Παραπολιτικά

Τρύπες - παγίδες στον παραλιακό των Γουβών

Η εικόνα στο παραλιακό μέτωπο των Γουβών είναι απαράδεκτη. Και αυτό χωρίς υπερβολή, μιας και στα πεζοδρόμια κατά μήκος της παραλίας από τον Ι.Ν. του Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι και την πρώην αμερικανική Βάση Γουρνών κρύβονται παγίδες. Και η αλήθεια είναι, για να ακριβολογούμε, ότι δεν κρύβονται. Βλέποντας και τις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης, μικροί κρατήρες στα πεζοδρόμια δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες.

Το παραλιακό μέτωπο των Γουβών συγκεντρώνει πλήθος περιπατητών κάθε ηλικίας, ενώ και στον Ιερό Ναό γίνεται μεγάλος αριθμός μυστηρίων. Τα παράπονα των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής είναι καθημερινά και έντονα, καθώς, εκτός από ζητήματα ασφάλειας που εγείρονται, βρισκόμαστε και στην αρχή της τουριστικής σεζόν. Και με αυτές τις εικόνες δεν πάμε μακριά στο να κερδίσουμε τουρισμό. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν κάτοικοι, τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια αλλά και σημεία του οδικού δικτύου παραμένουν έτσι από τις καταστροφικές πλημμύρες τον Νοέμβριο του 2020! Όταν λέμε για υποδομές σε τουριστικές περιοχές, είναι προφανές ότι εννοούμε και τα πεζοδρόμια!

Γλίτωσαν τα χειρότερα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Στα “κάγκελα” βρίσκονται τελευταία οι γιατροί του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου, εξαιτίας της τροπολογίας (του υπουργείου Υγείας) που χαρακτηρίζουν ως εγκληματική, και η οποία ουσιαστικά επιβάλλει σε κάθε κλινικό γιατρό, ανεξάρτητα από την ειδικότητά του, να κάνει - υποτίθεται με ασφάλεια - κάτι για το οποίο δεν έχει ούτε καν εκπαιδευτεί.

Ο λόγος για τις διακομιδές διασωληνωμένων βαρέων πασχόντων ασθενών, που για το ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς του.

Την ίδια ώρα που αυτό δε συμβαίνει για τα νοσοκομεία των υπόλοιπων τριών νομών της Κρήτης.

Οι γιατροί, όχι μόνο στα πηγαδάκια μεταξύ τους, αλλά και σε δημόσιες συζητήσεις τους μιλούν για την τύχη που είχαν ή για ένα θαύμα που συντελέστηκε όταν έπρεπε να διακομιστεί σε νοσοκομείο των Χανίων διασωληνωμένος ασθενής.

Την ημέρα εκείνη, όπως λένε, ευτυχώς είχε βάρδια για τις διακομιδές γιατρός της εντατικής, που είναι γνώστης του αντικειμένου και έτσι, όταν στα μισά της διαδρομής από το Ρέθυμνο στα Χανιά υπήρξε εμπλοκή με τη λειτουργία του αναπνευστήρα, το αντιλήφθηκε έγκαιρα και έπραξε τα δέοντα, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του ασθενούς...

Νομίζω πως κανείς δε θα ήθελε ούτε καν να διανοηθεί τι θα είχε συμβεί στο Ρέθυμνο, εάν χανόταν μια ανθρώπινη ζωή εξαιτίας της εφαρμογής μιας τροπολογίας...

Στο Λασίθι η υφυπουργός Υγείας

“Ενδοοικογενειακή βία και οι ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά” είναι το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιείται σήμερα, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου. Η ημερίδα πραγματοποιείται στον Άγιο Νικόλαο και ως ομιλητές θα παραβρεθούν οι: 1) Ζωή Ράπτη (υφυπουργός Υγείας), 2) Τένια Μακρή (ψυχολόγος), 3) Γεώργιος Τσουκάλης (ιδιωτικός ερευνητής), 4) Βασίλειος Λαμπρόπουλος (δημοσιογράφος, αστυνομικός συντάκτης) και 5) Ιωάννα Ροτζιώκου (αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ.-κοινωνιολόγος).

