Τεχνικές Μελέτης - Τα μυστικά! (βίντεο)

Εκπαιδευτικά Νέα
Τεχνικές Μελέτης - Τα μυστικά! (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ίσως η σοβαρότερη ανάγκη για τους μαθητές είναι η δυσκολία τους να μάθουν να μνημονεύσουν και να εμπεδώσουν τη γνώση! Για την σωστή μελέτη αλλά και την απομνημόνευση υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές. Αναφερόμαστε σε εκπαιδευτικές προτάσεις αποτελεσματικές για την δουλειά των μαθητών

Για την εμπέδωση και την απομνημόνευση ο μαθητής πρέπει κατά τη μελέτη του να χρησιμοποιεί όλες του τις αισθήσεις. Είναι ανάγκη να γίνεται ένας συνδυασμός οπτικού, ακουστικού και κιναισθητικού μαθησιακού  τύπου. Οι σημειώσεις στο πλάι του βιβλίου, οι ρητορικές ερωτήσεις, οι υπογραμμίσεις στο κείμενο, τα σχεδιαγράμματα, οι χαρτογραφήσεις και οι   ακροστιχίδες αποτελούν μερικές από τις αποτελεσματικές τεχνικές γρήγορης  εκμάθησης και  απομνημόνευσης.

Φυσικά για κάθε μαθητή  συγκεκριμένοι μαθησιακοί τύποι  διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Άλλος είναι περισσότερο κιναισθητικός, άλλος διαπροσωπικούς,    άλλος οπτικούς κ.ο.κ.

Σε κάθε περίπτωση τα τεστ μαθησιακών τύπων βοηθούν να αποκαλυφθούν οι ιδιαίτερες δεξιότητες κάθε μαθητή και οι αποτελεσματικοί  τρόποι με τους οποίους  το διάβασμα του γίνεται παραγωγικό.

Την Δευτέρα 14 Μαρτίου ο κύριος Μανόλης Μαυράκης, Φιλόλογος και Διευθυντής στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηράκλειου, παρουσίασε στην Κρήτη TV, στην εκπομπή  «Καλό Μεσημέρι» τους τρόπους και τις τεχνικές της αποτελεσματικής μελέτης και απομνημόνευσης. Αναφέρθηκε επίσης στους μαθησιακούς τύπους και στα ψυχομετρικά τεστ που μπορούν να τους αποκαλύψουν.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News