Πρόγραμμα Μελέτης, το μυστικό του μαθητή

Πανελλήνιες εξετάσεις
Πρόγραμμα Μελέτης, το μυστικό του μαθητή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύτιμες συμβουλές για την οργάνωσή του προγράμματος

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου ο κ. Μανόλης Μαυράκης, διευθυντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου, ενημέρωσε μαθητές και γονείς για εκπαιδευτικά θέματα στην εκπομπή Καλό Μεσημέρι.

Αρχικά, έδωσε πληροφορίες για το πιθανό χρονοδιάγραμμα έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Πιθανολογείται μικρή παράταση σχολικού έτους για όλες τις τάξεις, ματαίωση των προαγωγικών εξετάσεων στις τάξεις Γυμνασίου & Λυκείου και περικοπή της διδακτέας ύλης σε όλες τις τάξεις (πλην των Πανελλαδικών). Οι διακοπές του Πάσχα θα ισχύσουν κανονικά και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν μέσα στον Ιούνιο (πιθανή έναρξη: 11 ή 14 Ιουνίου).

Στη δεύτερη ενότητα της συζήτησης, το ζήτημα ήταν το «πρόγραμμα μελέτης εβδομάδας». Αναφέρθηκαν πολύτιμες συμβουλές για την οργάνωσή του και δόθηκαν εξειδικευμένες οδηγίες για τη σωστή καταγραφή του. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία των προσωπικών δραστηριοτήτων καθώς αποφορτίζουν από την ένταση της καθημερινότητας και στην αναπροσαρμογή του προγράμματος σε περιόδους πολλών διαγωνισμάτων ή εξετάσεων στο σχολείο.

Την επόμενη Δευτέρα στις 16:30 στο ΚΡΗΤΗ TV θα ακολουθήσει η 5η παρουσίαση του κ. Μαυράκη με νέες και ενδιαφέρουσες ειδήσεις και συμβουλές για τους μαθητές όλης της Κρήτης.

(Κεντρική Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News