Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας στον Άγιο Μηνά

Παραπολιτικά
Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας στον Άγιο Μηνά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μηνύματα ειρήνης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο, ο οποίος βρέθηκε στη γενέτειρά του και προσευχήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά για τους ομόδοξους λαούς.

«Πονάει η καρδιά μου όταν σκοτώνονται άνθρωποι και κατεδαφίζονται κτήρια στην Ουκρανία», τόνισε ο Πατριάρχης, ο οποίος γύρισε τον χρόνο πίσω, όταν ο ίδιος βρέθηκε στην Οδησσό από το Σπήλι, το 1985, όπου παρέμεινε 10 ολόκληρα χρόνια.

«Μπροστά στον Άγιο Μηνά, η προσευχή μου είναι “δώσε, Κύριε, σε αυτούς τους ομόδοξους λαούς την ειρήνη. Να μη χύνεται αίμα”», σημείωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο οποίος από το Ηράκλειο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη έκταση που δώρισε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι προς το Πατριαρχείο στη νέα Διοικητική Πρωτεύουσα της Αιγύπτου, που αναδύεται από την έρημο, και η οποία αποτελεί τη νεότερη πρωτεύουσα του κόσμου.

Το Πατριαρχείο αποκτά τον δικό του χώρο, καθώς θα χτιστεί μια εκκλησία και ένας πολυπολιτισμικός χώρος ο οποίος θα αγκαλιάσει όλους τους ανθρώπους, τον οποίο αφιερώνει ο κ. Θεόδωρος στις τρεις, όπως είπε, πατρίδες του, την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο.

Πρόκειται για έναν τεράστιο χώρο, στο Κάιρο, ο οποίος θα αποτελέσει το νέο κέντρο Ορθοδοξίας, ενώ θα αποτελέσει φάρο για το ιεραποστολικό έργου του Πατριαρχείου στην πολύπαθη ήπειρο.

Τα δικά του μηνύματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία έστειλε ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο οποίος πριν αρκετές δεκαετίες έζησε στην Οδησσό.

Ο Πατριάρχης βρέθηκε στο Ηράκλειο προκειμένου να συγχαρεί τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του, σημειώνοντας ότι «τον καμαρώνουμε για τη φωτεινή του Πατριαρχία και ότι ήδη έχει γράψει χρυσές σελίδες στο βιβλίο της εκκλησιαστικής μας Ιστορίας».

Λιμενικοί ειρωνεύονται τη νεκρή… Καρολάιν;

Αλήθεια, τι θα κάνει ο Πλακιωτάκης ως υπουργός με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με βίντεο στο οποίο φέρεται να είναι υπό συνεδρίαση το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λιμενικών ΠΟΕΠΛΣ και κάποιοι συνδικαλιστές ειρωνεύονται τη νεκρή Καρολάιν, που βρήκε τον θάνατο από τα χέρια του συζύγου της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Στο βίντεο αυτό, ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ και πρόεδροι πρωτοβάθμιων σωματείων ακούγονται και φαίνονται να κάνουν “πλακίτσα” σχετικά με τη φρικτή γυναικοκτονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και μια άλλη γυναικοκτονία που είχε σημειωθεί το 2013, και συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Ο απίστευτος διάλογος:

«Εγώ σήμερα λέω της γυναίκας μου “κάτσε καλά μην πάρω πτυχίο πιλότου”. Κόκκαλο η γυναίκα».  

«Έτσι μπράβο, φιλαράκι, να μαθαίνουνε».

«Είδες που τα κοριτσάκια, όταν είναι μικρά, λένε “θα παντρευτώ πιλότο”; Χα χα χα».

«Εμείς, παιδιά, είχαμε ένα πολύ ήσυχο άνθρωπο και μια εκεί - Θεός σχωρέσ’ την - που τον έκανε ό,τι ήθελε από εδώ κι από εκεί και τον εξευτέλιζε. Γυρνάει κάποια στιγμή το μυαλό του, πάει και τη θάβει εδώ στο Ντίπι - έτσι λένε μια περιοχή - οπότε μετά είχε βγει και λέγανε “ή πιστή στο σπίτι ή γυμνή θαμμένη στο Ντίπι”» (γέλια όλων).

Σημαντική τομή για το αναπηρικό κίνημα

Σημαντική τομή για το αναπηρικό κίνημα αποτελεί η υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού για Άτομα με Αναπηρία, με το πιλοτικό πρόγραμμα να παίρνει σύντομα “σάρκα και οστά” στην Περιφέρεια Αττικής.  «Να εφαρμοστεί άμεσα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας», τονίζει το μέλος της επιτροπής προσβασιμότητας του Δήμου Ηρακλείου Νίκος Μαυροματάκης.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θεσμό, καθώς συμπολίτες μας θα μπορούν να διαλέξουν τον δικό τους προσωπικό βοηθό με χρηματοδότηση του κράτους, για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Την παρέμβαση των βουλευτών αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου το πρωτοποριακό πρόγραμμα να... τρέξει και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, τονίζουν οι ενδιαφερόμενοι.

