Πανελλήνιες 2021: Ελάχιστη βάση Εισαγωγής

Εκπαιδευτικά Νέα
Πανελλήνιες 2021: Ελάχιστη βάση Εισαγωγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες ρυθμίσεις και νέα δεδομένα αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021 και εξής. Η βασικότερη αλλαγή αφορά τη θέσπιση της Ελάχιστης  Βάσης Εισαγωγής.  

Η πιο σημαντική αλλαγή για τις φετινές εξετάσεις είναι η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.  Αυτή θα διαμορφώνεται από το μέσο όρο των επιδόσεων των υποψηφίων στα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα  ανά επιστημονικό πεδίο. Αυτός ο μέσος όρος θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή που θα έχει αποφασίσει κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας. Ο συντελεστής βέβαια αυτός Θα πρέπει να κινείται στις τιμές που θα ορίσει το υπουργείο παιδείας.

Αν για παράδειγμα ο μέσος όρος των μέσων επιδόσεων των υποψηφίων ενός επιστημονικού πεδίου είναι 10 με άριστα το 20 και το πανεπιστημιακό τμήμα έχει προσδιορίσει το ποσοστό του για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στο 90 %,  τότε η  ελάχιστη βάση εισαγωγής στο συγκεκριμένο τμήμα θα είναι το 09 με άριστα το 20.

Σε περίπτωση που κάποιο τμήμα δεν θα έχει καθορίσει τον συγκεκριμένο συντελεστή, ο καθαρισμός αυτός θα γίνεται από το υπουργείο παιδείας. Σε περίπτωση τέλος  που κάποια τμήματα εντάσσονται σε περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία θα προσμετρείται ο μικρότερος μέσος όρος ανάμεσα σε αυτά τα πεδία.

Πιστοποιημένο   Κέντρο Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News