Ο Αρχιεπίσκοπος άκουσε τα κάλαντα

Παραπολιτικά
Ο Αρχιεπίσκοπος άκουσε τα κάλαντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πνεύμα των ημερών, τα παιδιά του ΚΔΑΠ Γαζίου επισκέφτηκαν το περασμένο Σάββατο τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο και του είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου, συνοδευόμενα από την πρόεδρο του ΔΟΚΑΠΑΜ Μαρίνα Βογιατζή και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου Ελένη Ξυλούρη και το προσωπικό των ΚΔΑΠ Γαζίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης χάρηκε ιδιαίτερα με την παρουσία των παιδιών, καθώς ήταν η πρώτη φορά που μαθητές δημοτικού ηλικίας 5-12 ετών είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου στον νέο Αρχιεπίσκοπο, όπως και το βυζαντινό τροπάριο υπό πατριαρχικό ύφος “Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός”. Αξίζει να αναφερθεί πως αυτήν την παιδική μικτή χορωδία την οργάνωσε και τη διεύθυνε ο καθηγητής Μουσικής και Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Κνωσού κ. Μίμης Κολοκούρης.

Ο Αρχιεπίσκοπος έδειξε να απολαμβάνει αυτές τις μοναδικές στιγμές και να χαίρεται ιδιαιτέρως, όπως είπε και ο ίδιος, με τη δουλειά που γίνεται στα ΚΔΑΠ Γαζίου από πλευράς των εκπαιδευτικών, και με το υψηλό επίπεδο των μαθητών. Επίσης κέρασε τα παιδιά κεράσματα και αντάλλαξαν ευχές για τις Άγιες ημέρες που έρχονται και γιορτάζει ολόκληρη η Χριστιανοσύνη. Στη συνέχεια ξενάγησε τα παιδιά στην Αρχιεπισκοπή και τους έδωσε αναμνηστική ευλογία.

Ορκίστηκε ο νέος υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ

Τα καθήκοντά του ανέλαβε ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, οικονομολόγος, κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ως νέος υποδιοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, μετά την ορκωμοσία του χθες ενώπιον της διοικήτριας Λένας Μπορμπουδάκη στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας, η οποία ευχήθηκε στον κ. Παπαβασιλείου καλή δύναμη στο σημαντικό έργο του.

Η κ. Μπορμπουδάκη μετά την ορκωμοσία δήλωσε: «Η ομάδα μας μεγαλώνει με τον καλύτερο τρόπο και καλωσορίζουμε τον κ. Παπαβασιλείου στη διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, θεωρώντας ότι θα έχουμε μια άριστη συνεργασία. Συνεχίζουμε τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά, με τη στήριξη του υπουργείου Υγείας, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στην Κρήτη. Συνεχίζουμε με τους συνεργάτες στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τους διοικητές και τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία, τους διευθυντές και τους υγειονομικούς μας στην ΠΦΥ την προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της Κρήτης για να νιώθουν ασφαλείς. Προχωράμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα για την υγεία στο νησί μας.

Κύριε υποδιοικητά, αγαπητέ Νεκτάριε, καλωσόρισες στην ομάδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Από σήμερα είσαι ένας πολύτιμος συνεργάτης μας και εύχομαι καλή δουλειά σε όλους μας».

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα για τον Μυλοπόταμο

Να και άλλη μια ανακοίνωση υποψηφιότητας για δημαρχιακό θώκο εδώ στην Κρήτη, που μας έρχεται από τον νομό Ρεθύμνου αυτή τη φορά.

Ο λόγος για τον Γιώργο Παπακωνσταντή, ο οποίος θα διεκδικήσει εκ νέου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 τον Δήμο Μυλοποτάμου, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αλλαγή στον Μυλοπόταμο”.

«Ως δημοτική παράταξη “Αλλαγή στον Μυλοπόταμο”, σε συνεδρίαση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της και έχοντας βαθιά συναίσθηση της ευθύνης που αναλάβαμε ως αντιπολίτευση στον Δήμο Μυλοποτάμου και πλήρη επίγνωση των αναγκών και των προβλημάτων του τόπου, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον όμορφο αυτό αγώνα και να διεκδικήσουμε εκ νέου την εκλογή μας ως δημοτικής Αρχής στον Δήμο Μυλοποτάμου στις επόμενες δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2023, με επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο τον επικεφαλής της παράταξής μας Γιώργο Παπακωνσταντή. Για τον σκοπό αυτό καλούμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Μυλοποτάμου σε μια συλλογική προσπάθεια, με μόνο αντίπαλο τα προβλήματα του τόπου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και επισημαίνεται ακόμα: «Απευθύνουμε πρόσκληση σε κάθε κάτοικο του Μυλοποτάμου, ανεξαρτήτως ιδεολογικής και κομματικής ένταξης, που μπορεί και επιθυμεί να συμβάλει στην πρόοδο του τόπου, να συμπράξει μαζί μας για να δώσουμε νέα δυναμική στον τόπο μας σε μια ενωτική προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό.

Πιστεύουμε ότι στην προσπάθεια αυτή μπορούμε να συμβάλουμε όλοι, χωρίς αποκλεισμούς, και να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν. Θα πορευτούμε μαζί σε κάθε γωνιά του δήμου μας, σε κάθε κοινότητα, σε κάθε οικισμό. Μαζί για τον Μυλοπόταμο!».

SOS από ΚΕΔΕ για τα έργα λόγω τιμών

SOS από Δήμους και ΚΕΔΕ για το “τορπίλισμα” των έργων λόγω της ραγδαίας εκτόξευσης τιμών και κόστους κατασκευής!

