Αγανάκτηση για τον... διορισμό!

Παραπολιτικά
Αγανάκτηση για τον... διορισμό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κραυγή... αγανάκτησης και θυμού έχει προκαλέσει στο Twitter η είδηση του διορισμού τού γιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Ισπανό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς. Οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για «ρουσφέτι», ενώ εξέφρασαν και την οργή τους για τη χαμηλή μισθολογική κατάσταση των αντίστοιχων νέων στην Ελλάδα, σε σχέση με τον υψηλό μισθό που αναμένεται να λάβει ο γιος του πρωθυπουργού.

Μάλιστα, ορισμένοι χρήστες επί τη ευκαιρία αναρωτήθηκαν πώς μπορεί να ζήσει ένας νέος και μια νέα με κατώτατο μισθό γύρω στα 600 ευρώ καθαρά. Εύλογα, καθώς παρά την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, η ανεξαρτησία ενός νέου σήμερα στην Ελλάδα αποτελεί ένα σχεδόν αδύνατο εγχείρημα.

Μα σοβαρά; Η μόλυνση είναι της ΔΕΥΑΗ!

Έκκληση προς τους πολίτες που αντιλαμβάνονται μικρά και μεγάλα “περιβαλλοντικά” εγκλήματα έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, και ορθώς. Τους ζήτησε να ενημερώνουν την Αστυνομία και τις υπηρεσίες για να μπορούν να προλαβαίνουν καταστάσεις. Πάλι ορθώς. Μόνο που η έκκληση έγινε για τις πρωτοφανείς εικόνες μόλυνσης στον Γιόφυρο και μετά τη διαπίστωση πως προήλθε από σπασμένο αγωγό της ΔΕΥΑΗ. Και χρειάστηκαν δύο εβδομάδες και τα αποτελέσματα των αναλύσεων μετά την αυτοψία για να εντοπιστεί η “πηγή του κακού” και κάπως η κατάσταση περιπλέκεται. Όταν ο ρυπαίνων δεν είναι ιδιώτης αλλά “υπηρεσία”, τι γίνεται; “Πέφτουν” και τα ανάλογα πρόστιμα;

Επί ποδός για τα τροχαία, αλλά...

Επί ποδός βρίσκεται από σήμερα η Τροχαία - και - στην Κρήτη ενόψει της εξόδου των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα του νησιού αύριο Πρωτομαγιά. Υπηρεσιακά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. με το ανάλογο προσωπικό βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή, η οποία αναμένεται να αυξηθεί σήμερα και να κορυφωθεί αύριο, ανήμερα της Πρωτομαγιάς. Αυξημένα τροχονομικά μέτρα είχαμε φυσικά και την προηγούμενη εβδομάδα, για τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα. Δυστυχώς, παρά την πολύ μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. σε τοπικό επίπεδο, δεν έλειψαν τα τροχαία δυστυχήματα, καθώς δύο συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, όσοι από εμάς αποφασίσουμε να εκδράμουμε με τις οικογένειές ή τις παρέες μας, σήμερα και αύριο, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Εάν κάποιος από εμάς καθίσει στη θέση του οδηγού, ας κάνει λίγο... “κράτει” κι ας μην πιει καθόλου αλκοόλ. Εξάλλου, εάν οδηγείτε μηχανή, μην κάνετε ούτε πέντε μέτρα απόσταση χωρίς να φοράτε κράνος!

Κρούση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Άρχισαν τα όργανα και στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, έστω και άτυπα. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν την Κουμουνδούρου να βολιδοσκοπεί την πιθανή υποψηφιότητα γνωστού επιστήμονα με πλούσια δράση τα τελευταία δύο χρόνια και ένα βαρύ βιογραφικό. Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει χαμηλό προφίλ, είναι όμως αγαπητό στην κοινωνία και κυρίως στην επιστημονική κοινότητα.

Η κρούση έχει γίνει ανεπίσημα εδώ και καιρό, με τον επιστήμονα να μην ανοίγει τα χαρτιά του. Το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη υποψηφιότητα σίγουρα μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης καλοβλέπουν το συγκεκριμένο πρόσωπο. Πάντως, για τον ΣΥΡΙΖΑ η συγκεκριμένη υποψηφιότητα έχει και πολλαπλά μηνύματα, μιας και το συγκεκριμένο πρόσωπο γνωρίζει αποδοχή από πολλούς στο Ηράκλειο, και η δράση του είναι γνωστή σε όλη τη χώρα. Για να δούμε, θα “δέσει το γλυκό”;... Θα επανέλθουμε...

