Στα μπλε το εμβληματικό κτήριο της Αντιπεριφέρειας στο Ρέθυμνο

Παραπολιτικά
Στα μπλε το εμβληματικό κτήριο της Αντιπεριφέρειας στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με χρώμα μπλε - που συμβολίζει το χρώμα του αυτισμού - “ντύθηκε” το σαββατοκύριακο το εμβληματικό κτήριο της Αντιπεριφέρειας στο Ρέθυμνο, δείχνοντας με την κίνηση αυτή την έμπρακτη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα μέλη του τοπικού Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό.

Μάλιστα, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, εορτάζοντας μαζί με τον σύλλογο τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό (που είναι ο Απρίλιος), φιλοξενεί στον ισόγειο χώρο της εισόδου του κτηρίου καλλιτεχνήματα των παιδιών του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ Ρεθύμνου “Μαζί Μπορούμε”, αλλά και των σπουδαστών βοηθών βρεφονηπιοκόμων του “MBS My Business School”, που συμμετείχαν στις δράσεις ευαισθητοποίησης του συλλόγου.

Άλλωστε, από τις αρχές Απριλίου, που έχει καθιερωθεί ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, οι δραστήριοι γονείς του ρεθυμνιώτικου συλλόγου φρόντισαν να στείλουν μήνυμα ισότητας, συμπερίληψης και αποδοχής των παιδιών τους στην τοπική κοινωνία.

Για τον λόγο αυτό προχώρησαν σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, στολίζοντας με μπλε χρώμα ένα από τα δέντρα της πλατείας του Άγνωστου Στρατιώτη.

Τι γίνεται στην Υ.ΠΕ. Κρήτης;

Μια φεύγει, μια δε φεύγει. Τη μια παραιτείται, την άλλη ζητά άδεια. Τι γίνεται στην Υ.ΠΕ. Κρήτης;

Μαθαίνουμε ότι στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, εν μέσω πανδημίας, υπάρχει μια κατάσταση που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ημερών και στη σοβαρότητα που θα έπρεπε να υπάρχει. Αν τα μαθαίνουμε σωστά και αν όντως έχουν βάση όσα λέγονται, θεωρώ ότι καλό είναι να αφήσουν μερικοί τα “πείσματα” και τα “γινάτια”, γιατί αρκετή ταλαιπωρία έχει υποστεί ο χώρος της Yγείας. Τι θα απαντούσατε αν σας έλεγαν ότι την ώρα που χιλιάδες υγειονομικοί πασχίζουν καθημερινά στο καθήκον και επί δύο χρόνια έχουν χάσει την καθημερινότητά τους, άνθρωποι που κατέχουν διοικητικές θέσεις δε διστάζουν να ανακοινώνουν από τη μια παραίτηση και μετά που τους περάσει, κάνουν την παραίτηση άδεια;

Προφανώς είναι πόστα που εν μέσω πανδημίας είχαν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις και οι άνθρωποι έχουν έρθει στα όριά τους, πιθανώς να υπάρχουν και προσωπικοί λόγοι που να οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις. Όμως αυτό είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που μαθαίνουμε και που στη βασική λογική του ενέχει και μια έννοια “ψιλο-εκβιασμού”. Χωρίς να τα συνδέουμε, θυμίζω ότι αρκετά κλυδωνίστηκε ο χώρος με το “σούσουρο” για το “πηγαινέλα” της διοικήτριας, που κάποιοι όριζαν μέχρι και χρονικά την απομάκρυνσή της. Επαναλαμβάνω, δεν τα συνδέω, αλλά μια εντύπωση μού έχει δημιουργηθεί. Μήπως καλλιεργήθηκαν σε κάποιους ελπίδες για θέσεις και, ως συνέπεια, υπάρχει αυτή η αναστάτωση; Παιδιά, ήρεμα, γιατί η “μπόρα” της πανδημίας δεν έχει περάσει και, πέρα από τις προσδοκίες, υπάρχουν και οι αντικειμενικές ανάγκες και πάνω απ’ όλα η σοβαρότητα που πρέπει να υπάρχει στον χώρο. Ήρεμα, είναι και άγιες μέρες...

Πολάκης: «Αραμπατζή, η ψεύτρα βουλευτής Σερρών»

Επίθεση στη Φωτεινή Αραμπατζή, για την υπόθεση της οποίας υπήρξε άρση ασυλίας από τη Βουλή σε βάρος του, εξαπέλυσε μέσω ανακοίνωσης ο Παύλος Πολάκης, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αραμπατζή, η ψεύτρα βουλευτής Σερρών της Ν.Δ., η οποία δεν έχει πληρώσει ακόμα τους εργαζόμενούς της!

Φωτεινή Αραμπατζή!!

Ναι, εσένα λέω, που παραληρούσες από το βήμα της Βουλής πως έχεις “αθωωθεί τελεσίδικα στο Εφετείο από το 2015” και ούρλιαζες, υποδυόμενη τη συκοφαντημένη, να μην κρύβομαι εγώ πίσω από την ασυλία μου!

