Χάος είδε στη Χρυσή η Επιτροπή!

Παραπολιτικά
Χάος είδε στη Χρυσή η Επιτροπή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά το ιδιότυπο εμπάργκο από το Λιμενικό και τον Δήμο Ιεράπετρας, φάνηκε τελικά ότι η Επιτροπή του Σχεδίου Δράσης για τη διάσωση της Χρυσής είναι αποφασισμένη να κάνει το έργο της! Να καθαρίσει τη νήσο Χρυσή και να την προστατέψει! Η άρνηση του υπουργείου Ναυτιλίας ουσιαστικά να διατεθεί από το Λιμενικό Σώμα σκάφος, επικαλούμενο υπηρεσιακό φόρτο, δε στάθηκε ικανή να εμποδίζει την Επιτροπή να προσεγγίσει την περασμένη Παρασκευή το νησί. Παρά τα 6-7 μποφόρ, τα μέλη της Επιτροπής βρήκαν τρόπο να περάσουν απέναντι και να κάνουν την αυτοψία που κόντεψε να “τιναχτεί στον αέρα”! Μάλιστα η Επιτροπή, που περπάτησε τα 2/3 του νησιού, διαπίστωσε ότι στο δάσος των θαλασσόκεδρων, πίσω από την παραλία Βουγιού Μάτι, απομακρύνθηκαν 12 αυθαίρετες κατασκευές, ενώ φαίνεται ότι διαπιστώθηκε σημαντικό πρόβλημα με τον οικότοπο του άρκευθου, τους κέδρους δηλαδή, καθώς δεν υπάρχει φυσική αναγέννηση και η ξήρανση φτάνει το 50%, ενώ τα μονοπάτια και οι δρόμοι ανάμεσα στους κέδρους έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο ριζικό σύστημα, καθώς η Επιτροπή είδε ακόμη και σήμερα ίχνη από ρόδες!

Απορώ λοιπόν τι είναι εκείνο που εμποδίζει τη δημοτική Αρχή Ιεράπετρας να συνδράμει στο έργο - χωρίς τις δικαιολογίες ότι δε χρειάζεται να συμμετέχει γιατί η Επιτροπή ορίζεται από αλλού - τι εμπόδισε το Λιμενικό να διαθέσει σκάφος και εντέλει γιατί να μη συνδράμουν όλοι στη διάσωση αυτού του επίγειου παράδεισου; Υπάρχει κάποιος λόγος; Αν ναι, τότε είναι υποχρέωση και της ίδιας της Επιτροπής να αποκαλύψει τα θεσμικά εμπόδια και τους λόγους που αυτά υπάρχουν!

Άρχισε η… «προσγείωση» του ΚΙΝΑΛ

Ο αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι σε κυβέρνηση συνεργασίας δε θα δεχτεί για τη θέση του πρωθυπουργού ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα. Το ΚΙΝ.ΑΛ. ξεκίνησε αισιόδοξα, αλλά πολύ σύντομα κόλλησε, και η άτυπη μετονομασία του σε ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. ή ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Παράταξη ως μείζον δημοσκοπικό - και όχι μόνο - θέμα στο επερχόμενο συνέδριό του δεν έφερε καμία αναζωογόνηση. Προφανώς, δεν είναι θέμα της τυπικής ονομασίας, αλλά του περιεχομένου και, ως γνωστόν, η νεκρανάσταση παραμένει ακόμα αποκλειστικό προνόμιο του Θεανθρώπου.

Το ερώτημα γιατί δεν αρέσουν στον Νίκο Ανδρουλάκη ο νυν και ο πρώην πρωθυπουργός κανείς δεν το θέτει δημοσίως - αυτό κι αν θα είχε ένα νόημα να απαντηθεί! Λογικά, όμως, όλοι αναρωτιούνται αν ξαφνικά ο αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ. έχασε το μέτρο και πιστεύει ότι μπορεί να επιλέγει κατά βούληση τους πρωθυπουργούς της χώρας. Αν επιδιώκει την αστάθεια, παρά το γεγονός ότι δε φαίνεται για “λύκος που χαίρεται στην αναμπουμπούλα”, αν υπάρχει “δάκτυλος”, εσωτερικός ή εξωτερικός, ή αν αποβλέπει σε κάποιο άλλο πολιτικό σκηνικό και χίλια δυο άλλα, θα το δούμε. Εκτός κι αν και στην περίπτωσή του, όπως με όλους τους προηγούμενους νέους αρχηγούς, άρχισε η προσέγγιση και τα τέλια από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οπότε καταλαβαίνουμε εύλογα γιατί υπάρχει δυσκολία για καθαρές απόψεις σε αυτή τη φάση, αν ακόμη “οδηγίες προς ναυτιλλομένους” δεν υπάρχουν.