Την ανάγκη να ληφθούν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών άμεσα μέτρα και αποφάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εκτίναξη των τιμών και να προχωρήσει ομαλά η υλοποίηση των έργων υποδομών, που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν σε όλους τους Δήμους της χώρας, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στην επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο ίδιος μεταφέρει την έντονη ανησυχία των δημάρχων της χώρας σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει στην ομαλή υλοποίηση των έργων υποδομών, που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν στο επόμενο διάστημα, η εκτίναξη του κόστους κατασκευής τους.

Ο ίδιος επισημαίνει πως το πρόβλημα ξεκίνησε μεν από τα τέλη του 2020, αλλά οξύνθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία μέχρι σήμερα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι σήμερα έχουν σταματήσει να υλοποιούνται πολλά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος”, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης στις τιμές των σωληνώσεων PVC, που ξεπερνά το 100%. Αντίστοιχο πρόβλημα δημιουργείται στην υλοποίηση έργων που αφορούν νέες κτηριακές υποδομές και μεταλλικά κτήρια, λόγω της αύξησης των τιμών χάλυβα-οικοδομικού σιδήρου άνω του 100%. Στα δε έργα ασφαλτόστρωσης, όπου το κόστος της ασφάλτου έχει αυξηθεί κατά 200%, το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι έργα που ήδη “τρέχουν” να σταματούν, με τους αναδόχους να ελπίζουν ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών κάποια στιγμή στο μέλλον, προκειμένου να τα συνεχίσουν, ενώ, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, εργοληπτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει μετά από διαγωνισμούς την κατακύρωση των έργων να μην έρχονται να υπογράψουν τις συμβάσεις, προτιμώντας την κατάπτωση των εγγυήσεων που έχουν δώσει, από το να αναλάβουν ένα έργο που δεν τους “βγαίνει” οικονομικά.

Τι ωραία που... τα λέτε, κύριε υπουργέ...

«Θα βγει κερδισμένος ο πρωτογενής τομέας όταν ξεπεραστεί η κρίση»... Μα, τι ωραία που τα λέτε, κύριε υπουργέ... Στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, αναφέρομαι. Που από το προσυνέδριο της Ν.Δ. στο Ηράκλειο εξέφρασε, λέει, την πεποίθηση ότι ο πρωτογενής τομέας θα βγει κερδισμένος όταν ξεπεραστεί η κρίση που αντιμετωπίζει τώρα.

«Ο πρωτογενής τομέας είναι ο μόνος τομέας στη χώρα που έχει λάβει ειδική ενίσχυση από την κυβέρνηση με στοχευμένες δράσεις από εθνικούς πόρους. Αναμένουμε το επόμενο διάστημα και ευρωπαϊκές δράσεις που θα βοηθήσουν πραγματικά την πολύ δύσκολη αυτή συγκυρία, η οποία κατά βάση έχει ως θύματα τους κτηνοτρόφους».

Και για να μη νομίζετε ότι ο υπουργός ήτανε μόνο... λόγια, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα χθεσινά 50 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν να καταβληθούν στους κτηνοτρόφους ολόκληρης της χώρας... Πόσα, δηλαδή, ανά άτομο; 100; 150; Ή... 200 ευρώ, κύριε υπουργέ;

Πάντως, σημείωσε ότι σήμερα Μεγάλη Τρίτη και αύριο Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν 101 εκατ. ευρώ από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις που θα δίδονταν στο τέλος Μαΐου για το γάλα και για το βόειο κρέας.

Ευχαριστούμε τις Βρυξέλλες

Όχι... Μάλλον δε θυμήθηκε ο Γιώργος Γεωργαντάς να... ευχαριστήσει τις Βρυξέλλες στο σημείο αυτό, που δέχτηκαν τα χρήματα της ΚΑΠ από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις να μοιραστούν νωρίτερα... Μέγα επίτευγμα της... ελληνικής κυβέρνησης αυτό... ε;

Και φυσικά, τα “μπλα, μπλα” των υπουργών δε θα μπορούσαν να “σταθούν” χωρίς αυτό το... ωραίο που λένε καμιά φορά, πως «ο πρωτογενής τομέας είναι η “ραχοκοκαλιά” της περιφέρειας»... Ναι... το είπε αυτό και ο εν λόγω υπουργός, εξηγώντας ότι ευθύνη της κάθε κυβέρνησης είναι «να δημιουργήσει εκείνες τις υποδομές, αλλά και εκείνο το πλαίσιο, με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε ο μόχθος και ο κόπος του Έλληνα αγρότη πραγματικά με δίκαιο τρόπο να του επιστρέψει αυτά που του αναλογούν»... Μα τι ωραία που τα λέτε, λοιπόν, κύριε υπουργέ... Πείτε κι άλλα... Πείτε κι άλλα...

“Αχάριστοι” οι Θεσσαλοί αγρότες

Τώρα, βέβαια, από την άλλη, δεν ξέρω τι είναι αυτά που λένε οι Θεσσαλοί αγρότες... «Με άδεια ρεζερβουάρ δε γίνεται επάρκεια τροφίμων», λένε χαρακτηριστικά... Στο φουλ δουλεύουν, λέει, αυτές τις μέρες τα τρακτέρ τους οι αγρότες. Τώρα σπέρνουν βαμβάκι... Μετά θα πάνε στο καλαμπόκι... Αλλά τους απασχολεί η τσιμπημένη τιμή του diesel κίνησης. Ελάτε τώρα... Δεν ακούσατε τον κύριο υπουργό; Μην είστε... υπερβολικοί... «Όταν θα περάσει ετούτη η κρίση, θα συνειδητοποιήσουν οι αγρότες πως ο πρωτογενής τομέας θα βγει κερδισμένος»...

Γι’ αυτό σας λέω... Μην είστε ούτε υπερβολικοί, ούτε βιαστικοί ούτε... αχάριστοι...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News