Πανελλαδικές 2023 - Προτεινόμενο διαγώνισμα: Μαθηματικά - Δεδομένη δυσκολία!

Θέματα εξετάσεων
Πανελλαδικές 2023 - Προτεινόμενο διαγώνισμα: Μαθηματικά - Δεδομένη δυσκολία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αυτό διαγωνίζεται η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων, αφού αφορά εκείνους του θετικού αλλά και του οικονομικού προσανατολισμού

Κάθε χρόνο στις Πανελλαδικές εξετάσεις γίνεται λόγος για τις απαιτήσεις του διαγωνίσματος των Μαθηματικών. Αναμενόμενη είναι πάντοτε η δυσκολία των θεμάτων που οδηγούν τους περισσότερους να μην καταφέρνουν να περνούν τη βάση του 10!  Σε αυτό διαγωνίζεται η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων, αφού αφορά εκείνους του θετικού αλλά και του οικονομικού προσανατολισμού.

Στο συγκεκριμένο διαγώνισμα, το θέμα Β καλύπτει μεγάλο μέρος της ύλης χωρίς όμως να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολο. Απαραίτητη είναι η γνώση: συνέχειας, παραγωγισιμότητας, μονοτονίας, ακροτάτων, συνόλου τιμών, κυρτότητας, ασύμπτωτων ευθειών και χάραξη γραφικής παράστασης. Έχει τεθεί αρκετές φορές παρόμοιο στις πανελλαδικές οπότε οι υποψήφιοι οφείλουν να είναι σε θέση  να το διαχειριστούν.   

Για το θέμα Δ στο ερώτημα Δ1 πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι ότι κατά την εύρεση τιμών παραμέτρου από Θεώρημα Fermat πρέπει να κάνουν επαλήθευση και να δεχτούν μόνο την τιμή που επαληθεύει.

Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας. Καλή επιτυχία!

Αναλυτικά το διαγώνισμα ΕΔΩ ή εδώ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News