Αυτά είναι τα μηχανογραφικά δελτία των φετινών Πανελληνίων

Ελλάδα
Αυτά είναι τα μηχανογραφικά δελτία των φετινών Πανελληνίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε λιγότερο από ένα μήνα χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, με την αγωνία, τόσο των υποψηφίων φοιτητών, όσο και των οικογενειών τους, να χτυπά «κόκκινο», καθώς οι ημέρες πλησιάζουν την 8η Ιουνίου.

Σήμερα, το Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έδωσε στη δημοσιότητα τα μηχανογραφικά δελτία των Πανελλήνιων εξετάσεων για το 2018.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά δελτία με το πέρας των Πανελλαδικών εξετάσεων, ωστόσο δόθηκαν στη δημοσιότητα ώστε να τα εκτυπώσουν ή και να τα μελετήσουν, εφόσον επιθυμούν.

Πρόκειται για τρία μηχανογραφικά δελτία:

  • Δείτε ΕΔΩ το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2018 για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ
  • Δείτε ΕΔΩ το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2018 μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, για τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 ή 2016 με το νέο σύστημα
  • Δείτε ΕΔΩ το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (Ομάδας Β) 2018, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση για τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 με το παλαιό σύστημα

Σημειώνεται ότι οι φετινές Πανελλήνιές εξετάσεις ξεκινούν στις 8 Ιουνίου, για τα Γενικά Λύκεια και, μία ημέρα νωρίτερα, στις 7 Ιουνίου, για τα Επαγγελματικά Λύκεια, με την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν φέτος 74.692 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ σύμφωνα με τις νέες αλλαγές, τα επιστημονικά πεδία ορίζονται ως εξής:

1ο επιστημονικό πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες.

2ο επιστημονικό πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες.

3ο επιστημονικό πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής.

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News