Θα γίνονταν χαμός με αυτόν τον υποψήφιο

Βεβαίως γίνονται κι άλλες κρούσεις από τα κόμματα! Για παράδειγμα υπάρχει περίπτωση ανθρώπου που, αν δεχτεί να είναι υποψήφιος για εθνικό ψηφοδέλτιο, στο Ηράκλειο θα γίνει χαμός! Δεν ξέρω αν τελικά εκλέγεται, αν και όπως τα μετράω... αυτές οι εκλογές κρύβουν συγκυρίες που τον αβαντάρουν, όμως το όνομά του και μόνο που θα ακουστεί θα κάνει πάταγο! Αφήστε την πόλωση που θα προκαλέσει εντός του ψηφοδελτίου που τον διεκδικεί..!

Υποψήφιος δήμαρχος Χανίων ο Λευτέρης Κοπάσης

Την ξεκάθαρη πρόθεσή του να διεκδικήσει τα ηνία του Δήμου Χανίων στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές εκφράζει με μια μακροσκελή ανακοίνωσή του, με έντονο προεκλογικό χρώμα, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Λευτέρης Κοπάσης. Μιλά καταρχήν για τη δημιουργία ενός «εθελοντικού φορέα προβληματισμού για την τοπική ανάπτυξη και αυτοδιοίκηση» και για την ανάγκη μιας «σοβαρής, μεθοδικής και ευρηματικής προσπάθειας και λειτουργίας στα δημοτικά πράγματα, που υποχρεώνει στη χάραξη ενός πλαισίου που τροφοδοτεί τον προβληματισμό, αναδεικνύει τις δυνατότητες και προσανατολίζει τους στόχους».

Μάλιστα, ο Λευτέρης Κοπάσης κάνει γνωστό ότι αναζητά ένα όνομα γι’ αυτή την προσπάθεια, όπως “Ποτίζοντας την πόλη των γιασεμιών”... Κάνει λόγο για καθυστερήσεις στους στόχους στρατηγικών σχεδιασμών, αφήνοντας αιχμές κατά της δημοτικής Αρχής, ενώ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην προσπάθεια που, όπως τονίζει, θα έχει προτεραιότητα τόσο στην ποιότητα της καθημερινότητας, όσο και την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας.

«Το κάλεσμά μας είναι να ξαναδούμε τα Χανιά από την αρχή, αποστασιοποιημένα από πρόσωπα και ρόλους, και να δώσουμε βήμα σε κάθε άποψη να εκφραστεί και να αξιοποιηθεί οργανωμένα και μεθοδικά. Κανένας άνεμος δεν είναι ούριος όταν δεν ξέρεις πού θέλεις να πας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κοπάσης, ο οποίος υπενθυμίζεται πως προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς και πολλοί εκτιμούν πως θα μπορούσε να είναι ο «κομματικός αντίπαλος» του Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Αγιασμός στην Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης

Αγιασμός λίγο πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Τροφίμων Κρήτης - “Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης” του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον χώρο της αποθήκης όπου θα γίνεται η συγκέντρωση των προϊόντων από τις συνεργαζόμενες εταιρείες και επιχειρήσεις και η διανομή τους στις δομές και φορείς που σιτίζουν συμπολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ήδη οι πρώτες ποσότητες αγαθών έχουν παραληφθεί και έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατανομής τους στους δικαιούχους.

Στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μαίρη Παχιαδάκη επισήμανε τη σημασία του νέου εγχειρήματος και για την Κρήτη, «για την αντιμετώπιση της πείνας και της σπατάλης φαγητού, καθώς στη χώρα μας το 1/3 των παραγόμενων τροφίμων πετιέται, ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια», όπως τόνισε. Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τη διευθύνουσα σύμβουλο των σούπερ-μάρκετ “Χαλκιαδάκης” κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη, που ευγενώς παραχώρησε τον χώρο για τη λειτουργία της Τράπεζας (λ. Ανδρέα Παπανδρέου και Κάσου γωνία).

Από την πλευρά της, η κ. Χαλκιαδάκη ευχήθηκε καλή επιτυχία, ώστε ο νέος φορέας να συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων απ’ όλους μας, επισημαίνοντας ότι «στόχος είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, λιανεμπόριο, προμηθευτές και τοπική κοινωνία, ώστε οι δράσεις αλληλεγγύης να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, φέρνοντας ξανά το χαμόγελο σε όσους το έχασαν προσωρινά, με σεβασμό στο περιβάλλον και κοινωνική υπευθυνότητα».

Υπενθυμίζεται ότι στην επίσημη έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Τροφίμων Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση την Τρίτη 3 Μαΐου, στη 1 μ.μ., θα παραστούν η διοίκηση της Τράπεζας Τροφίμων Αθήνας, τοπικές Αρχές και εκπρόσωποι προμηθευτών και ωφελούμενων δομών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News