Επέλαση βανδάλων από τον Καράβολα!

Τελικά κάποιοι δε βάζουν μυαλό με τίποτα: Βάνδαλοι “χτύπησαν” ξανά σε κοινόχρηστους χώρους στην πόλη του Ηρακλείου. Άγνωστοι προέβησαν σε εκτεταμένες καταστροφές στο πάρκο που βρίσκεται στον Καράβολα, στην παραλιακή του Ηρακλείου. Οι δράστες, για άγνωστους λόγους, προξένησαν υλικές ζημιές σε κούνια, η οποία, μάλιστα, προορίζεται για παιδάκια ΑμεΑ. Το... έργο τους, ωστόσο, δεν περιορίστηκε εκεί, αφού οι βάνδαλοι ξήλωσαν τα σπιτάκια που βρίσκονταν στο χώρο για τα αδεσποτάκια, πετώντας το ένα εξ αυτών στη θάλασσα... Το σκηνικό της καταστροφής συμπληρώθηκε με το ξεχαρβάλωμα - μεταξύ άλλων - κάδων για τα απορρίμματα. Οι φωτογραφίες κοινοποιήθηκαν στο Facebook (από όπου και τις “αλιεύσαμε”) από τον χρήστη Μανόλη Τσουρή.

Πένθος στα Ανώγεια για τον καθηγητή Κοινωνιολογίας

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Βασίλη Βουιδάσκη εξέδωσε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η ανωγειανή κοινωνία πενθεί για την απώλεια ενός εκλεκτού τέκνου της, του καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Βασίλη Βουιδάσκη. Επιστήμονας-συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων και άρθρων, συμμετείχε ενεργά σε δράσεις του “Σταυράκειου” Γυμνασίου ως ένας από τους πρώτους αποφοίτους του, τη δεκαετία του ’50, στο σχολείο όπου βρέθηκε μέχρι και στη θέση του επόπτη. Τίμησε τον ρόλο του καθηγητή και παιδαγωγού και αφοσιώθηκε στην επιστήμη και στους φοιτητές του.

Ήταν πάντα ένας φωτεινός οραματιστής που αγαπούσε με πάθος το χωριό του και ήθελε να βοηθάει με τον μεστό και επιστημονικό του λόγο για τη βελτίωση των κοινωνικών προβλημάτων.

Στην προσωπικότητά του αντανακλούν οι έννοιες “εντιμότητα”, “συνέπεια” και “ήθος”.

Άξιος της οικογένειάς του και του τόπου του, θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και αιώνια τιμή από όλους τους Ανωγειανούς.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία η μνήμη του».

Περί εργατικών…

Δηλαδή, πάλι καλά που υπήρχε και το ΠΑΜΕ με την κινητοποίησή του και την αφισοκόλληση στο Ηράκλειο για την Εργατική Πρωτομαγιά, γιατί από το ΕΚΗ μάλλον τριήμερο εκδρομής για λουλουδάκια “την είδαν”... Εδώ καλά-καλά ζήτημα να μετρήσαμε τρεις αφίσες του ΕΚΗ για την ημέρα και αυτές με ταχυδρομική αποστολή από τα κεντρικά της ΓΣΕΕ!!!

Κινητοποίηση καμία... Μια έκθεση γινόταν με ζωγραφιές παιδιών για την ημέρα, πάει κι αυτή... Και πολύ φοβάμαι ότι του χρόνου η διοίκηση είναι ικανή να καταργήσει και τον τυπικό εορτασμό για να μην χάνει χρόνο. Ε, βλέπετε, δεν είναι η Πρωτομαγιά καμία συμμετοχή στην επιτροπή με μηνιαία αποζημίωση...

