default-image

Συμπληρώστε σωστά την Αίτηση συμμετοχής για τις Πανελλαδικές

Εκπαιδευτικά Νέα
Συμπληρώστε σωστά την Αίτηση συμμετοχής για τις Πανελλαδικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είστε υποψήφιος και προετοιμάζεστε για τις Πανελλαδικές του 2018; Εδώ θα βρείτε μερικές απλές συμβουλές αναφορικά με το πώς μπορείτε να συμπληρώσετε σωστά την αίτηση συμμετοχής.

Για όσους είστε Γ’ Λυκείου θα προσπαθήσω να εξηγήσω με απλά λόγια πως πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση-δήλωση των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις:

  1. Να δηλώσω 5ο μάθημα; Φυσικά! Γιατί ακόμη και αν γράψεις 0 (Μηδέν) δεν μειώνονται τα μόρια σου στο βασικό σου πεδίο. Αντίθετα σου ανοίγει την πρόσβαση σε ακόμη ένα πεδίο.
  1. Να δηλώσω ειδικά μαθήματα; Φυσικά! Γιατί δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Ακόμη και εάν δεν πας να γράψεις το ειδικό μάθημα, δεν χάνεις μόρια. Εάν όμως πας και γράψεις από 10 και πάνω σε ένα ειδικό μάθημα (πχ Αγγλικά που ξέρεις) τότε θα έχεις επιπλέον μόρια για συγκεκριμένες σχολές που έχουν τα Αγγλικά ειδικό μάθημα.
  1. Να δηλώσω Στρατιωτικές, Αστυνομικές Σχολές, Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Σχολές ΑΕΝ, ΤΕΦΑΑ; Φυσικά να το κάνεις τώρα. Και αυτό γιατί εάν το Ιούνιο αποφασίσεις ότι τελικά δεν τις θέλεις, απλά δεν τις δηλώνεις στο μηχανογραφικό!

Κόστος δεν υπάρχει από τα παραπάνω… μόνο όφελος μπορεί να προκύψει. Προσοχή λοιπόν αλλά χωρίς φόβο!

Σπύρος Μιχαλούλης*, Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επαγγελματικού  Pροσανατολισμού (M.Sc.).

* Σπύρος Μιχαλούλης, Από την εταιρεία Orientum, συνεργάτης των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου. Εισηγητής της Ημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ημέρας Καριέρας) , 31 Μαρτίου, 17.30 , Ξενοδοχείο Αtlantis Ηράκλειο Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News