Εκπαίδευση - Εκδηλώσεις

Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου πήγαν Θέατρο

Η Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου  (ΘΕ.Σ.Η.) προσκάλεσε τους μαθητές των Φροντιστηρίων  ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ Ηρακλείου  στην παράσταση  «Γράμματα σ' ένα φίλο Γερμανό»,  του Αλμπέρ Καμύ, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00, στο νέο χώρο «Ξυλαποθήκη», στην οδό Έβανς  60.

Ερμήνευσε  η Σοφία Δερμιτζάκη και σκηνοθέτησε η ίδια μαζί με τη Στέλλα  Κουφάκη.

Η συγκεκριμένη παράσταση δόθηκε αποκλειστικά για τους μαθητές του Φροντιστηρίου μας.

Η αναχώρηση για την παράσταση  έγινε οργανωμένα, με συνοδεία καθηγητών, από τον χώρο του Φροντιστηρίου στις 20.45 το ίδιο βράδυ. Η διάρκεια της παράστασης ήταν 75΄.

Λίγα λόγια για το έργο

Η παράσταση στηρίζεται σε τέσσερις επιστολές του Αλμπέρ Καμύ σε έναν φανταστικό φίλο του Γερμανό, γραμμένες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι επιστολές αυτές εκδόθηκαν εκτός Γαλλίας, που βρισκόταν τότε υπό γερμανική κατοχή, σε λίγα αντίτυπα. Ο Καμύ, μετά την απελευθέρωση, αρνήθηκε να τις επανεκδώσει.
Τα «Γράμματα σε ένα φίλο Γερμανό» αποτελούν ένα άτυπο μανιφέστο του συγγραφέα, στο οποίο διακηρύττει τη δύναμη της ανθρωπιάς και του πνεύματος, καταδικάζοντας ταυτόχρονα το παράλογο που φέρει ο πόλεμος, το μίσος, η αδιαλλαξία. Με γλώσσα ευγενή, που μετουσιώνεται θαυμαστά σε ένα αιχμηρό κατηγορώ, ο Καμύ μάς υπενθυμίζει πώς σε περιόδους κρίσης ο αποπροσανατολισμός και η σύγχυση εύκολα κυριαρχούν. Έτσι, διαχρονικές αξίες και υψηλά ιδεώδη όπως η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η ιδέα της ευτυχίας και του ανθρώπου τοποθετούνται σε άλλες βάσεις, οικτίρονται ή διαστρεβλώνονται.

Σχόλια