Πανελλήνιες 2023: Προκήρυξη ΑΕΝ

Εκπαιδευτικά Νέα
Πανελλήνιες 2023: Προκήρυξη ΑΕΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αριθμός των Ελλήνων σπουδαστών/-στριων που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων - Μηχανικών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, καθορίζεται σε 1479 (741 Πλοίαρχοι  και 738 Μηχανικοί)

Με τις ειδικές κατηγορίες και μαζί το ποσοστό 1% αποφοίτων Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Ε.ΠΑ.Λ.,  ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων σπουδαστών/-στριων που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. διαμορφώνεται σε 1.716 (860 Πλοίαρχοι και 856 Μηχανικοί).

Δείτε στην προκήρυξη αναλυτικά:

τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων και την κατανομή θέσεων

τα προσόντα υποψηφίων

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Όλοι οι υποψήφιοι/ες από την 17-03-2023  πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες σύμφωνα με το Παράρτημα Ε. (ΒΛΕΠΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλοι οι υποψήφιοι ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να δηλώσουν όλες τις Σχολές (με τη σειρά επιθυμίας τους) της μίας ή και των δύο ειδικοτήτων όπως ΑΚΡΙΒΩΣ θα τις δηλώσουν και στο μηχανογραφικό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όλοι οι υποψήφιοι μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε Α.Ε.Ν. κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτηση τους.

Οι υποψήφιοι/-ες πρέπει να δηλώσουν τις Α.Ε.Ν. στο μηχανογραφικό δελτίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και επιπλέον πρέπει, έχοντας μαζί τους το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με την διαδικασία του κεφαλαίου Ε, να υποβάλουν, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, σε οποιαδήποτε Α.Ε.Ν. τα δικαιολογητικά, κανονικά και πλήρη (ΒΛΕΠΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ), από την 17-3-2022 μέχρι και την 27-04-2023 ημέρα Πέμπτη.

Πηγή: orientum.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News