1ο Επιστημονικό Πεδίο, έξυπνες επιλογές σπουδών

Εκπαιδευτικά Νέα
1ο Επιστημονικό Πεδίο, έξυπνες επιλογές σπουδών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oρίστηκαν οι συντελεστές της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για κάθε τμήμα του μηχανογραφικού

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου ο κ. Μανόλης Μαυράκης, διευθυντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου, ενημέρωσε μαθητές και γονείς για τα πρόσφατα εκπαιδευτικά νέα. Επίσης, έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τις σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου του μηχανογραφικού δελτίου που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αρχικά, γνωστοποίησε ότι ορίστηκαν οι συντελεστές της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για κάθε τμήμα του μηχανογραφικού ενώ ο αριθμός των εισακτέων ανά τμήμα και η ημερομηνία της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι στις 15 Μαΐου θα οργανωθούν και φέτος οι Ημέρες Καριέρας των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, μια καθιερωμένη και αναγνωρισμένη από το κοινό εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού με τη συνεργασία της εταιρίας συμβούλων σταδιοδρομίας Orientum. Στις 16 Μαΐου θα ακολουθήσει Testing Day, δηλαδή δωρεάν συμμετοχή μαθητών Α’ Λυκείου της πόλης μας στο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού Ariston Noisis Plus.

Έπειτα, ο κ. Μαυράκης μίλησε για το 1ο επιστημονικό πεδίο του μηχανογραφικού δελτίου. Παρουσίασε ενδιαφέροντα τμήματα, τις περυσινές βάσεις εισαγωγής τους και τα επαγγελματικά δικαιώματα που διασφαλίζουν στους αποφοίτους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις Εναλλακτικές Καριέρες, όπως προτείνονται από τους συμβούλους της Orientum και το ανανεωμένο τους βιβλίο «Πάμε Πανεπιστήμιο 2021». Τέλος, τόνισε στους υποψηφίους του ανθρωπιστικού προσανατολισμού να  μην χάσουν την ευκαιρία να δηλώσουν ειδικό μάθημα τα Αγγλικά, καθώς τους προσφέρει επιπλέον επιλογές στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

Τη Δευτέρα 12 Απριλίου στις 16:30 ο διευθυντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου με την παρουσία του στο Καλό Μεσημέρι της Κρήτη TV θα πληροφορήσει για ακόμα μία φορά τους μαθητές και τους γονείς της Κρήτης για την εκπαιδευτική επικαιρότητα  και για τις σχολές του 2ου Επιστημονικού Πεδίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News