Λύματα πνίγουν τον Γιόφυρο

Παραπολιτικά
Λύματα πνίγουν τον Γιόφυρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για εικόνες υποβάθμισης του περιβάλλοντος στον Γιόφυρο ποταμό, όπου το... κακό επαναλαμβάνεται...

Αυτή τη φορά, ο τηλεοπτικός φακός της “ΚΡΗΤΗ TV” κατέγραψε... μαύρο αφρό στο ποτάμι και σε μια μεγάλη έκταση, με δημότη στην περιοχή του Αϊ Γιάννη Χωστού να μας καταγγέλλει το γεγονός και να καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στους αναγκαίους ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή.

Τα λύματα είναι στάσιμα, καθώς στο επίμαχο σημείο εμποδίζονται και από έναν κορμό δέντρο, πριν αυτά καταλήξουν στη θάλασσα.

Μάλιστα, οι εικόνες αυτές απέχουν 200 περίπου μέτρα από το γεφυράκι στο ύψος της Φοινικιάς, όπου εκεί δημότες διαμαρτύρονται και για τη δυσοσμία.

Από την πλευρά μας ενημερώσαμε τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Ξυλούρη, ο οποίος μας ανέφερε ότι κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος θα πραγματοποιήσει σήμερα αυτοψία στο επίμαχο σημείο, προκειμένου να διαπιστωθεί η πηγή του κακού.

Επέστρεψαν μετά από δύο χρόνια απουσίας…

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, επέστρεψαν και μάλιστα δριμύτερες. Ο λόγος για τις γυναίκες του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ρεθύμνου “Ερωφίλη”, οι οποίες διοργάνωσαν με επιτυχία το πασχαλινό μπαζάρ απέναντι από το Δημαρχείο της πόλης, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα όλων.

Τα μέλη του Ομίλου παρασκεύασαν ένα σωρό καλούδια - νηστίσιμα και μη - προσφέροντας έτσι στο κοινό άρωμα αυθεντικών σπιτικών γεύσεων. Τα έσοδα από το πασχαλινό μπαζάρ θα διατεθούν, σύμφωνα με την πρόεδρο του Ομίλου Βαρβάρα Σκαρβέλη, για την αγορά υγειονομικού υλικού, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τη μνήμη της αείμνηστης Ρεθυμνιώτισσας γιατρού Έλλης Βότζη.

Στο Ρέθυμνο πάντως, επί 28 ολόκληρα χρόνια, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος δίνει “δείγματα γραφής” με τα προγράμματα που υλοποιεί, καθώς πάντα είναι αρωγός στη γυναίκα και το παιδί σε όλες τις εκφάνσεις του συνανθρώπου, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

Τρεις παραπάνω στο Επικρατείας

Μη νομίζετε ότι είναι εύκολος γρίφος οι εκλογές. Τα κόμματα τρέχουν τώρα γιατί αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών του Επικρατείας κατά τρεις, δηλαδή από 12 φτάνουν τους 15, προκειμένου να εκπροσωπηθούν οι απόδημοι. Έτσι, από κάποιες περιφέρειες θα κοπούν έδρες. Για παράδειγμα, ακούω για τον Νότιο Τομέα, την Α' Αθήνας και την Αχαΐα.

«Θάλασσα αλληλεγγύης»

Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο πασχαλινό παζάρι που πραγματοποίησε προχθές στο Ηράκλειο η “Θάλασσα Αλληλεγγύης”. Μικροί και μεγάλοι επισκέφτηκαν το εργαστήριο της “Θάλασσας Αλληλεγγύης” στην οδό 1770 αρ. 34, στο Ηράκλειο, ενώ με ανακοίνωση που εκδόθηκε έγινε γνωστό ότι συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο εργαστήριο της οδού 1770 σήμερα Μ. Τρίτη (18:00-20:00), αύριο Μ. Τετάρτη (17:00-18:00), μεθαύριο Μ. Πέμπτη (17:00-20:00), τη Μ. Παρασκευή (19:00-20:00), την Τρίτη 26 Απριλίου (18:00-20:00), την Τετάρτη 27 Απριλίου (17:00-20:00) και την Πέμπτη 28 Απριλίου (17:00-20:00).

Νέος εντεταλμένος

Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Σκουλάς διορίστηκε ως εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα συντονισμού και υποστήριξης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Σιδεροκέφαλος σε ένα δύσκολο και κρίσιμο πόστο!

Ανανέωση στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης

“Αέρα ανανέωσης” έχει φέρει ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος στις τάξεις της Αρχιεπισκοπής, με τις πρώτες ανακατατάξεις και αλλαγές ρόλων να βρίσκονται προ των πυλών, με κριτήρια αξιοκρατικά και με γνώμονα το συμφέρον της Εκκλησίας. Σίγουρα ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Μεθόδιος Βερνιδάκης είναι από τα πρόσωπα που θα αναβαθμιστούν με τις πρώτες αλλαγές, με το όνομα ηγουμένου μεγάλης Μονής της Κρήτης να ακούγεται για αντικαταστάτης του. Περισσότερα τις επόμενες μέρες, όταν όλα θα έχουν... κλειδώσει.

Καθημερινότητα προ πανδημίας

Διανύουμε ακόμα περίοδο πανδημίας, ακόμη και αν κάποιοι στην κυβέρνηση επιχειρούν να το ξεχάσουν. Έχουμε περάσει από το ένα άκρο (lockdown, πιστοποιητικά νόσησης, εμβολιασμού, self test) στο άλλο άκρο της πλήρους απελευθέρωσης, από τις αρχές καλοκαιριού. Πετάμε ακόμα και τις μάσκες, με τη χρήση τους να είναι υποχρεωτική μόνο εντός νοσοκομείων και μέσων μαζικής μεταφοράς. Αλήθεια τώρα; Πώς είναι δυνατόν και με ποια επιχειρήματα θα πας να πείσεις τους πολίτες από τον Οκτώβρη να μπουν στη διαδικασία περιορισμών και υποχρεωτικότητας; Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η επιστροφή στην κανονικότητα έχει χαρακτηριστικά οικονομίας και πολιτικής. Αυτά. Η υγεία σε δεύτερο πλάνο.

Master class ζωγραφικής για προσφυγόπουλα

Οι Ουκρανοί που ζουν στο Ηράκλειο μάς έχουν αποδείξει εμπράκτως όλο αυτό το διάστημα της πολεμικής σύρραξης πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι και πόσο προσπαθούν με ό,τι μέσα διαθέτουν να σταθούν στο πλευρό των συμπατριωτών τους που δοκιμάζονται σκληρά στην εμπόλεμη Ουκρανία. Αυτή τη φορά αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια ακόμη δράση, αφιερωμένη στα προσφυγόπουλα της Ουκρανίας που μένουν στην Κρήτη και δη στο Ηράκλειο. Σήμερα το πρωί καλούν τα παιδιά των προσφύγων από την Ουκρανία να συμμετέχουν σε μάθημα ζωγραφικής στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Ήδη, όπως μαθαίνουμε, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, με 25 παιδιά να έχουν δηλώσει συμμετοχή για το master class ζωγραφικής.

Την ίδια ώρα, να υπενθυμίσουμε ότι βρίσκεται και πάλι σε εξέλιξη η συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου για τον άμαχο και δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Ουκρανίας. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια αξιέπαινη ενέργεια, την οποία κι εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να επιβραβεύσουμε όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News