Παραπολιτικά

Μα γιατί τρώνε οι Κρητικοί ηλιαέλαια;

Τα ράφια αδειάζουν, γεμίζουν, ξαναδειάζουν! Το σίγουρο είναι ότι σπάνια έχουμε δει να υπάρχει έλλειψη σε ζάχαρη στα ράφια των σούπερ-μάρκετ και η ειδοποίηση ότι υπάρχει πλαφόν στις συσκευασίες που μπορεί κάποιος να αγοράσει στην ίδια απόδειξη! Βεβαίως, μπορείς να πάρεις σε 2-3 διαφορετικές αποδείξεις από 2 ή 3 συσκευασίες, όμως τι να την κάνεις τόση ζάχαρη και τόσο ηλιέλαιο; Οι φωτογραφίες είναι από σούπερ-μάρκετ στην Κρήτη, που δείχνουν ότι τα αποθέματα δεν είναι πλέον και τόσα, με αποτέλεσμα να αδειάζουν τα ράφια του καταναλωτή. Δείτε τη φωτογραφία με τα ηλιέλαια, που υπάρχουν 4-5 μπουκάλια στην πρώτη σειρά και πίσω το ράφι άδειο!

Αναρωτιέμαι, αλήθεια, πόσοι καταναλωτές της λιανικής, δηλαδή νοικοκυριά που συνήθως ψωνίζουν από τα σούπερ-μάρκετ και όχι από τη χονδρική, όπως ένα εστιατόριο ή κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, έτρεξαν να αγοράσουν ηλιέλαιο; Ζούμε στην Κρήτη, όπου το ελαιόλαδο είναι πρώτης ποιότητας και σε χαμηλή τιμή, αλλά εμείς οι ίδιοι οι Κρητικοί επιλέγουμε για τα τηγανιτά το ηλιέλαιο, και μάλιστα σε ποσότητες που αδειάζουν τα ράφια του σούπερ-μάρκετ; Και αμέσως μετά οι ίδιοι καταναλωτές υπερ-αγοράζουν ζάχαρη, ενώ η Κρήτη παράγει εξαιρετικό μέλι; Τόσο η ζάχαρη όσο και το ηλιέλαιο είναι προϊόντα που κανένας Κρητικός δε θα έπρεπε να αγοράζει σε ποσότητες. Άντε και η ζάχαρη για τον καφέ πάει κι έρχεται, αλλά το ηλιέλαιο; Να εξαφανίζεται από τα ράφια των σούπερ-μάρκετ της Κρήτης; Πάει πολύ...! Ίσως κάτι θα πρέπει να αναθεωρήσουμε όλοι μας!

Στην Ολομέλεια της ΕΕ των Περιφερειών ο Κουράκης

Σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) σήμερα Τετάρτη 27 και αύριο Πέμπτη 28 Απριλίου, στην οποία συμμετέχει ο Γιάννης Κουράκης ως τακτικό μέλος.

Μεταξύ των θεμάτων είναι:

  • Συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Ο ρόλος των ΟΤΑ στο πλαίσιο της Εταιρικής Σχέσης Ε.Ε.-Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Προώθηση των ευρωπαϊκών δημοκρατικών αξιών μέσω της εκπαίδευσης για την καλλιέργεια ιθαγένειας της Ε.Ε.
  • Η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης: προστασία των πολιτών στις περιφέρειες, τις πόλεις και τα χωριά.

Συνάντηση με τον επίτιμο υπαρχηγό της ΕΛΑΣ

Με τον επίτιμο υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στρατηγό Ανδρέα Δασκαλάκη, συναντήθηκε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης που έγινε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην εξαιρετικά γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία που διαμορφώνεται ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και την Ελληνική Αστυνομία. Μια συνεργασία που διευρύνθηκε κατά την περίοδο που ο Ανδρέας Δασκαλάκης υπηρετούσε σε κρίσιμες θέσεις στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τον επίτιμο υπαρχηγό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσε και του ευχήθηκε μια δημιουργική πορεία στο μέλλον.

Εκτός κάδρου

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, δε βρέθηκε κοντά στον πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, στο Συνέδριο του κόμματος.

Γιατί; Για να μη βρεθεί κοντά στον πρώην ΥΠ.ΕΞ. Νίκο Κοτζιά, που ως επικεφαλής της κίνησης “Πράττω” είχε θέση στην πρώτη σειρά δίπλα στον Ζάεφ. Ο Κοτζιάς έχει απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε του φέρθηκαν καλά, για να επιστρέψει. Και ο Κατρούγκαλος, που δίνει καθημερινά μάχη υπέρ των θέσεων Τσίπρα, βρέθηκε... εκτός κάδρου.

Το αστείο με το... “πικρό ποτήρι”

Είναι άκομψο κι αστείο κάθε επαφή με τους φορείς, τους κατοίκους και τις συλλογικότητες στο Αρκαλοχώρι, κάθε εμφάνιση, κάθε εκδήλωση, τέλος πάντων, να “συνοδεύεται” κι από έναν “παραπονιάρη”, που διεκδικεί το “πικρό ποτήρι” του τρεξίματος, της αγωνίας, της πρωτιάς των κινήσεων, της συνεισφοράς στον τόπο του...

“Παραπονιάρη και παραπονιάρηδες”, θυμηθείτε ότι, όπου υπάρχουν πολλοί διεκδικητές, το τρόπαιο με το “πικρό ποτήρι” το σηκώνουν άπαντες στο τέλος, καθώς οι “έξυπνοι” μετράνε τα πολιτικά σας λάθη, τα οποία θα χρεωθούν, ούτως ή άλλως, στον λογαριασμό σας.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Το καλό λοιπόν θα ήταν, με τα κέρδη να πιστώνονται στον λογαριασμό σας, να προχωρήσετε μπροστά με άλλη κουλτούρα, να επιδιώξετε συσπείρωση δυνάμεων και διεκδίκηση επαναφοράς της κανονικότητας στην περιοχή σας, καθώς «σεισμός, χαλάσματα, γκρεμίσματα, καθυστερήσεις, γραφειοκρατία, αναμονή, θυμός κ.λπ.» από μόνα τους είναι... πικρά ποτήρια.

Για τους “έξυπνους” άλλωστε, η φαγωμάρα σας δε σημαίνει κάτι, αλλά κι ούτε τους επηρεάζει... Οι πολιτικές ζυμώσεις, έχετε κατά νου, μπορεί να σας αφήσουν εκτός κάδρου...

Η μικροπολιτική και οι ανεκμετάλλευτες προτάσεις

Στα παραπάνω έρχονται και σκοντάφτουν οι θέσεις και προτάσεις παραγωγών και συλλογικοτήτων, που προσπαθούν από το μηδέν να ξανασταθούν όρθιοι στα πόδια τους.

Όσοι καλλιεργούν και παράγουν καταθέτουν έξυπνες ιδέες, βατές, υλοποιήσιμες.

Ποιος τις ακούει; Επτά μήνες μετά τι; Εκτός της μουρμούρας!

Ευχή πασχαλινή όλων όσων διαμένουν στους οικίσκους είναι να επιστρέψουν του χρόνου στα σπίτια τους, να φύγουν από αυτή την κατάσταση...

Ποιος μπορεί να υλοποιήσει αυτή την ευχή αν δεν είστε όλοι μαζί, εκτός χρωμάτων, κομμάτων, αξιωμάτων; ΕΓΩ;

Μόνιμη γκρίνια

Τα Χανιά “βούλιαξαν” από κόσμο το Πάσχα, προς ικανοποίηση όλων και κυρίως των τουριστικών επιχειρηματιών και των επιχειρηματιών της εστίασης. Μετά από δύο χρόνια περιορισμών, ανασφάλειας, ανησυχίας και φόβου, ο κόσμος όχι απλά ξαναβγαίνει, αλλά οργανώνει τις διακοπές του και η δυτικότερη πόλη της Κρήτης παραμένει στις πιο δημοφιλείς.

Παρ’ όλα αυτά, μια μερίδα επιχειρηματιών εξακολουθεί να βλέπει τα πράγματα από την αρνητική σκοπιά, εκφράζοντας γκρίνια και παράπονα για τα τέλη κοινόχρηστων χώρων, για τις παρεμβάσεις της Αρχαιολογίας στην παλιά πόλη και για τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης, που επηρεάζει και τον τουρισμό. Είναι οι ίδιοι που εξέφραζαν παράπονα ακόμη και σε “χρυσές” περιόδους του παρελθόντος, τότε που τα Χανιά κυριολεκτικά πλημμύριζαν από επισκέπτες, κι αυτό είχε σαφές αποτύπωμα και στις τσέπες τους. Ευτυχώς υπάρχουν και οι άλλοι που θα βλέπουν πάντα το ποτήρι μισογεμάτο.

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια