Διαβάστε αποτελεσματικά

Εκπαιδευτικά Νέα
Διαβάστε αποτελεσματικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρήσιμες συμβουλές για αποτελεσματική μελέτη

Τη Δευτέρα 1 Μαρτίου ο κ. Μανόλης Μαυράκης, Διευθυντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου, πραγματοποίησε την 2η παρουσίασή του στην εκπομπή Καλό Μεσημέρι. Ενημέρωσε για την εκπαιδευτική επικαιρότητα  και έδωσε χρήσιμες συμβουλές  στους μαθητές για να καταστεί η  μελέτη τους αποδοτική.

Αρχικά λοιπόν, έγινε αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των φετινών Πανελλαδικών. Προσδιορίστηκαν οι ακριβείς ημερομηνίες των σχετικών ανακοινώσεων του Υπουργείου Παιδείας που οδηγούν βαθμιαία στην ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλαδικών, η οποία δεν είναι ακόμη καθορισμένη, αλλά πιθανολογείται στα μέσα Ιουνίου.

Στη συνέχεια, διευκρινίστηκε το επίκαιρο ζήτημα του ορισμού της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ. Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων και μέσα από παραδείγματα και στατιστικές μετρήσεις προσδιορίστηκαν οι ενδεχόμενες συνέπειες αυτού του νέου παράγοντα.

Το σίγουρο είναι ότι με πολύ χαμηλές επιδόσεις δεν θα επιτρέπεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Στη δεύτερη ενότητα της συζήτησης, το Θέμα ήταν τα «κλειδιά» της αποδοτικής μελέτης. Αναφέρθηκαν πολύτιμες συμβουλές για τη σωστή διαδικασία μελέτης και δόθηκαν εξειδικευμένες συμβουλές για ποιοτικότερο διάβασμα ξεχωριστά για τα θεωρητικά και τα θετικά μαθήματα. Τονίστηκε η αξία των σωστών διαλειμμάτων και η απαραίτητη απουσία του κινητού τηλεφώνου από το χώρο μελέτης!

Την επόμενη Δευτέρα στις 16:30 στο ΚΡΗΤΗ TV θα ακολουθήσει η 3η παρουσίαση του κ. Μαυράκη με νέες και ενδιαφέρουσες ειδήσεις και συμβουλές για τους μαθητές όλης της Κρήτης. Θα επικεντρωθεί σε τεχνικές απομνημόνευσης, σε συνδυασμό με τους «Μαθησιακούς Τύπους», δηλαδή τα εγγενή χαρακτηριστικά του κάθε μαθητή , τα οποία  όταν ανιχνεύουμε (με ψυχομετρικά εργαλεία)    μπορούμε να τον βοηθήσουμε να   διαβάζει και να μαθαίνει γρήγορα και αποτελεσματικά !

Πιστοποιημένο Κέντρο Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News