«Πάμε Πανεπιστήμιο 2018», ο απαραίτητος οδηγός!

Προσανατολισμός
«Πάμε Πανεπιστήμιο 2018», ο απαραίτητος οδηγός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο οδηγός για κάθε μαθητή, αυριανό φοιτητή.

Πάμε Πανεπιστήμιο και φέτος με τον οδηγό σπουδών της Orientum. Αποτελεί ένα εξαιρετικό βιβλίο, απαραίτητο εργαλείο δουλειάς και διερεύνησης για όλους τους υποψήφιους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν εννοούμε φυσικά μόνο τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Η ενημέρωση πρέπει να ξεκινά ήδη από την Α΄ Λυκείου, καθώς ο όγκος των πληροφοριών είναι τεράστιος και τα μυστικά πολλά.

Tο βιβλίο «ΠΑΜΕ... ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2018» από τους κκ Μιχαλούλη Σπύρο και Παυλάκο Νίκο, αποτελεί την ανανεωμένη έκδοση της σειράς των επιτυχημένων βιβλίων «ΠΑΜΕ... ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» (2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017), τα οποία βοηθούν κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και γονείς στην επιλογή των σπουδών τους. Το «ΠΑΜΕ... ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2018» αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια αναλυτικής παρουσίασης όλων των τμημάτων του μηχανογραφικού δελτίου και σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας. Το βιβλίο - οδηγός σπουδών απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, σε φοιτητές, σε γονείς αλλά και καθηγητές που επιθυμούν να βοηθήσουν τους νέους, παρέχοντας έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι συγγραφείς του βιβλίου είναι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Προέρχονται από τον χώρο της εκπαίδευσης και των οικονομικών, είναι κάτοχοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συμβουλευτική & Επαγγελματικός Προσανατολισμός» του τμήματος Φ.Π.Ψ. Αθηνών και έρευνές τους δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΤΑ ΝΕΑ» «ΤΟ ΒΗΜΑ», κ.ά.).

Στόχος του βιβλίου είναι οι μαθητές και οι γονείς τους να αποκτήσουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για το ακριβές αντικείμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Με τον τρόπο αυτό, ο κάθε μαθητής θα είναι σε θέση να κάνει ορθή ιεράρχηση των τμημάτων κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με:

  1. Το πρόγραμμα σπουδών των τμημάτων
  2. Ενδεικτικά μαθήματα που διδάσκονται σε κάθε τμήμα
  3. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρουν τα τμήματα
  4. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων
  5. Πίνακες Στατιστικών (με βάσεις, θέσεις εισακτέων, προτιμήσεις υποψηφίων κ.ά.)
  6. Αναλυτικοί πίνακες με βάσεις και θέσεις όλων των ειδικών κατηγοριών
  7. Πληροφορίες για τα Επαγγελματικά Λύκεια
  8. Ειδικές κατηγορίες υποψηφίων
  9. Ανάλυση Θέσεων Εισακτέων
  10. Οδηγίες για τη Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου
  11. Νέο Λύκειο
  12. Εναλλακτικές Καριέρες

Στο ΠΑΜΕ… ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2018 περιέχονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο βιβλίο του 2017. Υπάρχουν αλλαγές και νέα στοιχεία στα επαγγελματικά δικαιώματα διαφόρων τμημάτων, στο πρόγραμμα σπουδών τους, καθώς και στα μεταπτυχιακά που προσφέρουν διάφορα τμήματα. Σε συνέχεια της περσινής προσπάθειας, προστέθηκαν  νέες έρευνες σε σχέση με σχολές που εμφανίζουν υψηλή ζήτηση από τους υποψηφίους. Οι έρευνες αυτές έχουν διεξαχθεί από την εταιρεία Orientum και παρουσιάζουν σημαντικά στοιχεία που αφορούν στις συνθήκες της αγοράς εργασίας για επαγγέλματα που σχετίζονται άμεσα με τις σχολές αυτές (οικονομολόγοι, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί κ.ά.).

Η εταιρεία «ORIENTUM Ε.Π.Ε.-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας» δημιουργήθηκε το 2004 από τους Σπύρο Μιχαλούλη και Νίκο Παυλάκο. Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από το λατινικό «Oriens» (Ανατολή) και συμβολίζει την προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τους νέους στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πορεία. Η Orientum βοηθάει κάθε χρόνο πάνω από 2.000 μαθητές και φοιτητές  σε όλη την Ελλάδα να επιλέξουν σωστά τις σπουδές τους και το επάγγελμά τους, στηρίζοντας τη δουλειά της στην προσωπική ενασχόληση με τον κάθε νέο, στην χρήση έγκυρων επιστημονικών ψυχομετρικών εργαλείων και στη σωστή πληροφόρηση.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες της εταιρίας στοχεύουν στο να βοηθήσουν τους νέους να πάρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια και τις γνώσεις, ώστε να χαράξουν την κατάλληλη για αυτούς στρατηγική που θα τους βοηθήσει να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τους στόχους τους.

Το περίπλοκο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η έλλειψη πληροφόρησης για το ακριβές αντικείμενο των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων καθιστούν σαφή την ανάγκη των μαθητών για έγκυρη πληροφόρηση, για ανακάλυψη των επαγγελματικών κλίσεων και δεξιοτήτων τους, για χάραξη ξεκάθαρης στρατηγικής και υποκίνηση, με στόχο την ορθή επιλογή σταδιοδρομίας.

Σπεύσατε να αγοράσετε το βιβλίο. Η πρόταση μας διατυπώνεται ανεπιφύλακτα.

Πιστοποιημένο Κέντρο Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου              

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News