default-image

Σεμινάρια με επιτυχία σε μαθητές και γονείς

Εκδηλώσεις
Σεμινάρια με επιτυχία σε μαθητές και γονείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για άλλη μια φορά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργάνωσαν με τεράστια επιτυχία Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Λυκείου & τους γονείς τους. Επρόκειτο για μια ανοικτή εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου. Η συμμετοχή ήταν ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους μαθητές της πόλης και τους γονείς τους. Δόθηκε επίσης η ευκαιρία σε όσους μαθητές A΄ Λυκείου δήλωσαν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το test επαγγελματικού προσανατολισμού «Horizon».

Στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου Κρήτης (www.poukamisas.gr) παράλληλα με τις αμιγώς εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες, από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας τους (ως Συνεκπαίδευση από το 1999), και πρώτοι μεταξύ των φροντιστηρίων της Κρήτης, σύστησαν ανεξάρτητο Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές τους και όχι μόνο.

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού όλα αυτά τα χρόνια είναι πολλαπλές: Σεμινάρια ενημερωτικά εντός και εκτός Φροντιστηρίου («Ημέρες Καριέρας»), για επιλογή Κατεύθυνσης, σπουδών, αγορά εργασίας κ.λπ.. Τεστ προσωπικότητας-δεξιοτήτων-ενδιαφερόντων με συμβουλευτική και προσωπικές συνεντεύξεις με μαθητές, άλλα σεμινάρια οργάνωσης χρόνου και μελέτης κ.λπ.

Οι πολλαπλές αυτές υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού υποστηρίζονται από σοβαρές συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρίες Συμβούλων Σταδιοδρομίας στην Ελλάδα.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο εισηγητής ήταν ο κ. Μανόλης Μαυράκης, φιλόλογος, Δ/ντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου και υπεύθυνος του Ανεξάρτητου Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Φροντιστηρίου.

Στην εισήγησή του παρουσίασε τα εξής:

Νέο Λύκειο και Νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πανελλήνιες 2016. Στατιστικά και χρήσιμα συμπεράσματα.

Νέα Κατανομή Τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα επιστημονικά πεδία

Παρουσίαση τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανά επιστημονικό πεδίο σε σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους αλλά και τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Επαγγελματικά δικαιώματα Σχολών και τμημάτων

Εναλλακτικές καριέρες

Επαγγελματικοί κλάδοι με προοπτικές

Πιο αναλυτικά:

Σχολιάστηκαν επαρκώς σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανά επιστημονικό πεδίο, με επιμονή στα επαγγελματικά δικαιώματα που καθεμιά διασφαλίζει. Συζητήθηκε η νέα κατανομή των σχολών στο μηχανογραφικό δελτίο (ανά επιστημονικό πεδίο) και όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι.

Επιπλέον, συζητήθηκε εκτενώς το Νέο Εξεταστικό Σύστημα , οι ευκαιρίες που προσφέρει αλλά και οι παγίδες που επιφυλάσσει. Δόθηκαν σημαντικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για την σωστή επιλογή προσανατολισμού και επιστημονικών πεδίων.

Προτάθηκαν έξυπνες επιλογές καριέρας σε τομείς με προοπτικές για τα επόμενα χρόνια. Συζητήθηκαν επαγγελματικές επιλογές σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής, την αγορά εργασίας αλλά κυρίως τις ιδιαιτερότητες και τα ενδιαφέροντα κάθε υποψήφιου.

Το σεμινάριο υποστηρίχθηκε από το Κέντρο επαγγελματικού Προσανατολισμού του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ελλάδας και από εταιρεία Συμβούλων Σταδιοδρομίας Orientum (www.orientum.gr). Το οπτικοακουστικό υλικό εντυπωσίασε , ενώ μοιράστηκε χρήσιμο υλικό στους παρευρισκομένους.

Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου ανανέωσαν το ραντεβού τους με το κοινό της πόλης μας για τις 8 Απριλίου στο ξενοδοχείο Astoria, όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μεγάλη ανοιχτή ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού, με τον τίτλο "Ημέρες Καριέρας" και εισηγητές εξειδικευμένους συμβούλους σταδιοδρομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News