Πολύτιμες συμβουλές για τις Πανελλαδικές

Εκπαιδευτικά Νέα
Πολύτιμες συμβουλές για τις Πανελλαδικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιο είναι το «μυστικό» για την επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις;

Το μεγάλο κοινό «μυστικό» για την επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, είναι ένα και μοναδικό: διάβασες, μελέτησες, έχεις προετοιμαστεί σωστά; Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται κουβέντα...

Επειδή όμως πάντοτε οι θέσεις είναι λιγότερες από τους υποψηφίους και επειδή είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι στοχεύουν σε συγκεκριμένα Τμήματα, η επιτυχία παίζεται στον πόντο.

Γι' αυτόν τον... πόντο που θα σε στείλει ή δεν θα σε στείλει στο Τμήμα που θέλεις υπάρχουν μυστικά. Χρόνια τώρα οι άνθρωποι αυτοί βαθμολογούν και μέσα από τα τόσα που έχουν δει τα ματάκια τους εντοπίζουν τα σημεία «διαρροής» της επιτυχίας των υποψηφίων. Δηλαδή εκείνα τα σημεία που αν δεν τα προσέξεις μπορεί να φτάσεις στη βρύση, αλλά να μείνεις χωρίς νερό.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

* Ψύχραιμα, όμορφα, χαλαρά

* Γρήγορη και προσεκτική ανάγνωση όλων των θεμάτων

* Επισήμανση κομβικών λέξεων

* Επαλήθευση ότι κατανοήσαμε τα θέματα

* Οργάνωση του υλικού της απάντησης, που θα δώσουμε

* Πρόβλεψη για καλή εκμετάλλευση του χρόνου

* Αρχή από τα γνωστά και τα εύκολα

* Σαφώς διατυπωμένες απαντήσεις

* Τα γράφουμε όλα, γιατί στις εξετάσεις δεν υπάρχουν αυτονόητα

* Προσοχή στις αριθμητικές πράξεις ή γενικότερα στα εύκολα

* Καθαρό και όχι τσαπατσούλικο γραπτό

* Συνολικός έλεγχος του γραπτού στο τέλος

* Και (αχρείαστο να είναι ) 13ο και τελευταίο «μυστικό», αν - λέμε αν - διαπιστωθεί ασάφεια σε κάποιο θέμα, μην περιμένετε μήπως έρθει διευκρίνιση. Ξεκινήστε από τα υπόλοιπα και αφήστε το τελευταίο

Και επειδή το μεγαλύτερο «σπάσιμο» είναι η αναμονή μέχρι να δοθούν τα θέματα, υπάρχει και η πλάκα και η θετική σκέψη που σκοτώνουν την αγωνία και εξοντώνουν το άγχος. Σκεφτείτε τις διακοπές που θα κάνετε μετά τις εξετάσεις και όλα θα πάνε καλά. Πολύ καλά. Πιστέψτε με.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News