Εκπαιδευτικά νέα

Ακόμη και με 2 μαθητές στην τάξη έγιναν τα πρώτα μαθήματα

Με χαμηλή συμμετοχή ξεκίνησαν τα μαθήματα στα σχολεία της χώρας

Χαμηλή συμμετοχή μαθητών καταγράφηκε στα σχολεία της χώρας τη Δευτέρα 11 Μαΐου, ημέρα επαναλειτουργίας της Γ' Λυκείου, έπειτα από δύο μήνες.

Στη Γλυφάδα οι μαθητές θερμομετρήθηκαν κατά την είσοδό τους στο σχολείο. «Είναι κάτι καινούργιο αυτό. Παίρνουμε τα μέτρα μας», ανέφεραν μαθητές στην κάμερα του OPEN.

Οι μαθητές της Γ' Λυκείου μπήκαν στις αίθουσες όπου τα θρανία έχουν πλέον απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ το μάθημα γίνεται εκ περιτροπής, με τα αντισηπτικά να κάνουν έντονη την παρουσία τους. «Ήμασταν 25 παιδιά και σήμερα ήμασταν 6. Είναι λίγο περίεργα», λέει ακόμη ένας μαθητής.

Μαθήτρια να συμπληρώνει: «Κανονικά είμαστε 20 παιδιά. Σήμερα, ήμασταν δύο».

Στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών από τους 160 μαθητές εμφανίστηκαν οι 75 ενώ οι μαθητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων δεν κατέβηκαν στο προαύλιο.

Στο Ναύπλιο καθηγητής κρατώντας μεζούρα μετρούσε αν τηρούνται οι αποστάσεις. «Είναι παιδιά, η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη», επισημαίνει. 

Οι περισσότεροι από τους μαθητές που πήγαν σχολείο, εμφανίστηκαν με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά.

Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ εκτιμά ότι οι μισοί μαθητές της Γ' Λυκείου επέστρεψαν στα θρανία, τονίζοντας ότι από την Τετάρτη στα σχολεία θα παρακολουθεί μάθημα ποσοστό ανάμεσα στο 20-30% των μαθητών.

Πηγή: alfavita.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια