Μυστικά μελέτης (βίντεο)

Εκπαιδευτικά Νέα
Μυστικά μελέτης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποτελεσματικότητα του διαβάσματος από τους μαθητές μπορεί να πολλαπλασιαστεί όταν ληφθούν υπόψη συγκεκριμένοι παράγοντες

Η ποιότητα του διαβάσματος κρίνεται πολύ σοβαρή υπόθεση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων!

Οι τεχνικές και οι τρόποι για μια αποτελεσματική μελέτη είναι πολλοί.

Ο κύριος Μανόλης Μαυράκης, φιλόλογος και διευθυντής των Φροντιστηρίων  Πουκαμισάς Ηρακλείου μίλησε την Δευτέρα 21 Μαρτίου στην Κρήτη TV, στην εκπομπή Καλό Μεσημέρι για διάφορα μυστικά και τεχνικές μελέτης.

Συγκεκριμένα ξεκίνησε από τη σημασία  του Focus διαβάσματος. Το διάβασμα γίνεται αποτελεσματικό όταν μπορεί να είναι απόλυτα στοχευμένο (“focus”) και με σωστές παύσεις - διαλείμματα.

Προτείνεται ένα μοντέλο focus διαβάσματος με χρόνο μελέτης 45 λεπτά και παύσεις 5 λεπτά. Πρόκειται για ένα πλάνο συγκεντρωμένης μελέτης με «μικρές εκρήξεις συγκέντρωσης».  Έτσι το διάβασμα γίνεται αποτελεσματικό, οργανωμένο και μετρήσιμο.

Φυσικά είναι απολύτως απαραίτητα τα διαλείμματα καθώς   ο εγκέφαλος έχει ανάγκη την πρωτεϊνοσύνθεση. 

Σημαντική παράμετρος για την αποτελεσματική μελέτη επίσης είναι ο τρόπος – η ποιότητα  διατροφής  αλλά και ο ύπνος των μαθητών. Τέλος, η γυμναστική αλλά και η μουσική όταν χρησιμοποιούνται με μετρό και με προσοχή μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια  τους. 

Τέλος ο κύριος Μαυράκης έκανε λόγο για την ανάγκη αλλά και την τεράστια σημασία των επαναλήψεων στην οργάνωση της μελέτης των μαθητών.    Προτείνονται φυσικά συγκεκριμένες τεχνικές προκειμένου οι επαναλήψεις να αποδειχθούν ΄σο χρήσιμες θέλουμε.

Την επόμενη Δευτέρα, 28 Μαΐου, την ίδια ώρα, κύριος Μαυράκης θα μιλήσει για το άγχος στην μελέτη των μαθητών αλλά και στα διαγωνίσματα – εξετάσεις τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News