Δοκιμάζουν τις αντοχές τους οι οδηγοί…

Παραπολιτικά
Δοκιμάζουν τις αντοχές τους οι οδηγοί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυσαρέσκεια και αγανάκτηση δημιούργησε στους διερχόμενους οδηγούς η πρώτη εργάσιμη ημέρα χρήσης του κυκλικού κόμβου που δημιουργήθηκε έξω από την εκκλησία του Άγιου Ιωάννη Χωστού, αφού κάθε άλλο παρά βοήθησε στην εξομάλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος που υπάρχει στην περιοχή επί σειρά ετών...

Η δημιουργία του συγκεκριμένου κόμβου όξυνε το πρόβλημα σε πολύ μεγάλο βαθμό, με τη χθεσινή ημέρα να επιφυλάσσει τρομερές δοκιμασίες στους οδηγούς που κινούνται στην περιοχή.

Μέχρι πρότινος το πρόβλημα ήταν τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, όταν υπήρξε αρκετή κίνηση για τη μετάβαση μαθητών και εργαζομένων προς και από σχολεία και εργασίες. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας η κίνηση ήταν ομαλή...

Από χθες όμως, και ανεξαρτήτως ώρας, το πρόβλημα ήταν έντονο και αφορούσε κυρίως τους οδηγούς που κατευθύνονταν από τους Μαλάδες, τη Λοφούπολη, τη Φοινικιά και τις γύρω περιοχές προς το Ηράκλειο, δημιουργώντας ουρά χιλιομέτρων, αφού οι οδηγοί σταματούσαν στον κυκλικό κόμβο για να διέλθουν όσοι περνούσαν τη γέφυρα και ήθελαν να βγουν στην εθνική! «Είμαι κάτοικος στη Λοφούπολη και κινούμαι στη συγκεκριμένη περιοχή για περισσότερο από 25 χρόνια. Αυτό που έγινε σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν απίστευτο! Πραγματικά δοκιμάζονται τα όριά μας. Χρειάστηκε να περάσω 4-5 φορές από το σημείο για τη μεταφορά του παιδιού στο σχολείο και στην εργασία μου και η ώρα αναμονής ήταν πολύ μεγάλη και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια απόσταση 15 λεπτών χρειάστηκε να γίνει σε 45-50 λεπτά. Ούτε στο Ρέθυμνο να πηγαίναμε... Δεν αρκούν οι μελέτες από τα γραφεία... Το εγχείρημα που επιχειρήθηκε δεν πέτυχε και θα πρέπει να αλλάξει άμεσα. Ο πρώτος κόμβος έχει βοηθήσει ως ένα βαθμό, ο δεύτερος όμως το αντίθετο, και αυτό έχει να κάνει κυρίως με τον όγκο των αυτοκινήτων που θέλουν να βγουν στην εθνική και έχουν προτεραιότητα στον κυκλικό, καθηλώνοντας για αρκετή ώρα τα αυτοκίνητα που έρχονται προς Ηράκλειο...», τόνισε στη “Ν.Κ.” οδηγός και κάτοικος της περιοχής, εμφανώς απογοητευμένος από τη χθεσινή δοκιμασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στον συγκεκριμένο δρόμο αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων, αφού από το σημείο αυτό διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες οδηγοί λόγω της πρόσβασης στην εθνική, των πολλών επιχειρήσεων που λειτουργούν, αλλά και της πλειάδας των σχολείων που εξυπηρετούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Υπάρχει λοιπόν καθημερινά μια έντονη κινητικότητα στον εν λόγω δρόμο, γι’ αυτό και χρειάζονται μέτρα ουσιαστικά που θα ανακουφίσουν την περιοχή και όχι ημίμετρα που θα επιτείνουν το πρόβλημα.

Τα νερά της βροχής έγιναν… βούρκος!

Αυτές τις εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της “Ν.Κ.” στο κανάλι ομβρίων στο τουριστικό θέρετρο της Αγίας Πελαγίας.

Πρόκειται για εικόνες που προκαλούν τη δυσαρέσκεια επισκεπτών, καθώς δε γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στο κανάλι ομβρίων, με τους επαγγελματίες να τους ενημερώνουν ότι δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς δεν πρόκειται για... λύματα αλλά για νερά που έχουν... βουρκιάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο εικοσαήμερο ο Δήμος Μαλεβιζίου θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, με τις εικόνες αυτές να αποτελούν παρελθόν, καθώς το επίμαχο σημείο θα... μεταμορφωθεί κυριολεκτικά!

«Ο Παπαφλέσσας της Κρήτης»

Περπατώντας στην οδό Μουσούρων, στο εμπορικό κέντρο των Χανίων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Χανίων, πατέρα Ευτύχη Ανδρουλάκη, ο οποίος του ζήτησε να στηρίξει τις πολυμελείς οικογένειες στην Ελλάδα. Ο παπα-Ευτύχης, από το ορεινό Σέλινο, εξιστόρησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως πριν από μερικά χρόνια βρέθηκε στο γραφείο του στην Αθήνα για να του θέσει τα αιτήματα των πολύτεκνων. Χθες, όπως του είπε, ήταν μια ευκαιρία να τον ευχαριστήσει. Ο δραστήριος και αγαπητός ιερέας αποκαλείται από πολλούς ως «Παπαφλέσσας της Κρήτης» και έτσι τον σύστησαν στον Αλέξη Τσίπρα οι συνοδοί του.

«Τα στημένα»

Εντάξει, έχουν το γούστο τους οι περιοδείες, αλλά πάντα κάτι μας εκνευρίζει με τους αρχηγούς. Όταν εμφανίζονται θιασώτες ή αγανακτισμένοι και τελικά ανήκουν στο κόμμα ως πολιτευτές, υποψήφιοι ή και βαλτοί! Όπως αυτό που μαθαίνω πως έγινε στα Χανιά με τον Τσίπρα. Είναι αλήθεια ότι ο αγανακτισμένος καταστηματάρχης ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές; Αυτό δεν το λες αυθόρμητη εκδήλωση έναντι ενός πολιτικού. Τα ίδια βέβαια και με τον Μητσοτάκη δε γίνονται; Κάπου δεν ήταν ένας τοπικός κομματάρχης-πολιτικό στέλεχος που τον αποθέωνε; Αυτά... Γιατί τα άλλα μυρίζουν εκλογές!

Θετικός ο απολογισμός της περιοδείας Τσίπρα

Θετικός είναι ο απολογισμός της σύντομης περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στο εμπορικό κέντρο των Χανίων για τα τοπικά στελέχη του κόμματος. Η υποδοχή αλλά και η απήχηση της επίσκεψης εξέπληξαν ευχάριστα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής. Δεδομένου ότι οι συνέπειες της αμφισβήτησης στο εσωτερικό του κόμματος και της έλλειψης συσπείρωσης όλων των δυνάμεων της Κουμουνδούρου είναι εμφανείς και σε τοπικό επίπεδο, η χθεσινή περιοδεία Τσίπρα στη δυτική Κρήτη δημιούργησε προσδοκίες για αναστροφή του κλίματος.

Κάλπη ακόμα και στη Γαύδο

Κάλπη ακόμη και στη Γαύδο θα στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, όπως επιβεβαίωσε χθες ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του κόμματος, Ανδρέας Παπανδρέου. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ιδιαίτερες σχέσεις με το νησί και με την πρώην δήμαρχο Κέλλυ Καλλινίκου.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που προσδοκά, και το επιδιώκει μέσα από τις εξορμήσεις του σε όλη την επικράτεια ο Αλέξης Τσίπρας, είναι η συμμετοχή να είναι τέτοια ώστε να σταλεί μέσα από αυτήν το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής.

“Φωτιά” τα τηλέφωνα

Πήρανε “φωτιά” τα τηλέφωνα χθες στο ΠΑΣΟΚ. «Αντέστε γιατί είναι ανάγκη», ήταν η βασική επωδός των τηλεφωνημάτων που έκαναν σε φίλους και γνωστούς τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. (!). Τώρα ο καημός ήταν για να βγούνε οι “δικοί”, για να μαζευτούνε πολλοί ενόψει και των διαδικασιών των “απέναντι”, κανείς δεν ξέρει...

Ορκωμοσία με προσδοκίες

Ορκίστηκαν χθες τα 49 μέλη της 3ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων ή αλλιώς των “δασοκομμάντος” που ανήκουν στους συνολικά πεντακόσιους σε όλη τη χώρα που θα δημιουργήσουν αυτό το νέο σώμα άμεσης επέμβασης. Η ορκωμοσία έγινε από τον περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργο Τσικαλά, που καλωσόρισε τα μέλη της Μονάδας, τα οποία, όπως μαθαίνουμε, μετά από εκπαίδευση που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα, θα ξεκινήσουν το έργο τους. Οι δεσμεύσεις για το ελικόπτερο που θα είναι σταθερά σταθμευμένο στο Ηράκλειο, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της ομάδας, αναμένεται να υλοποιηθούν, καθώς πληροφορούμαι ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο. Αλήθεια κάποια μέριμνα για τις εγκαταστάσεις όπου θα στεγαστεί η μονάδα υπάρχει; Από καλά ενημερωμένες πηγές μαθαίνω ότι έχουν γίνει προτάσεις που περιμένουν απόκριση και ουσιαστικό ενδιαφέρον. Για να δούμε, θα υπάρξει αυτό; Είπαμε καλά τα “γένια”, αλλά αν δεν υπάρχουν και τα “χτένια”, τίθεται ένα ερώτημα τι γίνεται...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News