«Φύλλο και φτερό» οι ζωγραφιές

Φαίνεται τελικά ότι η υπόθεση Πισπιρίγκου γίνεται “φύλλο και φτερό”. Εκτός από τα αδηφάγα Μέσα Ενημέρωσης, που έχουν παραβιάσει κάθε συνταγματικό δικαίωμα ακόμη και της κατηγορουμένης, που η καταδίκη της βεβαίως είναι πάνδημη, θα πρέπει κάποιος να δίνει βάση στις επίσημες ενέργειες που γίνονται στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, που χειρίζεται την υπόθεση, διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από παιδοψυχολόγο, η οποία αφού μελετήσει προσεκτικά τις ζωγραφιές που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, θα πρέπει να ερμηνεύσει όσα απεικονίζονται σε αυτές από το 9χρονο κορίτσι, λίγο πριν τον θάνατό του.

Η ανακρίτρια έδωσε εντολή για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να αναλυθούν από επίσημα χείλη. Τα συμπεράσματα αυτά θα συνεκτιμηθούν με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας.

Της αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια... του κόσμου!

Σε μια κίνηση τεράστιου ψυχικού σθένους προέβη η Ιωάννα Παλιοσπύρου, καθώς δύο χρόνια μετά το τραγικό συμβάν με τη γυναίκα που της επιτέθηκε με το βιτριόλι, αποφάσισε να αποκαλύψει το πρόσωπό της.

«Ήρθε η ώρα να ξανασυστηθούμε. Με κατακλύζουν πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. Άγχος, φόβος αλλά και μεγάλη συγκίνηση. Σας ευχαριστώ που δύο χρόνια τώρα γίνατε η δύναμή μου, που στέκεστε δίπλα μου, αποδεικνύοντας πως η αγάπη των πολλών νικά τον φθόνο και τελικά μπορεί να κάνει θαύματα», ανέφερε η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αλήθεια είναι ότι θέλει τεράστια δύναμη ψυχής για μια τέτοια κίνηση και της αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια του... κόσμου! Αδιαμφισβήτητα, αποτελεί παράδειγμα για όλους, καθώς δε τα παράτησε ποτέ και σίγουρα δίνει ένα μάθημα στον καθένα, ότι όποια δυσκολία και αν συναντήσει, δεν πρέπει ποτέ να το βάζει κάτω!

Καθαρισμός... άμεσα!

Μήπως πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ο καθαρισμός στην παραλία κάτω από το Παγκρήτιο Στάδιο, που αποτελεί εδώ και χρονιά μια όαση μια ανάσα από το κέντρο της πόλης. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, με καλάμια και σκουπίδια να προκαλούν την ντροπή σε ντόπιους αλλά και επισκέπτες. Επίσης, δεν είναι κακό να γίνει και μια ουσιαστική παρέμβαση στην ξύλινη διάβαση που υπάρχει εκεί, καθώς έχουν φύγει ολόκληρα ξύλα, που γίνονται αιτία για ατυχήματα πεζών. Το Ηράκλειο είναι μια πόλη που τις τελευταίες δεκαετίες επιτέλους αγναντεύει τη θάλασσα, με το συγκεκριμένο σημείο να είναι απλά υπό εγκατάλειψη. Δεν αρκεί μόνο οι ιδιώτες να κάνουν παρεμβάσεις καλλωπισμού στις παραλίες που εκμεταλλεύονται, τον δρόμο πρέπει να δείχνει πρώτα η Αυτοδιοίκηση, που έχει και την αρμοδιότητα. Ας ελπίσουμε ότι, μετά από τις δεκάδες εκκλήσεις, επιτέλους θα μπουν μηχανήματα καθαρισμού στην παραλία. Λέτε αυτή τη φορά να ακούσουν;

Κλείνουν και τη διάβαση

Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε και η ντροπιαστική συμπεριφορά πολλών οδηγών, να κλείνουν ακόμα και τη διάβαση στην Ικάρου, δίπλα στον χώρο των αφίξεων του αεροδρομίου, συνεχίζεται και φέτος. Άραγε, πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να σταματήσει αυτή η ασχήμια; Αν κανείς περάσει τις ώρες αιχμής από το συγκεκριμένο σημείο, θα διαπιστώσει την απόλυτη αναρχία, με οδηγούς να διπλοπαρκάρουν και με αναμμένα αλάρμ να περιμένουν για να παραλάβουν επιβάτες. Το έχουμε ξαναγράψει, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Άραγε υπάρχει αεροδρόμιο στον δυτικό κόσμο όπου να επικρατεί αυτή η κατάσταση; Βεβαίως και τη νούμερο ένα ευθύνη έχουν οι ίδιοι οι οδηγοί, που πολλές φορές απαντούν και με θράσος όταν τους γίνει παρατήρηση. Είναι αυτή η αστεία πια δικαιολογία που λένε ότι... φεύγουν σε δύο λεπτά. Σε πόσες ώρες ισοδυναμούν αυτά τα δύο λεπτά;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια