Πανελλήνιες 2019: Τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Θέματα εξετάσεων
Πανελλήνιες 2019: Τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τρία μαθήματα συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις

Συνεχίζεται, σήμερα Τετάρτη, ο... μαραθώνιος των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψήφιους των ΓΕ.Λ. με τα μαθήματα της Ιστορίας (ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), της Φυσικής (Θετικών Σπουδών) και της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Οικονομίας και Διοίκησης).

Δείτε τα θέματα της Ιστορίας ΕΔΩ

Δείτε τα θέματα της Φυσικής ΕΔΩ

Δείτε τα θέματα της Ανάπτυξης Εφαρμογών ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία για τις πανελλαδικές θα ολοκληρωθεί στις 18 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 20 του μήνα για τα Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ οι εξετάσεις με τα ειδικά μαθήματα ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου.

Αναφορικά με τα θέματα της Φυσικής, όπως σχολίασε ο κ. Μανόλης Μαυράκης, Διευθυντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου:

«Όσον αφορά το μάθημα της Φυσικής, ας σημειωθεί ότι ο βαθμός δυσκολίας ομοιάζει με την περσινή χρονιά, ίσως να είναι και λίγο ευκολότερα σε σχέση με πέρσι. Η θεωρία στο Α θέμα είναι αναμενόμενης δυσκολίας. Δύο από τα τρία ερωτήματα του Β θέματος είχαν ενδιαφέρον, ήταν απαιτητικά. Το θέμα Γ ήταν περιορισμένης δυσκολίας, χαρακτηρίζεται εύκολο. Όσο για το θέμα Δ ήταν σίγουρα για καλά διαβασμένος μαθητές. Συγχρόνως προβληματίζει ο όγκος τους. Οι μαθητές έπρεπε να γράψουν πολλά.».

Για το μάθημα της Πληροφορικής, ο κ. Μαυράκης αναφέρει:

«Στο μάθημα της Πληροφορικής, το σχόλιο είναι ότι πρόκειται για εύκολα θέματα, σίγουρα ευκολότερα από την περσινή χρονιά. Κάποια από αυτά, όπως το θέμα Α και Γ, μας «γυρίζουν» χρόνια πίσω στην εξέταση του μαθήματος ! Το θέμα Α χαρακτηρίζεται εύκολο. Το θέμα Β μέτριας δυσκολίας και αναμενόμενο. Το θέμα Γ εξαιρετικά εύκολο. Όσον αφορά το θέμα Δ θα δυσκολέψουν μονάχα οι πέντε μονάδες του υποερωτήματος Δ3. Γενικά τα θέματα χαρακτηρίζονται εύκολα, κλασσικά και αναμενόμενα χωρίς εκπλήξεις.».

Βατά τα θέματα της Ιστορίας:

«Στο μάθημα της Ιστορίας το σχόλιο είναι ότι το διαγώνισμα ήταν μέτριας δυσκολίας με αναμενόμενα θέματα. Οι ορισμοί όπως και τα ερωτήματα σωστού λάθους χαρακτηρίζονται αναμενόμενα χωρίς δυσκολίες. Το θέμα Β1 επειδή είναι συνδυαστικό έχει ενδιαφέρον, χωρίς όμως υψηλό δείκτης δυσκολίας. Το θέμα Γ1, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, είχε τρεις πήγες με αναφορές στο «κρητικό ζήτημα», τους παράγοντες που άλλαξαν το θετικό κλίμα στην πρώτη περίοδο. Το Δ1, με έναν πίνακα και δύο παράλληλα κείμενα, αφορούσε τις υποδομές του ελληνικού κράτους από το 1820 κ. εξής. Και τα ερωτήματα των πηγών χαρακτηρίζονται μέτριας δυσκολίας για εκείνους που είχαν μελετήσει οργανωμένα το μάθημα.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News