Επαγγελματικός προσανατολισμός

Δωρεάν Επαγγελματικός Προσανατολισμός «Ημέρες Καριέρας 2019»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πολυαναμενόμενη εκδήλωση από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς στο Ηράκλειο

Εξαιρετική επιτυχία, αλλά και τεράστια συμμετοχή του κόσμου στις Ημέρες Καριέρας που διοργάνωσαν και φέτος τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου.

Για δέκατη έβδομη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσαν «Ημέρες Καριέρας», μια ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στο ξενοδοχείο Atlantis το Σάββατο το απόγευμα στις 6 Απριλίου. Η συμμετοχή ήταν δωερεάν για όλους τους μαθητές της πόλης και τους γονείς τους. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού που γίνεται στην Κρήτη, 17 συναπτά έτη, μια εκδήλωση θεσμό που οι Κρητικοί την αναμένουν.

Την επόμενη μέρα, 7 Απριλίου, δόθηκε η ευκαιρία σε όσους μαθητές A’ Λυκείου δήλωσαν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν δωρεάν το test επαγγελματικού προσανατολισμού «Ariston Noisis Plus». Η συγκεκριμένη διαδικασία υποστηρίχθηκε από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό DP Studies. H συνέργεια των δύο εκπαιδευτικών φορέων της πόλης μας ήταν σημαντική και αναμένονται και στο μέλλον αποδοτικές συνεργασίες προς όφελος των νέων της πόλης μας.

Και φέτος λοιπόν τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργάνωσαν «Ημέρες Καριέρας», μια ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στο ξενοδοχείο Atlantis , με εισηγητή τον κο Νίκο Παυλάκο, Εκπαιδευτικό -Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Μ.Sc.), μέλος της Δ/νσης της εταιρίας συμβούλων σταδιοδρομίας Οrientum (www.orientum.gr), κατεξοχήν αρμόδιο σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, σπουδών και αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. O ίδιος είναι συγγραφέας του εξαιρετικού Οδηγού Σπουδών «Πάμε Πανεπιστήμιο», ο οποίος παρουσιάζει αναλυτικά τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Στην εισήγησή του ξεκίνησε με τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο, το Νέο Σύστημα Εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά. Επιπλέον επέμεινε σε Συμβουλευτική προς γονείς και μαθητές, κίνητρα διαβάσματος, στοχοθεσία και τρόπους οργάνωσης προγράμματος και μελέτης από τους μαθητές.

Το κύριο μέρος της παρουσίασης του αφορούσε τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους, τα επαγγελματικά τους δικαιώματα αλλά και τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Πρότεινε τεκμηριωμένα σωστές επιλογές σπουδών και επαγγέλματος, λαμβάνοντας υπόψη νέα δεδομένα της αγορά εργασίας. Αναφέρθηκε σε «εναλλακτικές καριέρες», δηλαδή σε επιλογές που μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικές επαγγελματικές διαδρομές, οι οποίες έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας. Τέλος έδωσε πρακτικές , πολύτιμες συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για όσους δίνουν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις, δεδομένων των πολύ σοβαρών αλλαγών στο Μηχανογραφικό δελτίο του 2019.

Στο μέσον της εισήγησής του οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν άμεσα - δια ζώσης με επαγγελματίες από διάφορους χώρους, από όλο το φάσμα της επαγγελματικής – οικονομικής δραστηριότητας (31 διαφορετικοί επιτυχημένοι επαγγελματίες του Ηρακλείου), και ρώτησαν οι ίδιοι πήραν πληροφορίες για τις συνθήκες των επαγγελμάτων τους και τις προοπτικές τους.

Δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Α’ Λυκείου στο DP Studies

Την επόμενη μέρα (7 Απριλίου) δόθηκε η ευκαιρία σε όσους μαθητές A’ Λυκείου δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν δωρεάν το test επαγγελματικού προσανατολισμού, «Ariston Noisis Plus».

Πρόκειται για ένα αξιόπιστο ερωτηματολόγιο που διερευνά την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του μαθητή. Η διαδικασία – συμμετοχή του μαθητή στο σχετικό Test είναι διάρκειας περίπου 30 λεπτών. Τα Tests διενεργήθηκαν στο Εκπαιδευτικό Οργανισμό DP Studies (Κορωναίου 4, στο κέντρο του Ηρακλείου). Τις εβδομάδες μετά τη διενέργεια του test θα ακολουθήσει ατομική συμβουλευτική ανάλυση των αποτελεσμάτων του test (προσωπική εκτυπωμένη έκθεση αποτελεσμάτων), με στόχο το σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών που θα συμμετέχουν.

Η συμβουλευτική θα γίνει από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, πιστοποιημένους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου, παρόντος του μαθητή και ενός τουλάχιστον γονέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια