Εκπαιδευτικά νέα

Διάβασμα και τεχνικές απομνημόνευσης

Πλαγιότιτλοι, αυτοεξέταση, σημειώσεις

Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου  για ακόμα μια φορά  ενημέρωσαν  τους μαθητές της Κρήτης. Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου ο κος Μανόλης  Μαυράκης έδωσε  πολύτιμες συμβουλές  και χρήσιμες πληροφορίες  στην εκπομπή "Καλό Μεσημέρι" στην ΚΡΗΤΗ TV. Στο ξεκίνημα έγινε λόγος για την εκπαιδευτική επικαιρότητα. Στη συνέχεια, η κουβέντα αφορούσε τεχνικές απομνημόνευσης.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην έναρξη των αιτήσεων-δηλώσεων των αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για συμμετοχή στις Πανελλαδικές που ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου και θα τελειώσει στις 19 του ίδιου μήνα. Επίσης, τόνισε ότι οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση  συμμετοχής στις Πανελλαδικές, μπορούν να   συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους με ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές κτλ.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τη φετινή αλλαγή στη διαμόρφωση των βάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που απασχολεί ιδιαίτερα τους μαθητές και τους γονείς τους. Πρόκειται για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, η οποία διαμορφώνεται από τον μέσο όρο των βαθμολογιών όλων των μαθητών στα 4 μαθήματα των Πανελλαδικών, ανά Επιστημονικό Πεδίο. Το Υπουργείο αποφάσισε ότι η ΕΒΕ θα κινείται ανάμεσα στο 80% - 120% του μέσου των επιδόσεων των μαθητών ανά Ε.Π. και κάθε ΑΕΙ θα αποφασίσει ξεχωριστά την ΕΒΕ για τον εαυτό του.

Τέλος, ο κος Μαυράκης συμβούλεψε τους μαθητές για τις τεχνικές απομνημόνευσης. Μίλησε για την αξία της χρήσης όλων των αισθήσεων στη μελέτη, τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η δημιουργία πλαγιότιτλων, η αυτοεξέταση και οι σημειώσεις. Τόνισε ιδιαίτερα πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιούν οι μαθητές χρώματα για να ξεχωρίσουν και να δώσουν έμφαση στα σημαντικά σημεία της ύλης τους.

Η συνέχεια την επόμενη Δευτέρα στις 15 Μαρτίου στις 16:30. Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς και η εκπομπή  "Καλό Μεσημέρι" στην ΚΡΗΤΗ TV θα συνεχίσουν να ενημερώνουν για την εκπαιδευτική επικαιρότητα και να παρέχουν σημαντικές συμβουλές στους μαθητές που θα τους οδηγήσουν στην επιτυχία.

Πιστοποιημένο Κέντρο Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: UNSPLASH

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια