Εκπαιδευτικά νέα

Κεραμέως: "Δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για άνοιγμα σχολείων"

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση της σχολικής χρονιάς

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά 90,1 ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για άνοιγμα των σχολείων και υπογράμμισε πως ενδέχεται να παραταθεί η σχολική χρονιά για ένα διάστημα του Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων επεσήμανε: «Δεν έχουμε καμία εισήγηση των ειδικών αυτή τη στιγμή για άνοιγμα σχολείων και για αυτό το λόγο λεω ότι με τα κρούσματα που έχουμε αυτή τη στιγμή στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις παρούσες υγειονομικές συνθήκες κάθε μέρα που καλεί κάποιος σε μαζικές διαδηλώσεις αυτό απομακρύνει την επιστροφή σε οποιαδήποτε κανονικότητα».

Ερωτηθείσα αν υπάρχει ενδεχόμενο για παράταση του σχολικού έτους υπογράμμισε: «Υπάρχουν διαφορετικά σενάρια για όλες τις εναλλακτικές, θυμίζω ότι και πέρυσι έγινε μια μικρή επέκταση του σχολικού έτους μέχρι τέλος Ιουνίου, κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί φέτος. Επειδή ακούω διάφορα για Ιούλιο να πω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συζήτηση για Ιούλιο. Τα σχέδια αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν ένα ενδεχόμενο να παραταθεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα εντός Ιουνίου η χρονική χρονιά. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, η τηλεκπαίδευση προχωράει κανονικότατα, προχωράει η ύλη, η ύλη μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχει ήδη καλυφθεί. Θυμίζω ότι στην Γ Λυκείου που ετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις αρκετά νωρίς μειώσαμε σημαντικά την εξεταστέα ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με τους ειδικούς, οι ειδικοί εξετάζουν τα δεδομένα κάθε μέρα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εισήγηση για άνοιγμα σχολείων στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο».

ΠΗΓΗ: panelladikes24.blogspot.com

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια