default-image

Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Εκδηλώσεις
Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου επίσκεψη μαθητών από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας.

Η ξενάγηση αφορούσε τα Μινωικά εκθέματα και έγινε από τις ξεναγούς κυρίες Κουλουράκη και Σμαργιανάκη. Επρόκειτο για μια περιήγηση πολύ γοητευτική για όλα τα παιδιά και τους συνοδούς τους στη μακρά μινωική ιστορία του νησιού.

Πολλά εκθέματα προκάλεσαν το θαυμασμό, άλλα την περιέργεια και άλλα την έκπληξη των μαθητών. Σε κάθε περίπτωση οι μαθητές ένιωσαν ότι το ταξίδι αυτό στη ιστορία του νησιού και της πόλης τους άξιζε.

Όπως δήλωσε ο κ. Μανόλης Μαυράκης, φιλόλογος και διευθυντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς στο Ηράκλειο: «Η μουσειακή και μνημειακή αγωγή πρέπει να είναι στόχος κάθε εκπαιδευτηρίου, καθώς κινητοποιεί με μοναδικό τρόπο τα αισθήματα, την αισθητική και το συναίσθημα των παιδιών. Αυτά αποτελούν στοιχεία και χαρακτηριστικά που δύσκολα ένας μαθητής μπορεί να ανιχνεύσει σε άλλα δεδομένα της σκληρής σύγχρονης πραγματικότητας».  

Ας σημειωθεί ότι για τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς παράλληλες τέτοιες δράσεις είναι συχνές κατά τη διάρκεια του έτους όπως επισκέψεις σε μουσεία, εθελοντικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης, εκπαιδευτικές εκδρομές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News