Εκπαιδευτικά νέα

Χωρίς προαγωγικές φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια;

Τι θα γίνει με την Τράπεζα θεμάτων στην Α΄ Λυκείου

Λόγω της πανδημίας και των κλειστών σχολείων, συζητείται πλέον σοβαρά  το σενάριο ματαίωσης των προαγωγικών εξετάσεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι επίσης πιθανό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοσθεί από φέτος η Τράπεζα Θεμάτων στην Α΄ Λυκείου.

Οι δύσκολες συνθήκες που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης   έχουν δημιουργήσει σοβαρές  μαθησιακές  ανάγκες, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν. Έχουν δημιουργηθεί γνωστικά κενά στους μαθητές Επομένως επιβάλλεται η αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού σχεδιασμού τόσο ως προς την ύλη των μαθημάτων και τις εξετάσεις, όσο και ως προς την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  , το σενάριο αυτό αφορά μάλλον  και την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων που θα εφαρμοζόταν από φέτος στην Α' Λυκείου. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης το ενδεχόμενο   περικοπής της ύλης σε όλες τις τάξεις, πλην εκείνης των πανελλαδικών εξετάσεων που έχει ήδη ανακοινωθεί.  Οι μαθητές πρέπει  να προλάβουν να εμπεδώσουν την ύλη που έχουν διδαχθεί μέχρι τώρα, κυρίως μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Ήδη τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες , σε 14 περιοχές της χώρας που εντάσσονται στις πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) είναι  κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να επανεξεταστεί η πορεία της πανδημίας. Την ίδια ώρα, κάποια σχολεία και πολλά τμήματα που λειτουργούν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας κλείνουν ανά διαστήματα λόγω εμφάνισης κρουσμάτων Κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την κα Ζέττα Μακρή, είναι πλέον δεδομένο πως θα υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς το καλοκαίρι και όχι το Πάσχα, καθώς δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Όπως τόνισε μιλώντας σε γνωστή αθηναϊκή εφημερίδα η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, «πολλές προτάσεις εξετάζονται με προσοχή από τα υπουργείο για την πληρέστερη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών που εξαιτίας της πανδημίας δημιουργήθηκαν.

Με δεδομένη και καταγεγραμμένη την κάλυψη της ύλης αλλά και την εξίσου αναγκαία επιστροφή της μαθητικής κοινότητας στο φυσικό σχολικό της περιβάλλον ενδέχεται να υπάρξει παράταση του σχολικού έτους για προφανείς λόγους.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί κανονικά και η ύλη έχει ήδη μειωθεί σε ένα σημαντικό ποσοστό καθώς ανταποκριθήκαμε έγκαιρα στην αναστάτωση που έχει προκληθεί στους υποψηφίους από την υγειονομική κρίση». Αναμένουμε τα νεότερα.

Πιστοποιημένο Κέντρο Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού Φροντιστηρίων  Πουκαμισάς Ηρακλείου

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια