Πανελλήνιες 2022: Πότε αρχίζουν - Οι πιθανότερες ημερομηνίες ενδοσχολικών εξετάσεων και βάσεων

Κρήτη
Πανελλήνιες 2022: Πότε αρχίζουν - Οι πιθανότερες ημερομηνίες ενδοσχολικών εξετάσεων και βάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες έναρξης των φετινών πανελληνίων, ενδοσχολικών εξετάσεων και βάσεων εισαγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας

Δευτέρα 6 ή Τρίτη 7 Ιουνίου, αλλά και Τρίτη 14 ή Τετάρτη 15 Ιουνίου, αποτελούν τις πιθανές ημερομηνίες έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων για το 2022.

Τις παραπάνω εισηγήσεις φαίνεται να έχει το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες.

Η πρώτη εισήγηση: 6 ή 7 Ιουνίου

Η επιλογή έναρξης των πανελληνίων την 6η ή την 7η Ιουνίου, σηματοδοτείται συμβολικά ή και επικοινωνιακά η επιστροφή στην κανονικότητα. Ακόμα, όσο νωρίτερα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις, τόσο νωρίτερα θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα.

Η πρώτη εισήγηση: 14 ή 15 Ιουνίου

Επιλέγοντας η έναρξη των πανελληνίων να πραγματοποιηθεί την 14η ή την 15η Ιουνίου, επιδιώκεται η παροχή περισσότερου χρόνου στους εξεταζόμενους. Υπό αυτό το πρίσμα, λαμβάνεται υπ’ όψη και το γεγονός ότι μεταξύ πανελληνίων και λήξης των μαθημάτων, παρεμβάλλονται οι ενδοσχολικές γενικές εξετάσεις.  

Πανελλήνιες 2018, 2019, 2020 και 2021

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2020 ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου, ενώ του 2021 στις 14 Ιουνίου. Πριν την πανδημία, οι Πανελλαδικές του 2019 ξεκίνησαν στις 7 Ιουνίου, ενώ του 2018 στις 8 Ιουνίου.

Νωρίτερα η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής

Στόχος το υπουργείο Παιδείας είναι η ανακοίνωση των βάσεων Εισαγωγής να συντελευθεί στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου, πολύ νωρίτερα, δηλαδή, σε σχέση με το 2021.

Ένας εκ των παραγόντων πραγματοποίησης του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, είναι η ημερομηνία που θα διεξαχθούν τόσο οι προκαταρκτικές εξετάσεις, όσο και τα αγωνίσματα όσων ενδιαφέρονται για τις στρατιωτικές σχολές, που συνήθως αποτελούν αιτία γενικότερης καθυστέρησης των συναφών διαδικασιών.

Φέτος οι πρακτικές δοκιμασίες για τις σχολές αυτές, αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της άνοιξης.

Αριθμός Εισακτέων

Ο αριθμός εισακτέων δεν θα διαφέρει σημαντικά από πέρυσί, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες. Το 2021 οι προσφερόμενες θέσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια ήταν 77.415, αριθμός που δεν θα αλλάξει σημαντικά και για τις Πανελλήνιες του 2022.

Αυτό συμβαίνει, καθώς λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), που εφαρμόστηκε στις πανελλήνιες του 2021 και συνεχίζεται και για τις εξετάσεις του 2022, αποτελεί, ήδη, «φίλτρο» επί των εισακτέων μαθητών στα πανεπιστήμια.

Έτσι και φέτος, αναμένεται ότι πάνω από το 1/3 των υποψηφίων δεν θα περάσουν σε κάποιο πανεπιστήμιο, αφήνοντας ακολούθως χιλιάδες προσφερόμενες πανεπιστημιακές θέσεις κενές.

Τελευταία ημέρα μαθημάτων

Η τελευταία πιθανότερη ημέρα λήξης των φετινών παραδόσεων μαθημάτων για τα Λύκεια είναι η Παρασκευή 20 Μαΐου, ενώ για τα γυμνάσια είναι η Παρασκευή 27 Μαΐου και στη συνέχεια ακολουθούν οι απολυτήριες και οι ενδοσχολικές εξετάσεις, αντίστοιχα.

 (Φωτογραφία από: ΙΝ ΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News