Ελάτε να κάνουμε δωρεάν μια επανάληψη στην Έκθεση με τα φροντιστήρια «Πουκαμισάς»

Εκπαιδευτικά Νέα
Ελάτε να κάνουμε δωρεάν μια επανάληψη στην Έκθεση με τα φροντιστήρια «Πουκαμισάς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκπαίδευση
Τρίτη,05 Ιουν 2018, 12:00
Ξενοδοχείο ATRION (Ηράκλειο, Χρονάκη 9)

Η μεγάλη ώρα για τους υποψήφιους φοιτητές έρχεται και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις!

Γι’ αυτό το λόγο, τα Φροντιστήρια «Πουκαμισάς» φροντίζουν πάντα για τα παιδιά και τους γονείς οι οποίοι έχουν μεγάλη αγωνία γι' αυτές τις εξετάσεις οι οποίες για πολλούς είναι καθοριστικές.

ΔΩΡΕΑΝ ανοιχτό επαναληπτικό μάθημα για την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων στη Νεοελληνική Γλώσσα (Έκθεση) διοργανώνουν τα Φροντιστήρια «Πουκαμισάς» Ηρακλείου.

Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στις 12.00 στο Ξενοδοχείο ATRION (Ηράκλειο, Χρονάκη 9) θα πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο μάθημα, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους υποψηφίους και αφορά την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων και το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας. Εκτός από τους μαθητές, το μάθημα - εισήγηση μπορούν να παρακολουθήσουν και καθηγητές φιλόλογοι.

Το μάθημα- παρουσίαση θα γίνει με χρήση οπτικοακουστικών μέσων. Θα αναλυθούν τα μέρη του διαγωνίσματος και θα γίνουν κρίσιμες επισημάνσεις. Αρχικά θα γίνουν παρατηρήσεις για την τεχνική με την οποία συντάσσουμε Περίληψη, η οποία αποτελεί το ¼ του διαγωνίσματος (25 από τις 100 μονάδες).

Η Περίληψη απαιτεί έξυπνη προπαρασκευή και σωστές τεχνικές πύκνωσης.

Το δεύτερο μέρος στην εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας αφορά ασκήσεις από τη θεωρία του μαθήματος (κατά τα τρία χρόνια του Λυκείου) αλλά και γλωσσικές ασκήσεις. Θα παρουσιαστεί όλη η γκάμα των ασκήσεων που ζητούνται και θα γίνουν οι απαραίτητες επισημάνσεις, με βάση τα λάθη που «συνηθίζουν» οι υποψήφιοι . Αυτό το μέρος του διαγωνίσματος αξιολογείται με 35 μονάδες.

Το τρίτο μέρος του μαθήματος (40 μονάδες) αφορά την αναπαραγωγή κειμένου, με άλλα λόγια το γράψιμο μιας έκθεσης. Θα γίνει οι απαραίτητες επισημάνσεις για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος της Έκθεσης, για την κρισιμότητα της προπαρασκευής, πριν ακόμα ξεκινήσει η συγγραφή στο «καθαρό». Θα παρουσιαστούν επίσης μεθοδολογίες οργάνωσης, δομής, ανάπτυξης και τεκμηρίωσης των απαντήσεων.

Το υλικό είναι εμπλουτισμένο με στοιχεία που κάνουν την παρουσίαση συγχρόνως εύπεπτη και διασκεδαστική, προκειμένου να μην επιβαρύνει τη διάθεση των υποψηφίων παραμονές των εξετάσεων. Φυσικά και δεν θα λείψουν τεχνικές συμβουλές για τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων.

Εισηγητής του μαθήματος είναι ο κ. Μ. Μαυράκης, φιλόλογος, Δ/ντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου, Υπεύθυνος Φιλολογικού Τμήματος, από τους συγγραφείς των βιβλίων «Η Έκθεση στο λύκειο», των Εκδόσεων Πουκαμισάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News