Ημέρες Καριέρας: Δωρεάν Ενημέρωση Προσανατολισμού

Προσανατολισμός
Ημέρες Καριέρας: Δωρεάν Ενημέρωση Προσανατολισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον Σπύρο Μιχαλούλη, Οικονομολόγο-Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Μ.Sc.)

Για εικοστή συνεχόμενη χρονιά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργάνωσαν «Ημέρες Καριέρας», μια ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού, στις 17:30 το απόγευμα του Σαββάτου στις 30 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά ανταποκρινόμενη έτσι στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω του Covid-19.

Η συμμετοχή ήταν ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους μαθητές της πόλης και τους γονείς τους. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού που γίνεται στην Κρήτη, μια εκδήλωση θεσμό που οι Κρητικοί την αναμένουν.

Εισηγητής της ενημέρωσης ήταν ο κος Σπύρος Μιχαλούλης, Οικονομολόγος-Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Μ.Sc.), μέλος της Δ/νσης της εταιρίας συμβούλων σταδιοδρομίας Οrientum (www.orientum.gr), κατεξοχήν αρμόδιος σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, σπουδών και αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. O ίδιος είναι συγγραφέας του εξαιρετικού Οδηγού Σπουδών «Πάμε Πανεπιστήμιο», ο οποίος παρουσιάζει αναλυτικά τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Επίσης, στην εισήγηση συμμετείχε ο Δημήτρης Τσικνας, Βιολόγος-Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και εισηγητής στις εκδηλώσεις Επαγγελματικού Προσανατολισμού της εταιρίας συμβούλων σταδιοδρομίας Οrientum (www.orientum.gr).

Στην ομιλία τους ξεκίνησαν με τα νέα για το Σύστημα Εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση και επέμειναν  στη Συμβουλευτική προς γονείς και μαθητές, τα κίνητρα διαβάσματος, τη στοχοθεσία και τους τρόπους οργάνωσης του προγράμματος και της μελέτης από τους μαθητές.

 Το κύριο μέρος της παρουσίασης αφορούσε τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους, τα επαγγελματικά τους δικαιώματα αλλά και τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Πρότειναν τεκμηριωμένα σωστές επιλογές σπουδών και επαγγέλματος, λαμβάνοντας υπόψη νέα δεδομένα της αγορά εργασίας. Αναφέρθηκαν σε «εναλλακτικές καριέρες», δηλαδή σε επιλογές που μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικές επαγγελματικές διαδρομές, οι οποίες έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Τέλος έδωσαν πρακτικές, πολύτιμες συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για όσους δίνουν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις, δεδομένων των πολύ σοβαρών αλλαγών που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Την επόμενη μέρα, 31 Ιανουαρίου, δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές A΄ Λυκείου  να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το test επαγγελματικού προσανατολισμού «Ariston Noisis Plus».

Πιστοποιημένο   Κέντρο Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News