Το πιλοτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε χίλιους συμπολίτες μας, ηλικίας 16 έως 65 ετών, με πιστοποιημένη αναπηρία βάσει γνωμάτευσης ΚΕΠΑ, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει εξορμήσεις

Σε εξορμήσεις προβαίνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό να υπάρξει ώσμωση με την κοινωνία. Σκοπός είναι να αποτυπωθεί ο παλμός, ώστε να κατανοήσουν στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος τι αισθάνεται ο πολίτης τη δεδομένη συγκυρία, όπου τα μέτωπα είναι πολλά. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε σημαντικούς τομείς, όπως είναι η δημόσια υγεία και τα ενεργειακά. Σκοπός είναι, μέσα από ημερίδες και εκδηλώσεις, να μάθει ο κόσμος για το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί στο έπακρο, ώστε να αλλάξει πολιτική κατεύθυνση και στόχευση η συνείδηση του πολίτη. Στο Ηράκλειο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια πρωτοβουλία, παρά τις συνεχείς επαφές που κάνουν στελέχη του Ηρακλείου με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αγοραστική δύναμη του εργαζομένου, που λαμβάνει τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα, είναι η έβδομη χαμηλότερη μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. Υπενθυμίζεται ότι, παρά την αύξηση του 2% στις αρχές Γενάρη (από τα 650 στα 663 ευρώ), η αγανάκτηση του κόσμου είναι έκδηλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η ακρίβεια έχει “γονατίσει” τους πολίτες. Πλήθος κόσμου εκφράζει την αγανάκτησή του για τη ραγδαία αύξηση των τιμών σε βασικά υλικά αγαθά και τρόφιμα, αλλά και για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει γίνει μια στοιχειώδη αύξηση στον βασικό κατώτατο μισθό! Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους αντιδράσεις είναι απόλυτα δικαιολογημένες, καθώς ο κόσμος απλά δεν αντέχει άλλο!

“Μισή Ελλάδα” μετανάστες!

Σαν τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας... 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι δηλαδή, εγκατέλειψαν την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής μέχρι σήμερα... Την ανατριχιαστική αυτή πληροφορία δίνει η υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, που εδρεύει στη Γενεύη.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, περίπου 2,59 εκατομμύρια έχουν πάει στη γειτονική Πολωνία, οι περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ακολουθεί η Ρουμανία, με περισσότερους από 686.000 πρόσφυγες και μετά η Ουγγαρία με τουλάχιστον 419.000.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκτιμά πως πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν από τότε μετακινηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως αυτές οι διελεύσεις συνόρων δεν καταγράφονται. Δεν καταμετρώνται, επίσης, όσοι επέστρεψαν στην Ουκρανία, όπως έγραφε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η κυβέρνηση γνώριζε», γράφει η “Εστία”

Στο μεταξύ, η εφημερίδα “Εστία” στο κυριακάτικο φύλλο της αποκάλυψε πως... «η κυβέρνηση γνώριζε για την εμφάνιση του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή»! Η εφημερίδα “Εστία”, που ανήκει παραδοσιακά στον συντηρητικό χώρο και στη Ν.Δ., αποκαλύπτει στο φύλλο της Κυριακής πως η κυβέρνηση γνώριζε από πριν ότι τα μηνύματα των “μαχητών” του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια του μαγνητοσκοπημένου μηνύματος του Βολοντίμιρ Ζελέσνκι στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η εφημερίδα διαψεύδει τον πρόεδρο της Βουλής και το Μαξίμου, που είχαν ισχυριστεί πως το βίντεο έφτασε στη Βουλή λίγα λεπτά πριν την προβολή.

Η εκτέλεση της Παλαιστίνιας

Πάμε να δούμε όμως τι γίνεται και στον μόνιμο πόλεμο των Ισραηλινών και τους Παλαιστίνιους... Χθες, μία 45χρονη Παλαιστίνια σκοτώθηκε από τον κατοχικό ισραηλινό στρατό στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης!

Πρόκειται για την Γκάντα Σαμπατίν, μια χήρα και μητέρα έξι παιδιών, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε πως η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της που προκλήθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως η γυναίκα ήταν άοπλη. Επιβεβαίωσε ακόμα ότι οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά της 45χρονης γυναίκας, με τον ισχυρισμό πως κατευθυνόταν με «ύποπτο» τρόπο προς αυτούς, παρά τις «προειδοποιητικές βολές»...

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, η γυναίκα, η οποία παραλήφθηκε από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την άφιξή της στο νοσοκομείο της Μπέιτ Τζάλα, κοντά στη Βηθλεέμ, όπου υπέκυψε έχοντας χάσει «πολύ αίμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News