Εκπαιδευτικά νέα

Πανελλαδικές 2019: Τα SOS στην Έκθεση

Ανοιχτό δωρεάν επαναληπτικό σεμινάριο στην έκθεση από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργανώνουν την Τετάρτη 5  Ιουνίου 2019 στις 12.00  στο  Ξενοδοχείο ATRION (Ηράκλειο, Χρονάκη 9) ανοιχτό ΔΩΡΕΑΝ επαναληπτικό μάθημα για την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων στη Νεοελληνική Γλώσσα (Έκθεση).

Το συγκεκριμένο μάθημα  απευθύνεται σε όλους τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και αφορά την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων και το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας. Εκτός από τους μαθητές το μάθημα - εισήγηση μπορούν να παρακολουθήσουν και καθηγητές φιλόλογοι. 

Το μάθημα- παρουσίαση θα γίνει με χρήση οπτικοακουστικών μέσων. Θα αναλυθούν τα μέρη του διαγωνίσματος και θα γίνουν κρίσιμες επισημάνσεις. Αρχικά θα γίνουν  παρατηρήσεις για την τεχνική με την οποία συντάσσουμε Περίληψη, η οποία αποτελεί το ¼ του διαγωνίσματος  (25 από τις 100 μονάδες). Η Περίληψη απαιτεί έξυπνη προπαρασκευή και σωστές τεχνικές πύκνωσης.

Το δεύτερο μέρος στην εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας αφορά ασκήσεις  από τη θεωρία του μαθήματος (κατά τα τρία χρόνια του Λυκείου) αλλά και γλωσσικές ασκήσεις. Θα παρουσιαστεί όλη η γκάμα των ασκήσεων που ζητούνται και θα γίνουν οι απαραίτητες επισημάνσεις, με βάση τα λάθη που «συνηθίζουν» οι υποψήφιοι . Αυτό το μέρος του διαγωνίσματος αξιολογείται με 35 μονάδες.

Το τρίτο μέρος του μαθήματος (40 μονάδες) αφορά την αναπαραγωγή κειμένου, με άλλα λόγια το γράψιμο μιας Έκθεσης. Θα γίνει οι απαραίτητες επισημάνσεις για  τον τρόπο διαχείρισης του θέματος της Έκθεσης, για την κρισιμότητα της προπαρασκευής, πριν ακόμα ξεκινήσει η συγγραφή στο «καθαρό». Θα παρουσιαστούν επίσης μεθοδολογίες οργάνωσης, δομής, ανάπτυξης και τεκμηρίωσης των απαντήσεων.

Το υλικό είναι εμπλουτισμένο με στοιχεία που κάνουν την παρουσίαση συγχρόνως εύπεπτη και διασκεδαστική, προκειμένου να μην επιβαρύνει τη διάθεση των υποψηφίων παραμονές των εξετάσεων. Φυσικά και δεν θα λείψουν τεχνικές συμβουλές για τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων.

Εισηγητές του μαθήματος είναι ο κ. Μ. Μαυράκης, φιλόλογος, Δ/ντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου, Υπεύθυνος Φιλολογικού Τμήματος, από τους συγγραφείς των βιβλίων « Η Έκθεση στο λύκειο», των Εκδόσεων Πουκαμισάς και η Κα Μαρία Τζιράκη, Φιλόλογος, Υπεύθυνη του μαθήματος στις τάξεις του Λυκείου στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια