Πανελλαδικές 2023 - Προτεινόμενο διαγώνισμα: Αρχαία Ελληνικά - Υψηλός Συντελεστής!

Θέματα εξετάσεων
Πανελλαδικές 2023 - Προτεινόμενο διαγώνισμα: Αρχαία Ελληνικά - Υψηλός Συντελεστής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Αρχαία Ελληνικά στις Πανελλήνιες Εξετάσεις έχουν αυξημένο συντελεστή βαρύτητας (30%) σε δημοφιλείς σχολές που ταυτόχρονα έχουν υψηλή βάση εισαγωγής. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη Νομική σχολή (Θεσσαλονίκης) (ΑΠΘ), το  Νομικό (ΣΣΑΣ) (Θεσσαλονίκης) τη σχολή  Αξιωματικών Πυροσβεστικής Ακαδημίας (ΣΠΑ),τη σχολή Πυροσβεστών (ΣΠΑ).

Το συγκεκριμένο προτεινόμενο διαγώνισμα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Για να διεκδικήσουμε υψηλή βαθμολογία στο διδαγμένο κείμενο οφείλουμε να  προσέχουμε ιδιαιτέρως τις παραπομπές που κάνουμε στις ερωτήσεις ανάπτυξης ώστε να είναι σωστή η αναγωγή. Παρατηρήστε πόσο προσεκτικά έχουν επιλεγεί οι κειμενικές αναφορές (λέξεις–φράσεις από το κείμενο αναφοράς) στην τελευταία παράγραφο της απάντησης για την ερώτηση Β1α του παρόντος διαγωνίσματος, αλλά και στην απάντηση της Β2, που ζητούνται στοιχεία δημώδους ύφους και ποιητικές εκφράσεις.

Επιπλέον, να μελετάτε διεξοδικά τα λεξιλογικά κάθε κειμένου. ώστε για κάθε λέξη να έχετε τη δυνατότητα επιλογής από διαφορετικό θέμα. Π.χ. ἔχων: Έξη, σχολείο, ραβδούχος, ενέχυρο, όχημα.

Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας!

Καλή επιτυχία!

Αναλυτικά το διαγώνισμα ΕΔΩ ή εδώ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News