίου τους.

Προφανώς, με την τόση γκρίνια και τις συνεχείς επαφές με την πολιτική ηγεσία, πιέζουν για να βρεθεί “λύση”, όπως πριν από λίγα χρόνια είχε βρεθεί αντίστοιχη “λύση” όταν πλημμύρισαν οι τουριστικές περιοχές με πρακτικάριους από Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία, οι οποίοι έρχονταν εδώ με φαγητό-ύπνο και 1-2 κατοστάρικα. Μια τέτοια “λύση” ψάχνουν και σήμερα;

Ας ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους οι επιχειρηματίες, γιατί η τουριστική μας βιομηχανία στηρίζεται στους εργαζομένους της.

Διπλό “μεροκάματο”

Διπλό “μεροκάματο” για τον Βασίλη Κεγκέρογλου. Φαίνεται ότι ανήμερα της ημέρας της Ευρώπης, που ταυτίζεται με την ημερομηνία λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα τοπικά στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., από την “πίεση” των εκλογών τους για την ανάδειξη οργάνων, “βάρυναν” το μαξιλάρι και η κούραση δεν επέτρεψε να δώσουν το “παρών” στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στην πλατεία Ελευθερίας. Την ώρα λοιπόν που ακούστηκε από το μικρόφωνο ότι ήρθε η ώρα να κατατεθεί στεφάνι από το κόμμα, ουδείς έκανε εμφάνιση. Η κατάθεση στεφάνων συνεχίστηκε και τελικά το στεφάνι, στο τέλος της εκδήλωσης, κατέθεσε ο βουλευτής του κόμματος Βασίλης Κεγκέρογλου, που νωρίτερα είχε καταθέσει άλλο στεφάνι μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές του Ηρακλείου. Η ατάκα που ακούστηκε από έτερο βουλευτή «κάνεις διπλοβάρδια σήμερα, Βασίλη» εκτιμήθηκε ως πετυχημένη, με τον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. να δέχεται μάλλον κολακευτικά το γεγονός ότι ήταν παρών στην επιμνημόσυνη δέηση, παρά τη δύσκολη μέρα που προηγήθηκε.

“Έφυγε” ο θρυλικός Γκουσγκούνης

Πέθανε την περασμένη Παρασκευή, αλλά κηδεύτηκε χθες, ο πιο γνωστός πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών στην Ελλάδα, Κώστας Γκουσγκούνης. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή χθες μετά την κηδεία, ύστερα από ανάρτηση δημοσιογράφου. Ο θρυλικός Γκουσγκούνης “έφυγε” από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 92 ετών στο Θριάσειο Νοσοκομείο.

Ηθοποιός και φωτογράφος, έγινε γνωστός κυρίως για τις ταινίες με ερωτικό και πορνογραφικό περιεχόμενο, στις οποίες πρωταγωνίστησε μεταξύ 1965 και 1984. Έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας κοντά στον πατέρα του Μίμη Γκουσγκούνη και στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα, όπου αργότερα άνοιξε φωτογραφείο στον Χολαργό. Εκεί έγινε γνωστός όχι μόνο για τις συμμετοχές του σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, αλλά και για τις ατάκες του σε αυτές.

Αρχικά έπαιξε σε κάποιες ταινίες σε ρόλο κομπάρσου ή με λίγες ατάκες, από το 1952 έως το 1958 (“Η Αγνή του λιμανιού”, “Η θεία από το Σικάγο”, “Ο λεφτάς”, “Μια ζωή την έχουμε”) και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε αρκετές ερωτικές, αλλά και αστυνομικές ταινίες από το 1965 μέχρι το 1984, με γνωστότερες τις: “Ήταν Άξιος”, “Ηδονοβλεψίας”, “Σεξ... 13 Μποφόρ” και άλλες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News