Πανελλήνιες 2023: Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις για τα Αρχαία ΓΕΛ

Κρήτη
Πανελλήνιες 2023: Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις για τα Αρχαία ΓΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτά είναι τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά - Δείτε στο neakriti.gr τις πρώτες εκτιμήσεις και τις λύσεις

Στο μάθημα των Αρχαίων εξετάστηκαν σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Μετά από τη σημερινή εξέταση, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν τη Πέμπτη 8 Ιουνίου στα Λατινικά, στη Χημεία και στην Πληροφορική.

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε εδώ τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε εδώ την εκτίμηση για τα Αρχαία Ελληνικά

«Δύσκολη Μετάφραση - Βαρόμετρο στα Αρχαία»

Όπως σημειώνει το εκπαιδευτικό προσωπικό των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» Ηρακλείου, «Η δυσκολία στην μετάφραση του αδίδακτου κειμένου , σε συνδυασμό με το γεγονός ότι από φέτος τα μόρια που δίνει η μετάφραση είναι 20 και όχι 10, όπως τα προηγούμενα χρόνια, καθιστούν το συγκεκριμένο διαγώνισμα σίγουρα πιο δύσκολο από πέρσι τουλάχιστον . Η δυσκολία που θα συναντήσουν στη μετάφραση οι υποψήφιοι πιθανότατα θα ρίξουν τον μέσο όρο των υποψηφίων στο συγκεκριμένο μάθημα. Κατά τα άλλα, το συγκεκριμένο διαγώνισμα χαρακτηρίζεται από θέματα αναμενόμενης και σωστά διαβαθμισμένης δυσκολίας. Αναλυτικά, απόλυτη σαφήνεια χαρακτηρίζει πάνω απ’ όλα τις ερωτήσεις στο διδαγμένο κείμενο. Ερωτήσεις που θυμίζουν τράπεζα θεμάτων. Τιμή στους συναδέλφους στα Φροντιστήριο πουκαμισάς Ηρακλείου καθώς τις 22 Μαΐου είχαν δημοσιεύσει διαγώνισμα με το συγκεκριμένο απόσπασμα του Αριστοτέλη στο διδαγμένο και δύο ερωτήσεις πανομοιότυπους (Α1 και Β1). https://www.neakriti.gr/files/poukamisas_23/arxaia_22_5.pdf Το αδίδακτο κείμενο, εκτός της μετάφρασης, είχε ασκήσεις αναμενόμενης δυσκολίας και στην γραμματική και το συντακτικό. Σίγουρα βέβαια αφορά καλά προετοιμασμένος μαθητές».

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλαδικές 2023

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ. 

Το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλαδικές 2023

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News