Α, και για να έχουμε καλό ρώτημα, εκείνο το Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας, που με τη συμμετοχή και εργοδοτών έφτιαξε το ΕΚΗ, το καταργήσατε και γιατί; Αντί για εμπεριστατωμένες μελέτες τοπικά στο Ηράκλειο, βλέπω να κάνετε καταγγελίες με κεντρικά στοιχεία σε τέτοια θέματα. Δηλαδή το “κλείσαμε” ένα τέτοιο πολύτιμο εργαλείο ή έτσι εξηγείται και η “αργομισθία” όσων επιλέχθηκαν για αυτό και τελικά βρέθηκαν με δουλειά γραφείου και να μετράνε τη σκόνη στα δωμάτια του ΕΚΗ;;;

Ελληνάρα... τι “κατόρθωμα”!

“Μπράβο”, μωρέ, ξεφτιλισμένε “Ελληνάρα”! Έβαλες... “γκολ” ρίχνοντας με μια κλοτσιά τη γάτα στη θάλασσα... Βλέπεις, είχε την ατυχία να σε εμπιστευτεί ότι θα την τάιζες. Είσαι και νέος άνθρωπος, δυστυχώς... Το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ήταν τουλάχιστον τρία άτομα, που έτρωγαν σε ψαροταβέρνα στην Εύβοια. Ο ένας άρχισε να δελεάζει με ένα ψάρι τις γάτες. Και όταν η μία από τις δύο γάτες πλησίασε, την κλότσησε και την έριξε στη θάλασσα.

Και χάχανα η παρέα... Μάλιστα, αυτός ο νεοέλληνας ξεφτίλας δεν “χόρτασε” με τη μία. Επιχείρησε να ρίξει στη θάλασσα και τη δεύτερη γατούλα. Αλλά εκείνη αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και κατάφερε να του ξεφύγει, χωρίς να δελεαστεί από το “μεζεδάκι”.

Ο ίδιος ο δράστης ανέβασε το βίντεο στο διαδίκτυο. Όταν είδε τον σάλο που προκλήθηκε, προχώρησε σε νέο βίντεο όπου ξεχώριζαν τα “κοσμητικά επίθετα” για όλους εκείνους που βγήκαν δημόσια και τον κατηγόρησαν! Μία δημοσιογράφος έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε βάρος του. Αφού κοινοποίησε το βίντεο, ενημέρωσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και τον ίδιο τον υπουργό.

Τώρα την έχει άσχημα

Αμέσως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης. Πράγματι ο δράστης βρέθηκε και, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο ίδιος ο υπουργός, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του. Τώρα θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Δε χρειάζεται, βέβαια, να εξηγήσουμε ότι ένας νέος άνθρωπος που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε ένα ανυπεράσπιστο ζώο ασφαλώς και δε θα έτρεφε καλύτερα ή πολύ καλύτερα αισθήματα σε περίπτωση που αυτό το “ζωντανό” ήταν ένας άνθρωπος...

Όχι άλλες... λασποβροχές!

Είναι πραγματικά πολύ βασανιστικό το φαινόμενο για όλους μας. Να σηκώνεσαι το πρωί και να βλέπεις τις αυλές σου, το σπίτι σου και το αυτοκίνητό σου να έχουν πάρει αυτό το κατακόκκινο χρώμα της λάσπης, του κοκκινοχώματος, σε μια εποχή που βρίσκεται ένα μήνα πριν την επίσημη είσοδο του καλοκαιριού.

Δεν είναι καθόλου καλό να συμβαίνει αυτό. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην αισθητική όψη της υπόθεσης... Ούτε μόνο στο θέμα της καθαριότητας. Φαντάζομαι πως και για την ίδια την υγεία μας δεν είναι καλό αυτό. Το κοκκινόχωμα έρχεται από τη Σαχάρα. Αλήθεια, ξέρει κανείς τι μπορεί να κουβαλάει αυτό το κόκκινο... “σύννεφο” από την έρημο μέχρι την Κρήτη; Παλιότερα, σε αναλύσεις που είχαν γίνει, είχαν βρεθεί ακόμα και απαγορευμένα φυτοφάρμακα, τα οποία χρησιμοποιούν για παράδειγμα οι Αιγύπτιοι για την παραγωγή των προϊόντων τους. Δεν ξέρω σήμερα κατά πόσο γίνονται έλεγχοι για τη σύσταση του κοκκινοχώματος. Πάντως, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι χρειάζονται αυτοί οι έλεγχοι για την προστασία της δημόσιας υγείας...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News