Παραπολιτικά

Έκλεισαν τις τρύπες στις Γούβες

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του Δήμου Χερσονήσου μετά την ανάδειξη από τη «ΝΚ» των απαράδεκτων εικόνων που επικρατούν στο παραλιακό μέτωπο των Γουβών, με τις τρύπες-παγίδες κατά μήκος της παραλίας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2020.

Σε χρόνο-ρεκόρ, οι μικροί... κρατήρες στα πεζοδρόμια «μπαλώθηκαν», με πολίτες και επισκέπτες να απολαμβάνουν πλέον τον περίπατό τους με ασφάλεια.

Παρεμβάσεις υπήρξαν και σε κεντρικό δρόμο των Γουβών, που οδηγεί στην παραλία, καθώς ο δρόμος, ο οποίος ήταν σε... κακό χάλι, ασφαλτοστρώθηκε, ενώ παράλληλα δόθηκε λύση και στο ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού.

Ακάλυπτες παγίδες... παντού στον Ευκάλυπτο!

Ένας από τους πιο όμορφους περίπατους βρίσκεται στην τάφρο των ενετικών τειχών του Ηρακλείου. Ωστόσο, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για την απογευματινή βόλτα. Είναι στρωμένος με ακάλυπτες παγίδες εκεί κοντά στον Ευκάλυπτο. Τα απογεύματα και τώρα που καλοκαιριάζει, πολλές οικογένειες περνούν τις ώρες τους με τα παιδιά να τρέχουν και να παίζουν στις δύο παιδικές χαρές που υπάρχουν, μια στο Κομμένο Μπεντένι και μια στον Γεωπονικό Κήπο. Μέσω της τάφρου οι παιδικές χαρές συνδέονται, όμως θέλει προσοχή γιατί τέτοια φρεάτια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα!

Ο κορωνοϊός μειώνει και το IQ 10 μονάδες!

Καλά, τι μου λέτε τώρα; Ότι η απώλεια του IQ έχει να κάνει με τον κορωνοϊό; Σκεφτείτε δηλαδή κάτι «λουλούδια» αν κολλήσουν...! Πάντως, νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Cambridge έδειξε ότι όσοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο με κορωνοϊό μπορεί να δουν τον εγκέφαλό τους να γερνάει κατά δύο ολόκληρες δεκαετίες! Αυτό συνεπάγεται επίσης και την απώλεια... εξυπνάδας - δηλαδή λειτουργίας του εγκεφάλου - που κατά αντιστοιχία ισοδυναμεί με 10 μονάδες της μέτρησης IQ.

Οι ερευνητές, στη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τις υγειονομικές Αρχές της Αγγλίας, χρησιμοποίησαν 46 ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας τα 51 έτη, που νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό το 2020. Το 1/3 από αυτούς νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ. Οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε μια σειρά από τεστ, που σχετίζονται με τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τη λογική, έξι μήνες μετά τη νοσηλεία τους. Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με αυτά 66.008 πολιτών, από τον γενικό πληθυσμό.

Όπως προέκυψε, οι ασθενείς ήταν γενικά λιγότερο ακριβείς και λιγότερο γρήγοροι σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, ενώ είχαν ιδιαίτερα χαμηλές επιδόσεις σε τεστ στα οποία έπρεπε να βρουν μια κατάλληλη λέξη για να περιγράψουν ένα πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο σύμπτωμα περιγράφεται γενικά από πολλούς ασθενείς που πάσχουν από Long COVID, οι οποίοι το περιγράφουν ως «θολό μυαλό».

Τι θα γίνει με τις μάσκες;

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω για τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους. Εκεί που τα ΜΜΕ διέρρεαν ότι πάμε για το «τέλος» της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, φαίνεται ότι είτε οι επιστήμονες το ξανασκέφτηκαν, είτε η κυβέρνηση είχε δεύτερες σκέψεις ή θα επανεξεταστεί το ζήτημα τις επόμενες εβδομάδες. Μπορεί κάποιοι να ανακουφίστηκαν από το γεγονός ότι δεν είναι πλέον αναγκαίο το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε εσωτερικούς χώρους, αλλά ας μην προτρέχουμε για τα υπόλοιπα. Ο ιός είναι ακόμη εδώ...

Επιστροφή στα τυφλά για μαθητές - Θετικοί εκπαιδευτικοί

Χωρίς σελφ τεστ έγινε η επιστροφή στα σχολεία, με τους γονείς να ανησυχούν καθώς, όπως υποστηρίζουν, αφού δεν έγιναν τεστ δε γνωρίζουμε πόσα παιδιά μπορεί να είναι θετικά στον ιό χωρίς συμπτώματα ή θα εκδηλώσουν συμπτώματα τις επόμενες μέρες.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, σε επίπεδο νομού Ηρακλείου εντοπίστηκαν χθες Τρίτη 3/5 τρεις εκπαιδευτικοί θετικοί στον ιό, γεγονός που θεωρείται ενθαρρυντικό στοιχείο, καθώς συνολικά οι εκπαιδευτικοί ανέρχονται σε 4.000. Και μακάρι ο αριθμός των κρουσμάτων να κρατηθεί σε χαμηλό επίπεδο και στη συνέχεια...

Η συντηρητική ψήφος

Είμαι πολύ περίεργη να δω τα κοινωνικά αντανακλαστικά στην καμπάνια για την ισότητα στον γάμο. Μια καμπάνια που προωθεί το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν διευθετήσει νομικά το ζήτημα χρόνια τώρα, κατοχυρώνοντας πλήρως τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Πολύ φοβάμαι ότι εδώ στην Ελλάδα θα «παίξει» βαρύνουσα σημασία η συντηρητική ψήφος... Η ψήφος μερίδας της κοινωνίας, που αντιλαμβάνεται τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια σαν λάθος, σαν ανωμαλία της φύσης και πιστεύοντας ότι είναι μέγα λάθος να υιοθετούν παιδιά γιατί θα τα μεγαλώσουν με «διαστροφές».

Είμαι σίγουρη ότι θα ακουστούν απόψεις «ας κάνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να μην προκαλούν...», κοινώς ας υπάρχουν κάπου εκεί στο περιθώριο, αλλά εμείς να μην τους βλέπουμε...

Ξεχνάμε μάλλον ότι η ίδια αυτή κοινωνία άργησε πολύ να δώσει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες, κρίνοντάς τις ως ακατάλληλες να αποφασίζουν για τη ζωή τους λόγω ορμονών...

Κουίζ με απαντήσεις...

Ποια είναι η υπηρεσία που απευθύνεται στους πολίτες και θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει το βραβείο καλύτερης εξυπηρέτησης;

«Δαγκωτό» το Γραφείο Διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

Οι άνθρωποι που το στελεχώσουν είναι ευγενέστατοι, καταρτισμένοι και έτοιμοι να δώσουν λύσεις. Είναι από τις φορές που συναλλάσσεσαι με το Δημόσιο και δεν έχεις έναν κόμπο στον λαιμό σαν να δίνεις εξετάσεις, αν έφερες τα έγγραφα, αν τα συμπλήρωσες σωστά, αν ξέρεις όλη τη νομοθεσία και τα πρωτόκολλα διαδικασίας.

Χίλια μπράβο στους ανθρώπους που στελεχώνουν το τμήμα και για τον επαγγελματισμό τους και για το ανθρώπινο πρόσωπό τους.

Τα έργα... των έργων

Μαθήματα Ελληνικής Γραμματικής... Τα έργα, των έργων, τα έργα, ωωωωω (!!!) έργα!

Το τελευταίο θα μπορούσε να συνταχθεί και ως... ω Θεέ μου πια με αυτά τα έργα!

Ναι, όλοι τα θέλουμε, ναι όλοι επιθυμούμε καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητά μας, ΑΛΛΑ να γίνονται τη σωστή χρονική στιγμή και με την ανάλογη χρονική διάρκεια, που δεν ξεπερνά τα όρια υπομονής και αντοχής μας.

Ναι, καλά καταλάβατε... για τα έργα στον «σταυρό» της πόλης ο λόγος. Ανεξήγητο φαινόμενο... Ένα από τα πιο κεντρικά-εμπορικά σημεία της πόλης να παραμένει ακόμη εργοτάξιο, ενώ επιτέλους ο κόσμος βγήκε έξω και λόγω γιορτών και λόγω καλοκαιρίας. Και την ίδια στιγμή που η πόλη υποδέχεται χιλιάδες τουριστών. Εκτός και αν αυτό είναι σύγχρονο μάρκετινγκ... τύπου εδώ που ήρθατε γίνονται έργα, ήρθατε, αγαπητοί τουρίστες, σε ένα μέρος που εξελίσσεται και προοδεύει... Τι να λέμε τώρα...

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια