Το άγχος του μαθητή

Εκπαιδευτικά Νέα
Το άγχος του μαθητή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καραντίνα και η διαχείρισή της

Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου ο κ. Μανόλης Μαυράκης, διευθυντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου, παρουσίασε σε μαθητές και γονείς νέα από την εκπαιδευτική επικαιρότητα και συμβουλές για την αντιμετώπιση του άγχους στην περίοδο καραντίνας που διανύουμε.

Ξεκίνησε ενημερώνοντας για τους συντελεστές της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για κάθε τμήμα του μηχανογραφικού που πιθανολογείται να οριστούν ως 31  Μαρτίου. Επίσης, ανέφερε ότι αναμένεται η ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων ανά τμήμα ως 15 Απριλίου και ότι συνεχίζεται να πιθανολογείται η μικρή παράταση σχολικού έτους για όλες τις τάξεις και η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 11 ή 14 Ιουνίου.

Στο δεύτερο μέρος ο κος Μαυράκης αναφέρθηκε στο καίριο ζήτημα του άγχους των μαθητών. Παρουσίασε αρχικά τα συμπτώματα του άγχους στον οργανισμό, την ψυχολογία, τη συμπεριφορά και τη μελέτη των μαθητών και τις σοβαρότατες επιπτώσεις που επιπρόσθετα επιφέρει η ιδιαίτερη συνθήκη του εγκλεισμού που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού. Μεγάλη σημασία έδωσε στις αιτίες του άγχους, μερικές από τις οποίες είναι ο φόβος αποτυχίας, οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες και η κακή διαχείριση χρόνου. Συγκεκριμένα για την περίοδο της καραντίνας στους βασικούς λόγους δημιουργίας άγχους είναι η  κοινωνική απομόνωση, η απουσία απογευματινών δραστηριοτήτων και ο περιορισμός κίνησης και σωματικής άσκησης. Στη συνέχεια έδωσε συμβουλές στους μαθητές για τους τρόπους διαχείρισης της καραντίνας με κύρια τη δημιουργία  καθημερινής ρουτίνας προσαρμοσμένη  στα νέα δεδομένα. Τέλος, ο κος Μαυράκης τόνισε την ξεχωριστή σημασία της συμπεριφοράς των γονέων σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Αφού αναφέρθηκε στα συνηθισμένα λάθη των γονέων, πρότεινε τους τρόπους με τους οποίους μπορούν και οφείλουν να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους.

Το ραντεβού του διευθυντή των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου με τους μαθητές και τους γονείς της Κρήτης ανανεώθηκε για την επόμενη Δευτέρα στις 16:30 στην ΚΡΗΤΗ TV  με εξίσου σημαντικές ειδήσεις και συμβουλές.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News