Επικίνδυνες μεταλλικές γωνίες για ελαστικά και ζάντες

Παραπολιτικά
Επικίνδυνες μεταλλικές γωνίες για ελαστικά και ζάντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Της οδικής ασφάλειας δεν είμαι, του Δήμου επίσης δεν είμαι, της Τροχαίας δεν είμαι, αλλά περνώντας γωνία με το αυτοκίνητό μου πάνω από τα συγκεκριμένα... καπάκια να πω!.. κάλυμμα λακκούβας να πω βιδωμένη!.. νέα τεχνοτροπία να πω!.. άκουσα εκείνο το σφύριγμα της τριβής που σου πονάει το μυαλό και την τσέπη.

Είναι μία τακτική που όλο και πιο συχνά βλέπω το τελευταίο διάστημα στους δρόμους του Ηρακλείου. Δεν ξέρω γιατί τοποθετούνται, αλλά οι περισσότεροι οδηγοί αποφεύγουν να πατήσουν τη λαμαρίνα κάνοντας μανούβρα ελληνική...

Κάποιος, στην προσπάθειά του να την αποφύγει, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προχθές και παραλίγο να πέσει πάνω μου στην ευθεία, τη στιγμή που από τα δεξιά μου άλλος έβγαινε φουριόζος από στενό με stop, αλλά διεκδικούσε πανωπρούκια...

Ποιος έχει το δίκιο και ποιος το άδικο; Ποιος πληρώνει τις ζημιές; Ποιος τοποθετεί τις λαμαρίνες και γιατί;

Ας ευχηθώ η τεχνοτροπία νέας γενιάς για τις λακκούβες να μην είναι το συγκεκριμένο υλικό, καθώς προσωρινά τέτοια μπαλώματα δε θα αφήσουν ελαστικό χωρίς σκίσιμο.

Ζωγράφισαν τοίχο 13 μέτρων… οι «Ζω-Δρω»

Σε άλλη μια εθελοντική δράση, που γέμισε με χρώμα και ζωντάνια την πόλη του Ηρακλείου, προχώρησαν τα μέλη της ομάδας “Ζω-Δρω”, μια ομάδα με κοινό παρονομαστή τον εθελοντισμό, την ανιδιοτέλεια και την προσφορά, με την ελπίδα να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Ο λόγος για άλλη μια εικαστική παρέμβαση και συγκεκριμένα για έναν πίνακα ζωγραφικής, που μπορούμε να απολαύσουμε όλοι!!!

Στη Νέα Αλικαρνασσό, το πάρκινγκ του σούπερ-μάρκετ “Χαλκιαδάκη” φιλοξενεί πλέον ένα τεράστιο δέντρο με 13 μέτρα ύψος, και παιδιά που παίζουν ευτυχισμένα στη φύση!

Αυτός είναι ο ιδανικός κόσμος που θα έπρεπε κάθε παιδί να ζει, ειρηνικά και με ασφάλεια, έτσι όπως τον οραματίζονται οι συμμετέχοντες στη δράση, που με πολλή αγάπη και μεράκι θυσίασαν χρόνο και κόπο προκειμένου ένας γκρίζος μέχρι πρότινος τοίχος να πάρει άλλη μορφή, συγκεντρώνοντας έτσι όλα τα βλέμματα.

Τα μέλη της ομάδας “Ζω-Δρω” ευχαριστούν θερμά για την έμπρακτη, όπως λένε, στήριξή της στο έργο τους τη “Χαλκιαδάκης Α.Ε.”, καθώς και την εικαστικό Νίκη Γκορανόβα, που συνέβαλε στην εν λόγω δράση.

«Έχουμε το χρώμα, το πινέλο και την εικαστικό Νίκη Γκορανόβα, και ζωγραφίζουμε τον παράδεισό μας! Niki Goranova, σ’ ευχαριστούμε πολύ για τη δημιουργία σου, που με τόση αγάπη μάς πρόσφερες!», αναφέρουν τα μέλη της ομάδας και ετοιμάζουν τα πινέλα τους για την επόμενη δράση.

Χόρτασαν από υπουργικές επισκέψεις

Η αλήθεια είναι πως στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου έχουν “χορτάσει” από αυτό το μπαράζ επισκέψεων, κυβερνητικών και μη, μετά τη μεγάλη δοκιμασία των σεισμών. Αυτό όμως αρκεί όταν μια ολόκληρη περιοχή της Κρήτης δεν έχει σταματήσει να μετρά τις πληγές της μετά την καταστροφή; Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν στην Αθήνα ότι αυτό που χρειάζεται είναι παρεμβατικές λύσεις, για να πάρουν ξανά εμπρός οι “μηχανές” της τοπικής οικονομίας. Η έλλειψη μηχανικών από τη μια και οι ρυθμοί χελώνας στη διαδικασία των αποζημιώσεων είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Αρκαλοχώρι και τις γύρω περιοχές. Αυτό όμως που ισοδυναμεί με ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στην επίσημη Πολιτεία, που αν κινούταν δραστικά εξαρχής, ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα.

Άραγε πόσες ακόμα επισκέψεις κυβερνητικών και αντιπολιτευτικών θα καταγράψουμε στην περιοχή; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό όταν μάλιστα οι λύσεις παραμένουν στα χαρτιά, με την αγωνία των ντόπιων για το αύριο να χτυπά “κόκκινο”. Μήπως, έστω και τώρα, πρέπει να γίνει κάτι ουσιαστικό για να μη δούμε όλη την περιοχή να κατεβάζει “ρολά” και να χάνει την ελπίδα;

Alter ego… απειλές

Ο “λαγός” της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Για όσους δεν τον θυμούνται, είναι το alter ego του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο άνθρωπος με τον οποίο εναλλάχθηκε στην εξουσία, ανταλλάσσοντας ρόλους προέδρου και πρωθυπουργού για να ξεπεραστεί το συνταγματικό εμπόδιο της επανεκλογής του Πούτιν. Σήμερα, από τη θέση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο πρώην πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός Μεντβέντεφ βγαίνει προς τα έξω σχεδόν καθημερινά, για να εκτοξεύσει απειλές προς τη Δύση, έχοντας σχεδόν την αποκλειστικότητα στον... τομέα, με στόχο να “γραδάρει”, όπως λέμε, τις αντιδράσεις ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. Βέβαια, το αν και κατά πόσο το Κρεμλίνο έχει σκοπό να εφαρμόσει αυτές τις απειλές στην πράξη είναι άλλο θέμα.

Ας πρόσεχαν…!

Η ανακοίνωση του τέλους της προβολής της σειράς “Super Mammy” από το κανάλι του ΑΝΤ1 στο τέλος της σεζόν ήρθε απόλυτα δικαιολογημένα, καθώς δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τόσα πολλά ομοφοβικά και σεξιστικά αστεία, ακόμα κι αν πρόκειται περί χιούμορ! Καλό θα ήταν οι ιθύνοντες του καναλιού να είναι πιο προσεχτικοί την επόμενη φορά με το τι σειρές προβάλλουν, σε ζώνη μάλιστα που βλέπουν και μικρά παιδιά! Δικαιολογίες φυσικά δεν υπάρχουν για το περιεχόμενο κάποιων αστείων που ακούστηκαν, καθώς οι δημιουργοί της συγκεκριμένης σειράς ήξερα πολύ καλά σε τι... περίεργες εποχές ζούμε, όπου συμβαίνουν τόσα άσχημα περιστατικά. Ας πρόσεχαν!

Λιονής για ενίσχυση κοινωνικού δικτύου

Στα πολλά αρνητικά συμβάντα της περιόδου, στη λεγόμενη και «βιαιότητα του περίγυρού μας», αναφέρθηκε ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής Χρήστος Λιονής στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα”, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να σταθεί στα πόδια του και να καταλάβει ότι υπάρχει διέξοδος. Ο καθηγητής στάθηκε στην ανάγκη ο καθένας από εμάς να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του από την περίοδο της πανδημίας για να συνεχίσει τη ζωή του με το βλέμμα στραμμένο στον διπλανό του. «Να κοιτάξουμε τη ζωή μας από μία άλλη ματιά». Μακριά από τις συνηθισμένες αναλύσεις για την πανδημία, ο Χρήστος Λιονής επικεντρώθηκε για ακόμη μια φορά στον ανθρώπινο παράγοντα και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ουρά δεκάδων μέτρων στην Κνωσό

Το έχουμε ξαναπεί και θα το αναφέρουμε και πάλι. Η φετινή τουριστική περίοδος θα αγγίξει ποσοστά και νούμερα του 2019. Φανταστείτε να μην υπήρχε η τραγωδία της Ουκρανίας, η πανδημία και η ενεργειακή κρίση. Θα μιλούσαμε για αφίξεις και έσοδα που δεν έχουμε δει εδώ και... 20 χρόνια. Μέσα Απρίλη, λοιπόν, με τις πρώτες ουρές δεκάδων μέτρων έξω από το ανάκτορο της Κνωσού να σχηματίζονται και με εκατοντάδες τουρίστες να φωνάζουν ηχηρό “παρών”, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες και... αναφορές μας. Μόνο κερδισμένοι θα βγουν οι επιχειρηματίες της Κρήτης στο τέλος της σεζόν, αρκεί να μη μας τα χαλάσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, όταν θα... θυμηθούν εκεί στο Μαξίμου ότι υπάρχει πανδημία και κορωνοϊός.  

Επιδοτούμενη γραμμή στη Σητεία

Τα περιμέναμε, για την ακρίβεια τα περίμεναν πώς και πώς στα ανατολικά του νησιού και να που ήρθαν λοιπόν τα καλά νέα από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Βλέπετε, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών άναψε χθες το “πράσινο φως” για 5 επιδοτούμενες (3 νέες και 2 τροποποιούμενες) ακτοπλοϊκές γραμμές, η μία εκ των οποίων αφορά εδώ στα δικά μας μέρη και συγκεκριμένα στη Σητεία.

Για την επιδοτούμενη γραμμή Ρόδος- Χάλκη- Κάρπαθος- Κάσος- Σητεία και επιστροφή θα ισχύσουν λοιπόν, όπως αποφασίστηκε, τα εξής: Θα πραγματοποιούνται δύο δρομολόγια την εβδομάδα τη θερινή περίοδο από 13/06/2022 έως 04/09/2022 (σύνολο 12 εβδομάδες), καθώς και ένα επιπλέον δρομολόγιο την εβδομάδα τη θερινή περίοδο από 04/07/2022 έως 28/08/2022.

Στο ένα εκ των εβδομαδιαίων δρομολογίων το πλοίο θα προσεγγίζει στον λιμένα Διαφανίου. Το εν λόγω δρομολόγιο δύναται να εκτελεί ταχύπλοο πλοίο, το οποίο θα πρέπει να έχει τις εξής προδιαγραφές: Να έχει μεταφορική ικανότητα 700 επιβατών. Να έχει επιφάνεια για φόρτωση ΙΧΕ οχημάτων 1.500 τ.μ. και να έχει ολικό μήκος 90 μέτρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News