Ναι, εσένα λέω, που όχι μόνο είπες ψέματα και από το βήμα της Βουλής, ότι η αντιδικία που είχες με πρώην εργαζόμενους έχει τελειώσει από το 2015, ενώ αποδεικνύεται με εφετειακή απόφαση ότι μέχρι το 2019 η εταιρεία της οικογένειάς σου δεν τους είχε εξοφλήσει, αλλά, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, δεν τους πληρώσατε ποτέ, ούτε καν αυτά που τους επιδίκασε η τελεσίδικη απόφαση!

Ναι, εσένα λέω, που το 2014, όταν εσύ ήσουν βουλευτής και οι πολίτες υπέφεραν, ο πατέρας σου πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ 60.000 ευρώ.

Πού έχεις κρυφτεί τώρα; Γιατί δεν έχεις παραιτηθεί ακόμα; Γιατί δε σε έχει διώξει ο Μητσοτάκης ακόμα;

ΥΓ1: Όπως θα φεύγεις, πάρε μαζί σου και κάτι ορφανά του Σημίτη από το ΚΙΝ.ΑΛ., που ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας μου.

ΥΓ2: Κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ., που σε προσωπικό επίπεδο εκτιμώ, άραγε μετάνιωσαν που “με εντολή Μητσοτάκη” ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας μου; Ξέρουν αυτοί ποιους εννοώ... έχουν πάρει μήνυμα».

Αποτίμηση Συνεδρίου

Το Συνέδριο είχε ως αδιαμφισβήτητο νικητή τον Αλέξη Τσίπρα. Οι ιδέες και οι προτάσεις του πέρασαν κατά μεγάλη πλειοψηφία. Ο κόσμος έδειξε ότι στηρίζει τον αρχηγό του και στις δύσκολες στιγμές που περνάει το κόμμα, εφόσον εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο απόλυτος νικητής, ενώ φάνηκε πως η “Κίνηση των 53” ήταν σαφώς αποδυναμωμένη με τις συνεχείς παρεμβάσεις που έκαναν τα στελέχη του, τα οποία ασκούσαν δριμεία κριτική στον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα. Ήταν ένα συνέδριο που, όπως πολλά στελέχη ομονόησαν, φάνηκε η διαφορά ιδεολογικού και πολιτικού χάσματος μεταξύ προεδρικών και της “Κίνησης των 53”. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το μήνυμα πως πρέπει να υπάρξει αντιστοίχιση εκλογικής επιρροής με την οργανωτική δομή του κόμματος, ενώ η “Kίνηση των 53” περιορίστηκε στο γεγονός πως το κόμμα πρέπει να είναι ριζοσπαστικά αριστερό, αγνοώντας σε μεγάλο βαθμό πως τα σύγχρονα κόμματα εξουσίας είναι μαζικά με διευρυμένο πολιτικό και εκλογικό ακροατήριο.

Η επόμενη μέρα

Μετά το πέρας του Συνεδρίου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν πως οι διαξιφισμοί κινούνται εντός του κόμματος. Επισήμαναν σε κάθε τόνο πως η νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ν.Δ. είναι ο άμεσος αντίπαλος. Και είναι σχεδόν σίγουρο πως μέχρι το 2023, όπου με βάση το Σύνταγμα θα έχουμε τις προβλεπόμενες εκλογές, οι ενδοπαραταξιακές αντιπαραθέσεις θα κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο συνέδριο ήταν μια καλή ευκαιρία ώστε όλα τα στελέχη να εκφράσουν τις απόψεις και τις αντιλήψεις τους ως προς το πού πρέπει να κυλήσει το κόμμα. Το ζήτημα είναι το εξής: Τι θα γίνει η “Κίνηση των 53” στις επόμενες εθνικές εκλογές; Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει νικητής, θα “πουλήσει κυβερνητική αντιπολίτευση”; Ή εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει ηττημένος, θα θέσει ζήτημα αρχηγού και εντέλει απόσχισης;

Παρέμβαση ΠΕΔ Κρήτης για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

Τη διασφάλιση της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” ζητά με παρέμβασή του στους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κ. Χατζηδάκη ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης.

Ειδικότερα, στο σχετικό έγγραφο που έστειλε στους δύο υπουργούς, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης επισημαίνει τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι, Πληροφορηθήκαμε τον αποκλεισμό από την προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ 164 ήδη υπηρετούντων εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” διαφόρων και κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως οικογενειακών βοηθών, κοινωνικών λειτουργών, κοινωνιολόγων, νοσηλευτριών και οδηγών.

Δεδομένης της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού σε υπηρεσίες πρόνοιας στους ΟΤΑ, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης ζητεί την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” για τη διασφάλιση, μέσω ενός ειδικού μεταβατικού προγράμματος, της εργασιακής σχέσης και την παραμονή στην υπηρεσία όσων εξ αυτών δεν επελέγησαν κατά τη διαδικασία της προκήρυξης, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία στελέχη με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News