Με επιτυχία οι «Ημέρες Εκπαίδευσης» και δωρεάν test επαγγελματικού προσανατολισμού

Προσανατολισμός
Με επιτυχία οι «Ημέρες Εκπαίδευσης» και δωρεάν test επαγγελματικού προσανατολισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τεράστια επιτυχία η Εκπαιδευτική Ημερίδα ("Ημερες Εκπαίδευσης") - Η συμμετοχή ήταν δωρεάν για όλους τους μαθητές της πόλης και τους γονείς τους.

Για άλλη μια φορά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργάνωσαν με τεράστια επιτυχία Εκπαιδευτική Ημερίδα («Ημέρες Εκπαίδευσης») για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου & τους γονείς τους. Επρόκειτο για μια ανοικτή εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Astoria το Σάββατο 26 Ιανουαρίου το μεσημέρι.

Η συμμετοχή ήταν δωρεάν για όλους τους μαθητές της πόλης και τους γονείς τους.

Δόθηκε επίσης η ευκαιρία σε μαθητές A’ Λυκείου να περάσουν δωρεάν το test επαγγελματικού προσανατολισμού «Ariston Noisis Plus» και σε μαθητές Γυμνασίου να περάσουν δωρεάν το Τεστ Μαθησιακού τύπου «Ariston Learning Types» (tests της Computer Academy), με το οποίο μπορούν να ανακαλύψουν τους τρόπους για να μελετάνε και να μαθαίνουν αποτελεσματικά.

Η συγκεκριμένη διαδικασία υποστηρίχθηκε από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό dp studies. H συνέργεια των δύο εκπαιδευτικών φορέων της πόλης μας ήταν σημαντική και αναμένονται και στο μέλλον αποδοτικές συνεργασίες προς όφελος των νέων της πόλης.

Στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου Κρήτης (www.poukamisas.gr) παράλληλα με τις αμιγώς εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες, από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας τους (ως Συνεκπαίδευση από το 1999), και πρώτοι μεταξύ των φροντιστηρίων της Κρήτης, σύστησαν ανεξάρτητο Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές τους και όχι μόνο.

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού όλα αυτά τα χρόνια είναι πολλαπλές, σε πολύ υψηλό επίπεδο και Πιστοποιημένες πλέον από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Περιλαμβάνονται: Σεμινάρια ενημερωτικά εντός και εκτός Φροντιστηρίου («Ημέρες Καριέρας»), για επιλογή Κατεύθυνσης, σπουδών, αγορά εργασίας κ.λπ. Τεστ προσωπικότητας – δεξιοτήτων – ενδιαφερόντων με συμβουλευτική και προσωπικές συνεντεύξεις με μαθητές, άλλα σεμινάρια οργάνωσης χρόνου και μελέτης, σχολές γονέων κ.λπ.

Οι πολλαπλές αυτές υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού υποστηρίζονται από σοβαρές συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρίες Συμβούλων Σταδιοδρομίας στην Ελλάδα.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο εισηγητής ήταν ο κ. Μανόλης Μαυράκης, φιλόλογος, Δ/ντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου και υπεύθυνος του Ανεξάρτητου Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Φροντιστηρίου και η Κα Στέλλα Αρναούτογλου, Παιδοψυχολόγος & Παιδαγωγός ειδικής Αγωγής.

Η θεματολογία του Σεμιναρίου ήταν:

Α΄ Μέρος (εισηγητής Μανόλης Μαυράκης, Διευθυντής Φροντιστηρίου):

Νέο Λύκειο και Νέο Σύστημα Εισαγωγής σε ΑΕΙ & ΑΤΕΙ

Έξυπνες Επιλογές Σπουδών και Επαγγελμάτων

Β΄ Μέρος (εισηγήτρια Στέλλα Αρναούτογλου, Παιδοψυχολόγος & Παιδαγωγός ειδικής Αγωγής):

Εφηβεία, άγχη και διαχείρισή τους. Άγχος εξετάσεων

Εφηβεία και οικογένεια

Εξάρτηση από Διαδίκτυο και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Πιο αναλυτικά:

Στο Α΄ Μέρος συζητήθηκε το Νέο Λύκειο και το Nέο Εξεταστικό Σύστημα όπως σχεδιάζεται από το Yπουργείο Παιδείας, οι ευκαιρίες που προσφέρει αλλά και οι παγίδες που επιφυλάσσει. Δόθηκαν σημαντικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για την σωστή επιλογή προσανατολισμού και επιστημονικών πεδίων. Επιπλέον σχολιάστηκαν επιλεκτικά σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιμένοντας στα επαγγελματικά δικαιώματα αλλά και τις εναλλακτικές καριέρες που διασφαλίζουν. Προτάθηκαν έξυπνες επιλογές σπουδών και καριέρας, σε τομείς με προοπτικές.

Στο Β΄ Μέρος η Κα Στέλλα Αρναούτογλου, με την κατάρτιση, την πλούσια εμπειρία της αλλά και τον γοητευτικό της λόγο, απευθύνθηκε στους μαθητές αλλά και τους γονείς τους, προκειμένου να αναδείξει  τις πραγματικές δυσκολίες και ανάγκες των εφήβων (κυρίως σε σχέση με το άγχος της μελέτης και των εξετάσεων) αλλά και τα προβλήματα επικοινωνίας με τους γονείς τους. Πρότεινε πρακτικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για την ποιοτική τους συμβίωση. Τέλος ανέδειξε το πρόβλημα εξάρτησης πολλών εφήβων από το διαδίκτυο (μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παιχνίδια κ.λπ.) και έκανε πρακτικές προτάσεις για τη διαχείριση του.

Το σεμινάριο υποστηρίχθηκε από το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ελλάδας και από την εταιρεία Συμβούλων Σταδιοδρομίας Orientum. Τα Test Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Μαθησιακού τύπου είναι της εταιρεία Computer Academy.

ΔΩΡΕΑΝ Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού (για μαθητές Α΄ Λυκείου)

ΔΩΡΕΑΝ Τεστ Μαθησιακού Τύπου (για μαθητές Γυμνασίου)

Με αφορμή  το συγκεκριμένο σεμινάριο της 26/1/18, δόθηκε η δυνατότητα σε μαθητές Α΄ Λυκείου της πόλης μας (που δεν φοιτούν στα φροντιστήρια Πουκαμισάς) να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Ariston Noisis Plus», της Computer Academy. Πρόκειται για ένα αξιόπιστο και σταθμισμένο στα ελληνικά δεδομένα ερωτηματολόγιο που διερευνά την προσωπικότητα και τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα του μαθητή. Με βάση αυτά τα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για σπουδές και κατ’ επέκταση επαγγέλματα. Η διαδικασία – συμμετοχή του μαθητή στο σχετικό Test είναι διάρκειας περίπου 30 λεπτών.

Επίσης, μαθητές Γυμνασίου της πόλης μας (που δεν φοιτούν στα φροντιστήρια Πουκαμισάς)  είχαν την  δυνατότητα να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το Τεστ Μαθησιακού τύπου «Ariston Learning Types», της   Computer Academy, με το οποίο μπορούν να ανακαλύψουν τους τρόπους για να μελετάνε και να μαθαίνουν αποτελεσματικά.  Πρόκειται για ένα αξιόπιστο ερωτηματολόγιο που εξετάζει την κατανομή μαθησιακών τύπων που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το άτομο αφομοιώνει γνώσεις.  Η διαδικασία – συμμετοχή του μαθητή στο σχετικό Test είναι διάρκειας  περίπου 20 λεπτών.

Διαδικασία  Διεξαγωγής Tests & Παράδοσης Αποτελεσμάτων

Η διεξαγωγή  των Tests έγινε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου  στον Εκπαιδευτικό Όμιλο dp studies (Κορωναίου 4, Κέντρο Πόλης). 

Μετά τη διενέργεια και ολοκλήρωση του  test ακολουθεί η συλλογή, μελέτη, καταγραφή των αποτελεσμάτων  σε προσωπική αναλυτική έκθεση.

Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει ατομική συμβουλευτική και ανάλυση των αποτελεσμάτων του test στο χώρο του φροντιστηρίου. 

Η  παράδοση και ο σχολιασμός των αποτελεσμάτων θα γίνει από πιστοποιημένους  συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού. Υποχρεωτική είναι η συνοδεία του μαθητή από έναν τουλάχιστον γονέα ή κηδεμόνα.

Τα  Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου ανανέωσαν το ραντεβού τους με το κοινό της πόλης μας για τις 6 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο Atlantis , όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μεγάλη ανοιχτή  ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού , με τον τίτλο «Ημέρες Καριέρας» και εισηγητές εξειδικευμένους συμβούλους σταδιοδρομίας. Παρόντες θα είναι και πολλοί επιτυχημένοι επαγγελματίες της πόλης μας οι οποίοι θα μεταφέρουν την επαγγελματική τους εμπειρία στους μαθητές.

Πηγή: voucherergasia.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News