«Ημέρες Καριέρας 2023» - Δωρεάν Επαγγελματικός Προσανατολισμός για τους μαθητές του Ηρακλείου

Κρήτη
«Ημέρες Καριέρας 2023» - Δωρεάν Επαγγελματικός Προσανατολισμός για τους μαθητές του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Κρήτη - Δωρεάν ενημέρωση για μαθητές Λυκείου και τους γονείς τους - Δωρεάν Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Α΄ Λυκείου!

Για εικοστή δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργανώνουν «Ημέρες Καριέρας», μια ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στο ξενοδοχείο Atlantis το Σάββατο το απόγευμα (17:30) στις 8 Απριλίου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές της πόλης και τους γονείς τους - Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού που γίνεται στην Κρήτη, 22 συναπτά έτη, μια εκδήλωση θεσμό που οι Κρητικοί την αναμένουν.

Την επόμενη μέρα, 9 Απριλίου, δίδεται η ευκαιρία σε όσους μαθητές A΄ Λυκείου της πόλης του Ηρακλείου δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν επίσης δωρεάν το test επαγγελματικού προσανατολισμού «Ariston Noisis Plus». (Πληροφορίες και συμμετοχές στο 2810 245 300)

Και φέτος λοιπόν τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργανώνουν «Ημέρες Καριέρας», μια ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού  στο ξενοδοχείο Atlantis ,   με  εισηγητές τους κυρίους Σπύρο Μιχαλούλη, Οικονομολόγο - Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Μ.Sc.), μέλος της Δ/νσης της εταιρίας συμβούλων σταδιοδρομίας Οrientum  (www.orientum.gr) και Θοδωρή Θεοτόκη, Σύμβουλο Σπουδών της Orientum, κατεξοχήν αρμόδιους  σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, σπουδών και αγοράς εργασίας στην Ελλάδα.

Οι εισηγήσεις τους θα αφορούν σημαντικές αλλαγές στο Λύκειο και το Σύστημα Εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Θα επιμείνουν σε θέματα Συμβουλευτικής προς γονείς και μαθητές , κίνητρα διαβάσματος , στοχοθεσία και τρόπους οργάνωσης προγράμματος  και  μελέτης από τους μαθητές. Το κύριο μέρος της παρουσίασης τους θα αφορά τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους , τα επαγγελματικά τους δικαιώματα αλλά και τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Θα προτείνουν τεκμηριωμένα σωστές επιλογές σπουδών και επαγγέλματος, λαμβάνοντας υπόψη νέα δεδομένα της αγοράς εργασίας. Θα αναφερθούν σε «εναλλακτικές καριέρες», δηλαδή  σε επιλογές που μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικές επαγγελματικές διαδρομές, οι οποίες  έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας. Τέλος θα δώσουν   πρακτικές, πολύτιμες συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για όσους δίνουν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις.

Workshop – Επικοινωνία Μαθητών με Επαγγελματίες: Στο μέσον της Εκδήλωσης οι μαθητές θα έχουν  τη δυνατότητα  να επικοινωνήσουν άμεσα - δια ζώσης με Επαγγελματίες από διάφορους χώρους, από όλο το φάσμα της επαγγελματικής – οικονομικής δραστηριότητας (τουλάχιστον 25 διαφορετικοί επιτυχημένοι Επαγγελματίες του Ηρακλείου), προκειμένου να ρωτήσουν οι ίδιοι και να πάρουν πληροφορίες για τις συνθήκες των επαγγελμάτων τους και τις προοπτικές τους.

Δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Α’ Λυκείου

Την επόμενη μέρα (9 Απριλίου) δίδεται  η ευκαιρία σε όσους μαθητές A΄   Λυκείου της πόλης του Ηρακλείου δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το test επαγγελματικού προσανατολισμού, «Ariston Noisis Plus».

Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόπιστα Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ελλάδα, που διερευνά την προσωπικότητα (επαγγελματικοί τύποι & χαρακτηριστικά) και τα ενδιαφέροντα του μαθητή. Με βάση τα ιδιαίτερα στοιχεία της προσωπικότητας του κάθε μαθητή, προτείνει με ασφάλεια και με σειρά κατάταξης, πανεπιστημιακές σχολές που ταιριάζουν στο προφίλ του κάθε μαθητή. 

Η διαδικασία – συμμετοχή στο σχετικό Test είναι διάρκειας περίπου 30 λεπτών. Τις εβδομάδες μετά τη διενέργεια του test θα ακολουθήσει ατομική συμβουλευτική ανάλυση των αποτελεσμάτων του test (εκτυπωμένη έκθεση ατομικών αποτελεσμάτων), με στόχο το σωστό Επαγγελματικό Προσανατολισμό των μαθητών που θα συμμετέχουν. Η συμβουλευτική θα γίνει από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, πιστοποιημένους συμβούλους από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, παρόντος του μαθητή και ενός τουλάχιστον γονέα.

                                        Πληροφορίες και συμμετοχές στο 2810 245 300.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News