Μια φωτογραφία που μοσχοβολάει άνοιξη!

Παραπολιτικά
Μια φωτογραφία που μοσχοβολάει άνοιξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια φωτογραφία που απεικονίζει... όλη τη ζωή! Μια φωτογραφία που μοσχοβολάει άνοιξη ακόμη κι αν ο καιρός κάνει τα τερτίπια του! Μια υπέροχη φωτογραφία όπως πολλές άλλες του αγαπητού Γιάννη Τσιγκένη, που αιχμαλωτίζει τη λεπτομέρεια αποκαλύπτοντας έναν κόσμο μέσα στον κόσμο που ξέρουμε!

Επιστρέφει ο Κοτζιάς

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών που διεξάγεται το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ερώτημα που απασχόλησε τους συμμετέχοντες ήταν η επιστροφή του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην πολιτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως μία από τις παρακαταθήκες που άφησε η κυβέρνηση ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως εκφράστηκε από τον ίδιο αλλά και από τον Ζάεφ και τον Νίκο Κοτζιά, όλοι χειροκρότησαν. Όλοι τότε μίλησαν για επικείμενη επιστροφή του Κοτζιά, κάτι το οποίο οι φίλοι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να γίνει άμεσα. Ο κόσμος σηκώθηκε και χειροκρότησε τον πρόεδρο, ενώ άπαντες μίλησαν για επιστροφή του Κοτζιά. Αξίζει να αναφερθεί πως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ήταν ο τελευταίος ομιλητής της πρώτης ημέρας του συνεδρίου προχθές Πέμπτη. Μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον λόγο πήραν εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος πήρε τον λόγο ως πρόεδρος του “ΠΡΑΤΤΩ”.

Κατενθουσιασμένος ο Ζάεφ

Ο πρώην πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας έδωσε δυναμικό «παρών» στο συνέδριο την πρώτη ημέρα. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε το όνομά του, τα χειροκροτήματα ήταν πολλά. Ο Ζάεφ στράφηκε προς τους συνέδρους που βρίσκονταν στο γήπεδο του Tae-Kwon-Do και τους χαιρέτησε και εκείνοι φώναζαν ρυθμικά το όνομά του. Και ο Ζάεφ έκανε μια κίνηση του χεριού του προς την καρδιά του, ανταποδίδοντας τη χαρά που εισέπραξε...

Πολυσυλλεκτικό προεδρείο

Το προεδρείο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όπως ανακοινώθηκε από την πρώτη μέρα ήταν πολυσυλλεκτικό, αποτελούμενο από άτομα διαφορετικά που προέρχονται από ποικίλους χώρους, όπως π.χ. ο συνδικαλιστής Νίκος Φωτόπουλος, αλλά και άτομα από τον αγροτικό χώρο. Περιελάβανε μαθητές λυκείου που ανήκουν στην ισλαμική κοινότητα, αλλά και άτομα που είναι ενταγμένα στο αναπηρικό κίνημα και ακολουθούν το κόμμα. Σκοπός του Αλέξη Τσίπρα ήταν να κάνει όσο γίνεται πιο πολυσυλλεκτικό το ακροατήριο, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα ήθελε να περάσει το μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα κόμμα ανοιχτό και προοδευτικό, στο οποίο όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης, εισοδηματικής κατάστασης ή σωματικής ακεραιότητας, είναι ευπρόσδεκτα.

Γεμάτο το στάδιο

Κατάμεστο ήταν το στάδιο του Tae-Kwon-Do στο Παλαιό Φάληρο στην ομιλία του Τσίπρα. Κάποιοι ανέμεναν πως πολλοί δε θα δώσουν το «παρών» εξαιτίας του ότι η ερχόμενη εβδομάδα είναι η Μεγαλοβδομάδα και μια σημαντική μερίδα ανθρώπων θα μεταβούν στην ύπαιθρο για τις πασχαλινές διακοπές. Εντέλει διαψεύστηκαν. Το στάδιο ήταν γεμάτο και μάλιστα ασφυκτικά. Πάνω από 5.000 σύνεδροι ήταν παρόντες σε μια προσπάθεια να αλλάξει σελίδα το κόμμα και να απομακρυνθεί από την εσωστρέφειά του. Όλοι ήταν εκεί προκειμένου να δουν τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έδωσε τις νέες “συντεταγμένες” πάνω στις οποίες θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Πριν την έναρξη της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, την Πέμπτη 14 Απριλίου, υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συνομίλησαν με απλά μέλη των Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ, παράγοντας μια γνήσια και αυθεντική διαβούλευση, η οποία στηρίχτηκε σε μια καλόπιστη ανταλλαγή επιχειρημάτων για την επόμενη μέρα.

«Πράσινο φως» για το υβριδικό Αμαρίου

Δύο νέες στρατηγικές επενδύσεις άνω του 1,2 δισ. ευρώ, η μία εκ των οποίων χωροθετείται εδώ στην Κρήτη, εγκρίθηκαν χθες από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Πρόκειται για την επένδυση “Investment in Data Centers in Greece” της Microsoft Hellas και την επένδυση “Υβριδικό έργο φράγματος Ποταμών (Αμαρίου)” της “ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή”. Οι στρατηγικές αυτές επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν 410 νέες θέσεις εργασίας.

H επενδυτική πρόταση της “ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή” στην Κρήτη αφορά στη δημιουργία ενός υβριδικού σταθμού, ο οποίος αξιοποιεί στο μέγιστο την αιολική παραγωγή 26 ανεμογεννητριών (μονάδες ΑΠΕ), καθώς τη συνδυάζει με σχήμα ελεγχόμενης λειτουργίας. Ο συνδυασμός υδροηλεκτρικής και αιολικής παραγωγής δημιουργεί αυξημένες δυνατότητες παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας και θα συμβάλει στην περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. Η επένδυση, συνολικού προϋπολογισμού 240 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να δημιουργήσει 110 νέες θέσεις εργασίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε: «Οι εγκρίσεις των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων είναι ακόμα μία σημαντική ένδειξη ότι η χώρα μας, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετωπίζει, βρίσκεται σε τροχιά ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης. Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυξάνεται διαρκώς και είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί έναν από τους ελκυστικότερους επενδυτικούς προορισμούς στην Ευρώπη».

«Έφυγε» ο πρώτος πρόεδρος των οικοδόμων

Έφυγε από τη ζωή ο πρώτος πρόεδρος της της Ένωσης Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου (μετέπειτα Συνδικάτο Οικοδόμων) Γιώργος Μεσσαριτάκης. Με ανακοίνωσή τους οι οικοδόμοι αποχαιρετούν τον συνάδελφό τους, λέγοντας ότι είναι τυχεροί που τον γνώρισαν και προσθέτοντας: «Αποχαιρετάμε έναν άξιο συνάδελφο, έναν άξιο συναγωνιστή που αφιέρωσε τη ζωή του στον ταξικό αγώνα, στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το απέδειξε σε όλη του την πορεία στις οικοδομές που βρέθηκε από μικρό παιδί κιόλας. Αν και συνταξιούχος, συνεχώς ανησυχούσε για τον ταξικό προσανατολισμό του Συνδικάτου και πάντα είχε να δώσει σε εμάς τους νεότερους συμβουλές. Η προσφορά του και η δράση του στον δρόμο της ταξικής πάλης, στον οποίο πορεύτηκε, είναι παρακαταθήκη για τον αγώνα μας και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, σε δήλωσή του ανέφερε: «Με τον Γιώργο Μεσσαριτάκη, που έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, είχαμε συμπορευτεί σε κοινούς αγώνες για τα δίκαια της εργατικής τάξης, κατά την περίοδο της θητείας μας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Κατά κοινή ομολογία, επρόκειτο για έναν έντιμο, δυναμικό και ανυποχώρητο ιδεολόγο αγωνιστή, ο οποίος προέτασσε πάντα τα συμφέροντα των οικοδόμων αλλά και όλων των εργαζομένων, που υπηρετούσε με συνέπεια και αυταπάρνηση.

Τις αρετές του αξιοποίησε και κατά την περίοδο που υπηρέτησε τον Δήμο Ηρακλείου, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου συνέχισε να μάχεται για το καλό της πόλης και τα πραγματικά συμφέροντα των δημοτών.

Εκφράζω προς την οικογένειά του τη βαθιά λύπη μου για την απώλειά του και εύχομαι το λαμπρό του παράδειγμα να αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης για όσους υπηρετούν τα κοινά».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, αναφερόμενος στις ιδιότητες του Γιώργου Μεσσαριτάκη ως δημοτικού συμβούλου και συνδικαλιστή αλλά και οικοδόμου, καταλήγοντας: «Θα μείνει στη μνήμη μας για το σθένος, την κοινωνική του εγρήγορση και τον ακέραιο χαρακτήρα του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News